Vis de glorie (film)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Vis de glorie
International Velvet
1978-Vis de glorie w.jpg
Afișul românesc al filmului
Titlu originalInternational Velvet
Genfilm dramatic
film de familie
film sportiv
RegizorBryan Forbes
ScenaristBryan Forbes
StudioMGM
Director de imagineTony Imi
MontajTimothy Gee
MuzicaFrancis Lai
DistribuțieTatum O'Neal
Christopher Plummer
Anthony Hopkins
Nanette Newman
Premiera19 iulie 1978 (premiera la New York și Los Angeles)
Durata127 minute
film color
ȚaraStatele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Filmat în Pinewood Studios[*][[Pinewood Studios (British film studio and television studio situated in Iver Heath, Buckinghamshire, England)|​]]  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românăsubtitrat
Prezență online

Vis de glorie (titlul original: în engleză International Velvet) este un film dramatic de sport american, realizat în 1978 de regizorul Bryan Forbes, totodată ca sequel al filmului National Velvet din 1944 (regia Clarence Brown), protagoniști fiind actorii Tatum O'Neal, Christopher Plummer, Anthony Hopkins și Nanette Newman.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

După ce părinții ei mor într-un accident de mașină, adolescenta Sarah Velvet Brown este nevoită să-și părăsească casa din Cave Creek, Arizona, pentru a merge în Anglia ca să locuiască cu mătușa ei, Velvet Brown, și cu iubitul ei, John.

Când Velvet avea vârsta lui Sarah, a concurat la legendara cursă de cai Grand National pe calul ei The Pie, și a trecut prima linia de sosire. Cu toate acestea, Velvet și The Pie au fost descalificate deoarece Velvet avea doar 14 ani. The Pie este trimis la o herghelie. Acolo fată ultimul mânz, tocmai după sosirea lui Sarah în Anglia. Sarah și Velvet sunt prezente la fătare și Sarah se decide să-l cumpere. Mai târziu află că Velvetdeja i l-a cumpărat ei. Sarah îl numește Arizona Pie.

Sarah dă dovadă de suficient talent pentru a fi selecționată pentru echipa olimpică britanică, din care este cea mai tânără membră, dar se dezvoltă bine sub îndrumările căpitanul Johnson. Sarah își realizează visul și ajută echipa britanică să câștige în competiția olimpică. Se îndrăgostește de participantul american Scott Saunders și se mută cu el înapoi în America. Sarah se logodește cu Scott. După Jocurile Olimpice, Sarah se întoarce în Anglia pentru a-l prezenta pe Scott, iubitul ei cu care are o relație de mare afecțiune, lui Velvet și John.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Lansare[modificare | modificare sursă]

Odată cu filmul a fost lansat romanul International Velvet de Bryan Forbes.[1]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „UA 'Convoy' For 700”. Variety. . p. 27. 

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]