Viorel Constantinescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Viorel Constantinescu
Date personale
Născut (71 de ani) Modificați la Wikidata
Buzău, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiepolitician Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Senator al României Modificați la Wikidata
În funcție
 – 
CircumscripțiaBuzău
Legislaturălegislatura 2008–2012
Deputat al României Modificați la Wikidata
În funcție
 – 
CircumscripțiaBuzău
Legislaturălegislatura 2004–2008[*]
Președinte al Consiliului Județean Buzău Modificați la Wikidata
În funcție
 – 
Succedat deVictor Mocanu
În funcție
 – 
În funcție
 – 

Partid politicPSD
Alma materUniversitatea Tehnică de Construcții din București

Viorel Constantinescu (n. , Buzău, România) este un politician român, membru al Partidului Democrat-Liberal. A fost președinte al Consiliului Județean Buzău, fiind ales în acest consiliu din partea formațiunii denumite succesiv FDSN, PDSR și apoi PSD. A fost ales deputat de Buzău în 2004, pe listele PSD, iar în martie 2008 a trecut la Partidul Democrat-Liberal,[1] motivând decizia prin lipsa de interes a conducerii PSD pentru unele propuneri ale sale.[2] La alegerile din toamna lui 2008 a fost ales senator din partea noului său partid, într-o circumscripție ce cuprinde orașul Buzău și câteva comune adiacente. La alegerile din 2012 nu a mai candidat, ulterior părăsind și acest partid pentru a conduce filiala locală a Partidului Mișcarea Populară. În legislatura 2004-2008, Viorel Constantinescu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Austria, Republica Cehă, Republica Slovenia și Republica Africa de Sud iar în legislatura 2008-2012 a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Turkmenistan și Republica Filipine.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Viorel Constantinescu, deputat ales pe listele PSD și fost președinte al Consiliului Județean, a trecut cu arme și bagaje în tabăra Partidului Democrat-Liberal”. Focus FM. . Accesat în . 
  2. ^ Daniel Mihai (). „Democrat-liberalul Viorel Constantinescu spune că a plecat din P.S.D. pentru că s-a simțit ignorat”. Amos News. Accesat în . [nefuncțională]