Video marketing

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Video Marketing-ul este o componentă a unui plan integrat de comunicații de marketing conceput pentru a crește implicarea publicului prin activitatea socială în jurul unui anumit videoclip.

Videoclipurile de astăzi sunt precum site-urile acum 20 de ani. Oamenii care căutau site-uri și cerneau prin imagini statice, astăzi urmăresc cu entuziasm reclame video pe nelipsitul smartphone.

75% dintre specialiștii în marketing  au fost de acord că videoclipul este cheia pentru conducerea conversiilor. Și unele statistici indică faptul că, pe Facebook, un post video oferă o atracție de 135% mai mare decât o postare cu o fotografie.

Există o mulțime de canale de distribuire disponibile acum, Facebook, Google, Youtube și televiziunea fiind printre cele mai populare, iar LinkedIn a început să-și consolideze poziția pentru B2B.

Fiecare dintre aceste canale își are specificul lui și trebuie să se țină cont de acest lucru.

În contextul în care din ce în ce mai multă lume are acces la internet, Video Marketing-ul câștigă din ce în ce mai mult teren atât datorită rezultatelor pozitive pe care aceasta îl are asupra procesului de optimizare, cât și al cheltuielilor.

Canalele tradiționale de marketing, gen televiziune, radio, ziare și alte publicații, pe lângă cheltuielile mai mari pe care le implică, rămân canale de promovare unidirecționale și statice, pierzând treptat relevanță pentru consumator.

Factorii de optimizare devin din ce în ce mai importanți, iar printre ei Social Media are un loc important fiindcă platformele de social media marketing sunt centrate direct pe nevoile utlizatorilor.

Nu doar că aduc chiar rapid și agresiv conținutul în atenția utilizatorilor, dar și încurajează distribuirea lui între prieteni.

Social Media oferă posibilitatea stabilirii unor ținte: creșterea traficului pe website, creșterea conversiei vizitatori-clienti, crearea unei identități a brand-ului, popularizarea acestuia în rândul unui public cât mai larg și stimularea interacțiunii cu publicul țintă.

Atunci când vrei să creezi și să faci public un video este important să ții cont unde îl vei distribui.

Youtube nu este singura platforma unde poți încărca un video. Din momentul în care a fost lansat primul video pe Instagram, a fost doar o chestiune de timp până când marketerii au început să îmbrățișeze puterea videoclipurilor scurte (short video) și ușurință de a le distribui în alte locuri decât YouTube.

Video-urile mai scurte sunt difuzate pentru noi într-o gamă largă de formate pe o varietate de platforme sociale:

– 6 secunde video pe Vine

– 15 secunde Instavids pe Instagram;

– clipuri de 2 la 3 minute pe Facebook

– LinkedIn oferă, de asemenea, video prin Portofoliul Profesional,

– iar videoclipurile pot fi „fixate” în Pinterest.


O modalitate mai bună de a te conecta cu potențialii clienți este prin conținutul generat de clienții actuali.

Uneori, în loc să petreci ore creând un scenariu pentru un videoclip, poți invita clienții tăi să creeze un video personal. Stimulează-i oferind un premiu pentru cea mai bună prezentare video a utilizării produsului tău de către client și probabil veți primi un răspuns copleșitor.


Greșeala pe care mulți marketeri o fac este să creeze un videoclip excelent fără a atașa un apel la acțiune. Potențialii clienți pot fi chiar entuziasmați de mesajul prezentat, dar dacă nu au nicio idee ce să facă după ce au vizionat, munca ta va fi fără rezultate.

Apelul la acțiune poate fi ceva simplu, de exemplu să folosească un cod de reducere pentru utilizarea site-lui tău, direcționare către un site sau orice altceva ce le ceri să facă.

Ex: “pentru mai multe detalii intra acum pe…aici link site…

Sau

Comandă acum [nume produs] …pentru a beneficia de reducerea de 20%

Doar câteva cuvinte la sfârșitul videoclipului ar putea duce la o conversie care altfel nu s-ar produce. Atât de important este apelul la acțiune.