Vicky Kaushal

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Vicky Kaushal
Date personale
Născut (35 de ani) Modificați la Wikidata
Delhi, National Capital Territory of Delhi⁠(d), India Modificați la Wikidata
PărințiSham Kaushal[*][[Sham Kaushal |​]] Modificați la Wikidata
Frați și suroriSunny Kaushal[*][[Sunny Kaushal (Indian film actor)|​]] Modificați la Wikidata
Căsătorit cuKatrina Kaif Modificați la Wikidata
Cetățenie India Modificați la Wikidata
Ocupațieactor Modificați la Wikidata
Activitate
EducațieRajiv Gandhi Institute of Technology
Alma materRajiv Gandhi Institute of Technology, Mumbai[*][[Rajiv Gandhi Institute of Technology, Mumbai (Private engineering college in Mumbai)|​]]  Modificați la Wikidata
Ani de activitate2012–present
Prezență online

Vicky Kaushal (născut la 16 mai 1988) este un actor indian care lucrează în industria filmelor indiene. Născut de catre directorul de acțiune Sham Kaushal, a urmat o diplomă de inginer la Institutul Tehnologic Rajiv Gandhi. Visând să lucreze într-o carieră în filme, Kaushal l-a asistat pe Anurag Kashyap în drama The Gangs of Wasseypur (2012) și a jucat roluri minore în două producții ale lui Kashyap. Primul său rol principal a fost în drama independentă Masaan (2015), care i-a câștigat Premiile IIFA și Screen for Best Debute Bărbați, după care a jucat rolul unui polițist nemilos în thrillerul psihologic Kashyap Raman Raghav 2.0 (2016).

Kaushal a crescut la proeminență în 2018, cu roluri de sprijin în Raazi și Sanju , două dintre cele mai mari filme indiene ale anului. Pentru acesta din urmă, a primit o nominalizare la Premiul Filmfare pentru cel mai bun actor în rol secundar. Proiectele sale din 2018 includ, de asemenea, rolurile principale în filmele Netflix Dragoste pe Picior Pătrați și Povești de Lust. În anul următor, a jucat rolul de conducător al unui ofițer militar în filmul de acțiune Uri: Chirurgical Strike .

Biografie[modificare | modificare sursă]

Viața și munca timpurie (1988-2016)[modificare | modificare sursă]

Kaushal s-a născut pe 16 mai 1988 într-un sat în suburbanul Mumbai de către Sham Kaushal, un cascador și director de acțiune ulterioară în filmele indiene. [1] [2] [3] Fratele său mai mic, Sunny, este, de asemenea, un actor. [4] Kaushal s-a descris ca fiind un "copil obișnuit care era interesat să studieze, să joace cricket și să vizioneze filme". [2] Tatăl său era foarte interesat de faptul că fiul său avea o carieră stabilă, iar Kaushal a urmat o diplomă de inginerie în domeniul electronicii și telecomunicațiilor de la Institutul Tehnologic din Rajiv Gandhi din Mumbai. [5] În timpul unei vizite industriale la o companie de IT, și-a dat seama că o slujbă de birou ar fi nepotrivită pentru el și a început să aspire la o carieră în film. A preluat pentru scurt timp un post de inginer și a început să-l însoțească pe tatăl său pe seturi de film. [2] [5] A studiat la Academia lui Kishore Namit Kapoor și a lucrat ca regizor asistent la Anurag Kashyap în drama " Gangs of Wasseypur" (2012), în două părți. [5] [6] Kaushal a descris amintiri plăcute despre lucrul cu Kashyap, pe care îl consideră mentorul său. [7] De asemenea, a început să lucreze pe scenă și a avut primul său job de actor în producția lui Manav Kaul, " Laal Pencil" . [5] În film, Kaushal a jucat roluri minore în producțiile lui Kashyap, Luv Shuv Tey Chicken Khurana (2012) și Bombay Velvet (2015), și filmul experimental Geek Out (2013). [5] [8]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Singh, Deepali (). 'Raazi has made my b'day special', says birthday boy Vicky Kaushal”. Daily News and Analysis. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ a b c Khuranaa, Amann (). 'Raman Raghav 2.0' actor Vicky Kaushal: I was born in a 10x10 chawl”. The Times of India. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ Roy, Priyanka (). 'Women are more in love with Iqbal than with Vicky!' — Vicky Kaushal has hit the big league with Raazi”. The Telegraph. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „Vicky advised me not to be pretentious in Bollywood: Sunny Kaushal”. The Indian Express. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ a b c d e Chatterjee, Suprateek (). „Interview: Vicky Kaushal On 'Zubaan' And His Journey As An Actor”. HuffPost. Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ Chatterjee, Arundhati (). „Vicky Kaushal: From being an engineer to becoming an actor”. Hindustan Times. Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ N, Patcy (). 'I badly want to do an action film'. Rediff.com. Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ Nayar Singh, Anjuri (). „Anurag is my family, my guardian in the industry, says Vicky Kaushal”. Hindustan Times. Arhivat din original la . Accesat în .