Vehicul cu hidrogen

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Toyota Mirai din 2015 este unul dintre primele vehicule cu celule cu hidrogen care se vând comercial. Mirai se bazează pe conceptul Toyota FCV (prezentat).[1]

Vehiculul cu hidrogen este un vehicul care utilizează combustibil hidrogen pentru puterea motrică. Vehiculele cu hidrogen includ rachete spațiale cu hidrogen, precum și automobile și alte vehicule de transport. Centralele electrice ale unor astfel de vehicule transformă energia chimică a hidrogenului în energie mecanică fie prin arderea hidrogenului într-un motor cu combustie internă, sau, mai frecvent, prin reacția hidrogenului cu oxigenul într-o celulă de combustie pentru a alimenta motoare electrice.

Utilizarea pe scară largă a hidrogenului pentru transportul alimentării este un element cheie al unei economii propuse de hidrogen.

Începând cu 2018, există trei modele de automobile cu hidrogen disponibile public pe anumite piețe: Toyota Mirai, Hyundai Nexo și Honda Clarity. Mai multe alte companii lucrează la dezvoltarea automobilelor cu hidrogen. Din 2019, 98% din hidrogen este produs prin reformarea metanului cu abur, care emite dioxid de carbon.[2] Poate fi produs prin mijloace termochimice sau pirolitice folosind materii prime regenerabile, dar acesta este un proces scump.[3] Totuși, energia electrică regenerabilă poate fi utilizată pentru a converti apa în hidrogen: centralele integrate de la vânt la hidrogen (energie electrică), folosind electroliza apei, explorează tehnologii pentru a furniza costuri suficient de mici și cantități suficient de mari pentru concurează cu producția de hidrogen folosind gaz natural.[4] Dezavantajele consumului de hidrogen sunt de intensitate ridicată a emisiilor de carbon atunci când sunt produse din gaze naturale, sarcina costurilor de capital, conținut redus de energie pe unitatea de volum în condiții de mediu, producție și compresie de hidrogen și investiția necesară în stațiile de alimentare pentru distribuirea hidrogenului.[5][6][7]


Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Toyota Unveils 2015 Fuel Cell Sedan, Will Retail in Japan For Around ¥7 Million”. transportevolved.com. . Accesat în . 
  2. ^ Eroare la citare: Etichetă <ref> invalidă; niciun text nu a fost furnizat pentru referințele numite Realising
  3. ^ Romm, Joseph. Tesla Trumps Toyota: Why Hydrogen Cars Can’t Compete With Pure Electric Cars", ThinkProgress, August 5, 2014.
  4. ^ „Wind-to-Hydrogen Project”. Hydrogen and Fuel Cells Research. Golden, CO: National Renewable Energy Laboratory, U.S. Department of Energy. septembrie 2009. Arhivat din original la . Accesat în . . See also Energy Department Launches Public-Private Partnership to Deploy Hydrogen Infrastructure, US Dept. of Energy, accessed November 15, 2014
  5. ^ Berman, Bradley (). „Fuel Cells at Center Stage”. The New York Times. Accesat în . 
  6. ^ Davies, Alex (). „Honda Is Working On Hydrogen Technology That Will Generate Power Inside Your Car”. The Business Insider. Accesat în . 
  7. ^ Cox, Julian. "Time To Come Clean About Hydrogen Fuel Cell Vehicles", CleanTechnica.com, June 4, 2014

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Vehicul cu hidrogen