Utilizator:Promotor Pop/Asociația Sportivă Colibași

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
AS Colibași
Informații generale
Nume completAsociația Sportivă Colibași
PoreclăTigri/Cei Care Defilează
Nume precedent(e)Metalul Colibași
Data fondării11 aprilie 2011
Culori         
StadionColibași
CampionatLiga a V-a
PreședinteRomânia Viorel Popescu
AntrenorRomânia Vasile Mihăilă
Prezență online
www.ascolibasi.tk

Asociația Sportivă Colibași (scurtat AS Colibași sau ASC) este un club de fotbal din Liga a V-a, seria Centru, a Asociației Județene de Fotbal Argeș, care continuă fenomenul fotbalistic din cartierul Colibași, din orașul Mioveni.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Metalul Colibași[modificare | modificare sursă]

Odată cu înființarea Uzinei de Autoturisme de la Colibași, din anul 1968, a luat ființă echipa de fotbal Metalul Colibași, lotul de jucători fiind format din muncitorii angajați în uzinele Dacia. A urmat o perioadă de ascensiune în fotbalul argeșean, iar echipa Colibașiului face ca fenomenul fotbalistic să fie din ce în ce mai iubit în comunitatea locală. Ascensiunea unuia dintre ”[1], Nicolae Dobrin, face ca fotbalul pe plan local să fie și mai iubit. Faima și iubirea pentru FC Argeș îi determină pe jucătorii Metalului să lupte pentru echipa proprie, astfel că ani la rândul Colibașiul a fost reprezentat cu succes în competițiile județene de echipa locală. Existența de lungă durată a Metalului Colibași a făcut ca numeroși jucători să joace în tricoul echipei locale. Majoritatea, copiii primilor jucători, iar alții, proaspeți angajați ai Uzinei Dacia. Odată cu trecerea timpului, noile generații au dau jucători tot mai ambițioși, mari iubitori de fotbal. Echipa se desființează după Revoluție, iar odată cu pierderea Uzinei Dacia, trecută în teritoriile proaspătului oraș Mioveni, Colibașiul rămâne fără reprezentantă în fotbalul Argeșean profesionist.

AS Colibași[modificare | modificare sursă]

Executiv și jucătorii echipei celebrează câștigarea campionatului.

La inițiativa tineretului din cartierul Colibași, acum parte a orașului Mioveni, Asociația Sportivă Colibași ia ființă în anul 2011, în Liga a V-a a Asociației Județene de Fotbal Argeș. În urma discuțiilor purtate, tinerii apelează la ajutorul omului de afaceri Viorel Popescu, care, în unanimitate, e desemnat președinte al AS Colibași. O nouă pagină urmează să fie scrisă în fotbalul Argeșean. ASC își stabilește ca valori principale #respect, #devotament, #performanță, iar ,,actul fotbalistic devine spectacol de calitate pentru suporterii noștri”(președinte Viorel Popescu). Legile fotbalului pe plan local urmează să fie rescrise mulțumită strategiei de dezvoltare pusă în aplicare de conducerea echipei. Bugetul echipei (sume exclusiv private sau obținute grație eforturilor făcute de jucătorii echipei) urmează să fie folosit doar pentru cheltuielile generate de participarea în liga a V-a și pentru a oferi lotului de jucători și staff-ului tehnic cele mai bune condiții pentru a-și desfășura activitatea. Conducerea echipei decide să numească în funcția de Director de Imagine al ASC pe Pop Mădă, cel care va avea să pună bazele strategiei de publicitate a clubului.În timp, #familiaASC decide ca tineretul să fie principalul mecanism care să ofere performanțe demne de apreciat. Astfel, în lotul de jucători sunt înscriși tineri cu vârsta cuprinsă în intervalul 17-21 ani, iar în staff-ul tehnic alți doi tineri sunt aduși pentru funcțiile de Director Sportiv și Director Sportiv. Din dorința de a reprezenta cu mândrie imaginea orașului Mioveni, cât și a cartierului Colibași,#tigriiASC ia hotărârea ca în lotul de jucători să fie înscriși, în proporție de 90%, numai persoanele cu domiciliul în Mioveni.


Conducerea[modificare | modificare sursă]

Președinte - Viorel Popescu Vicepreședinte - Adrian Nicu Director Sportiv - Cosmin Udeanu Director Sportiv - Radu Băbeanu

Staff-ul tehnic[modificare | modificare sursă]

Antrenor Principal - Vasile Mihăilă Antrenor Secund - Vasile Purdel Medic - Emil Pravăț

Responsabil Ordine și Disciplină - Ion Mihăilă Organizator - Marian Purdel

Lotul de jucători[modificare | modificare sursă]

Portari: Valentin Deaconu Cristian Ionuț Habuc Sebastian Deaconu

Fundași: Costin Șomoiag Alexandru Toma Cristian Tănase Florian Nicu Florin Stanciu Daniel Tudose Ovidiu Lazăr George Nițescu

Mijlocași: Emanuel Șomoiag Florin Romeo Tutunaru George Teodorescu Marius Marian Petrică Ionuț Popa Alexandru Stoica Ilie Baicu Nicușor Georgian Popescu

Atacanți: Cătălin Ion Nicușor Claudiu Tătulescu

Performanțe[modificare | modificare sursă]

Dat fiind faptul că jucătorii ASC sunt jucători profesioniști, dar, în același timp, personal în cadrul mai multor firme, clubul de fotbal are posibilitatea de a-și disputa partidele doar în ziua de Duminică. Varianta de înscriere a echipei în Liga a IV-a a județului Argeș nu este fezabilă, întrucât partidele vor trebui jucate sâmbăta, ceea ce ar face ca jucătorii să fie indisponibili.


Liga a V-a a AJF Argeș:

Legenda
Sezonul 2016-2017 Sezonul 2015-2016 Sezonul 2014-2015 Sezonul 2013-2014 Sezonul 2012-2013 Sezonul 2011-2012
Locul 1/18 Locul 2/12 Locul 6/14 Locul 11/16 Locul 12/14 Locul 17/18

Asociația Sportivă Colibași a obținut locul 1 în Liga a V-a, seria Centru, având cel mai bun atac, cu o medie de 4,94 goluri/partidă, cea mai bună defensivă, doar 47 de goluri primite în 34 de partide și cel mai bun atacant, în persoana lui Claudiu Tătulescu, cel care a marcat 67 de goluri.


Cupa României, faza pe județ Asociația Sportivă Colibași a ajuns în Finala Cupei României, după ce a eliminat principalele favorite la câștigarea trofeului, CS Unirea Bascov, AS Lerești și AS Viitorul Ștefănești 2007. Finala organizată pe stadionul Orășenesc din Mioveni, cu participația a peste 2000 de suporteri, s-a dovedit a fi un adevărat spectacol fotbalistic, după o luptă aprigă a #tigrilorASC împotriva echipei CS Atletic Bradu 2. Cei din urmă câștigă partida cu 1-0, cu mențiunea că regulamentul FRF interzice accederea lor în etapa următoare a competiției. Astfel, AS Colibași își continuă drumul în Cupa României.


Planuri de viitor[modificare | modificare sursă]

Grație strategiei de dezvoltare a departamentului de Imagine și Publicitate, ASC intenționează să atragă sponsori și parteneri alături de care performanțele să fie din ce în ce mai mari. ASC va încheia un contract de sponsorizare cu una dintre cele mai mari firme din orașul Mioveni. Astfel, părțile implicate urmăresc accederea în Liga a IV-a și un parcurs cât mai lung în Cupa României, faza națională. Conducerea clubului dorește să investească în aceeași linie, cu atenție deosebită pentru strategia de atragere și promovare a tineretului. Asociația Sportivă Colibași susține tineretul și oferă spectacol fotbalistic de calitate pentru suporterii săi.Campania ,,pentru Mioveni” dovedește intențiile echipei de a reprezenta cu mândrie imaginea orașului Mioveni. Totodată, ASC pune bazele așa-zisei ,,campanii de relaxare” pentru cetățenii orașului Mioveni care sunt invitați să ia parte, duminică de duminică, la ceea ce presa numește [2].

  1. ^ din cei mai mari fotbaliști români, un maestru al driblingului și al fentei
  2. ^ Cei Care Defilează