Utilizator:Naturista2018/WikiGnome

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Naturista2018/WikiGnome
WikiGnome în habitatul său natural
Stare de conservare

Vulnerabil (IUCN 3.1)
Clasificare științifică
Gen: Smallus
Specie: S. editus
WikiGnomes au fost văzuți aici.
Evaziv & timid WikiGnome

Un WikiGnome este un wiki utilizator care face utile elementare modificări fără inghesuie pentru atenție. WikiGnomes de lucru în spatele scenei de un wiki, legarea pic de mărunțișuri și de a face lucrurile să meargă mai ușor. Exemple de WikiGnome comportament includ fixarea typos, corectarea tulburarilor de gramatica, crearea de redirecționări, adăugarea de categorii, și repararea link-uri rupte. Tipic comportamente sunt bifarea "Aceasta este o modificare minoră" cutie înainte de a salva orice edita, și nu furnizează un sumar de modificare. La WikiGnome este original exemplu de WikiFauna, având originea în primul wiki WikiWikiWeb.[1] WikiGnomes sunt, de asemenea, cunoscut sub numele de WikiGardeners.[2]

Multe extrem de activ wiki contribuabili prezintă WikiGnome comportament ca o parte din munca lor, în timp ce alții pot să se limiteze la WikiGnome activitate.

WikiGnomes sunt considerate a fi prietenos ca WikiFairies și WikiElves. Dur vizavi de un WikiGnome este un WikiTroll.

WikiGnomes place să lucrezi în umbră ceea ce se numește modificările minore în diverse unghere și colțuri de Wikipedia. Uita-te la schimbări recente și poate chiar la fața locului o la locul de muncă.

WikiGnomes care se simt familial sau dornic de un sentiment măreț de scop, de multe ori adopta o greșeală de scriere, câștigă împlinire prin ridicarea ei înșiși în existență pe articolul spațiu de nume. Desigur, editorii sunt încurajați să obțină ceva curaj și vino în lumină de zi, ca un gest de a deschide prietenie și de a face modificări într-o manieră directă, fără a fi frică de ceea ce cred alții.

Alte exemple de WikiGnome-ca locul de muncă includ:

  • adăugarea de coduri Isbn cărți că oamenii mai vorbim,
  • face o intrare pentru articolele lor în lista de cărți de titlu,
  • depistarea autor de "cineva a spus odată:" citate,
  • organizarea de perechi de cuvinte în tabele,
  • repararea link-uri către pagini de dezambiguizare,
  • adăugarea de link-uri în text deja într-un articol sau sa utile categorii,
  • adăugarea de redirecționări,
  • găsirea de surse de "citare" tag-uri,
  • adăugarea de exemple și detalii la informațiile menționate în text (de exemplu, adăugarea ", cum ar fi Tăcere și Râu Adânc" la linie "Shūsaku Endō a scris cărți importante"),
  • clarificarea informații vagi în text (de exemplu, înlocuirea "2009 gripa pandemică a fost primul în 40 de ani", cu " 2009 gripa pandemică a fost primul din 1968 gripă Hong Kong").

Cum de a identifica WikiGnomes[modificare | modificare sursă]

Lista de Wikipedians care doresc să facă publicitate statutul lor de WikiGnomes este la Categoria:Wikipedian WikiGnomes.

Dacă ei aleg, utilizatorii pot face publicitate lor de WikiGnome-cum ar fi calitățile pe paginile lor prin adăugarea de un userbox la pagina acestuia cu următorul cod:

{{User wikipedia/WikiGnome}}

Se produce:

Dacă editorii preferă să nu folosească userboxes, ei pot încă lista lor pagini de utilizator în WikiGnomes categorie prin punerea următoarele:

[[Categorie:Wikipedian WikiGnomes|{{nume pagină}}]]

Un alt mod pentru cineva care se auto-identifică ca un WikiGnome pentru a face publicitate acest lucru este pentru a afișa o imagine mică de ciuperci sau WikiGnome la partea de sus a paginii, lângă numele de utilizator, care poate fi realizat prin adăugarea următoarelor pentru pagina dumneavoastră de utilizator:

{{WikiGnome topicon}}

Dacă editorii nu doresc să se reclama în mod nejustificat, se poate face un simplu text notă de interesul lor în wikignomic activități.

De îngrijire și hrănire a WikiGnomes[modificare | modificare sursă]

WikiGnomes au un umil și foarte modest natură, dar Wikipedians ar trebui să știe că ei încă mai au nevoie pentru a fi spus că munca lor este apreciată. din timp în timp. Dacă WikiGnomes nu ocazional simt iubirea la oamenii pe care activitatea lor a ajutat, s-ar putea strecura în bucătării de astfel de utilizatori, pe timp de noapte și stau pe produse lactate. Nevoile lor sunt modeste în această privință, cu toate acestea, și este nevoie de doar un scurt cuvânt de la ei din când în când pentru a evita un astfel de eveniment nefericit. O colectie de mesaje de natură stânga pentru WikiGnomes pot fi găsite la Wikipedia:WikiGnome/Kudos.

A se vedea, de asemenea,[modificare | modificare sursă]

  • Wikipedia:Gnome Săptămână

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „WikiGnome on the WikiWikiWeb”. C2.com. Accesat în . 
  2. ^ Mader, Stewart (). Wikipatterns. Wiley. ISBN 0-470-22362-6.