Utilizator:Marcela Țuțuianu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Liceul „Mihail Sadoveanu” Borca[modificare | modificare sursă]

Liceul „Mihail Sadoveanu” din comuna Borca, județul Neamț a fost înființat în 1953 (printre primele licee din județul Neamț), liceu care poartă numele scriitorului „Mihail Sadoveanu”, cel care, în romanul „Baltagul”, a făcut cunoscute locurile și oamenii de aici. În 1992 liceul se transformă în grup școlar, diversificându-se astfel oferta educațională pentru elevi, prin organizarea și de învățământ profesional și tehnic, pe lângă învățământul teoretic.

Cu o tradiție de peste 150 de ani, astăzi, Liceul „Mihail Sadoveanu” are 84 de norme didactice, 1420 de elevi și asigură școlarizarea pentru toate nivelurile de învățământ: preșcolar (139), primar (236), gimnazial (240), liceal (696), SAM (41), postliceal (62), fiind printre puținele licee care rezistă în mediul rural (conform PRAI – pag. 54, numărul unităților școlare din mediul rural este în scădere).

Fiind singurul liceu din partea de N-V a județului, aproximativ 65 % dintre elevii din învățământul liceal provin din comunele învecinate : Poiana Teiului, Farcașa, Pipirig și de la Broșteni și Crucea (jud. Suceava).

Bustul scriitorului Mihail Sadoveanu din curtea liceului.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

http://scoalaborca.ro/