Utilizator:ElenaaaaaC/Articol nou

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Resursele Naturale din lacul Techirghiol: Techir

Lacul Techirghiol Lacul Techirghiol este unic în România datorită proprietăților terapeutice, a poziției geografice și a compoziției chimice dată de apa salină și de nămolul sapropelic. Lacul este o fostă lagună a Mării Negre aflată la 1,5 m sub nivelul mării, cu o adâncime variabilă de la 0.5 la 5 m, atingând pe alocuri 9-10 m. Fauna lacului este constituită din câteva specii de artropode, viermi și protozoare, iar flora prin câteva specii de alge, iar spre fund predomină bacteriile sulfuroase incolore și colorate. Lucios și onctuos, nămolul din lacul Techirghiol este negru ca păcura și are un miros caracteristic. Posedă proprietăți fizico-chimice care il fac extrem de util in tratamentul diferitelor afecțiuni alături de apa salină. Compoziția chimică a lacului indică o porțiune centrală cuprinsă între stațiunile Techirghiol, Eforie Nord și Eforie Sud, cu o mineralizare și salinitate omogenă în jurul valorii de 85,5g %.

Proprietățile terapeutice ale ingredientelor din Lacul Techirghiol au făcut de-a lungul timpului subiectul a numeroase studii, în cele mai diverse domenii de cercetare, iar printre cercetătorii cunoscuți care au fost atrași de abordarea problemelor complexe pe care le ridică acest lac precum:A. Saligny (1893), M. Georgescu (1900), P. Petrescu (1924), P. Bujor (1928), E. Trandafirescu (1935), Eug. Bulavisky (1939).

Recunoașterea proprietățior ingredientelor din Lacul Techirghiol au fost de-a lungul timpului subiectul mai multor studii de specialitate a mai multor cercetători precum studiul despre apele termale și studiul despre nămolul sapropelic.

Lacul Techirghiol dă numele și localității și orașului Techirghiol, oraș care în 2011 a devenit membru al al Asociației Orașelor Termale Istorice din Europa (EHTTA), alături de alte stațiuni precum Vichy, Bath, Spa, Evian, Budapesta, Salsomaggiore Terme, Tabiano. Aceasta oportunitate a fost transformată de Oana Stan în crearea brandului de cosmetice Techir,cosmetice care au la baza ingredientele cu proprietăți terapeutice din inima lacului Techirghiol: nămol sapropelic, apă salină. Propriețățile terapeutice ale ingredientelor care sunt parte din lacul Techirghiol au format la crearea brandului Techir, companie de cosmetice autohtonă care a inovat pe piața cosmeticelor din România. Techir a luat naștere ca răspunsul la întrebarea firească ¨De ce Techirghiol nu ar avea propria marca de produse cosmetice cu apă salină și nămol sapropelic extrase din inima lacului?¨. Întregul concept al brandului Techir și a sloganului: ”Miracolul vine la tine” înglobează legenta miraculosului lac Techirghiol. Primele produse cu ingrediente 100% naturale și din inima lacului Techirghiol au fost lansate în 2014 primele 3 produse Techir crema antireumatică pentru masaj, crema hidratantă de mâini, crema hidratantă de față. La doar câțiva ani de la lansare realizarile extraordinare ale producătorului de cosmetice Techir sunt impresionante și se leagă de asemenenea și de realizările fondatorului Techir, Oana Stan. Realizări Techir sunt impresionante și a crescut foarte repede într-un timp relativ scurt de la lansarea pe piața românească.

Realizari Techir:

Primele produse cosmetice cu ingredientele terapeutice din lacul Techirghiol: apa salină și nămolul sapropelic Uleiuri de masaj terapeutic Primele produse cosmetice cu ingrediente din pudra de kale din România Membru în Organizația Patronală al Producatorilor de Produse Cosmetice din România:OPIC O nouă fabrică de producție, proiect implementat cu ajutorul fondurilor europene în care dezvoltăm toate produsele Techir cu ajutorul echipei formate din 8 angajați din Techirghiol Techir a devenit membru în Organizația Patronală al Producatorilor de Produse Cosmetice din România: OPIC Techir a reprezentat stațiunea balneo-climaterică Techirghiol la cele două ediții ale Târgului de turism al Romaniei, alături de administrația locală Techirghiol și cele doua sanatorii de recuperare http://www.techir.ro/blog-techir/techir-sustine-turismul-local/ Techir a participat la Cosmoprof Bologna, cel mai mare târg de cosmetice din Europa, alături de OPIC și alte 7 firme producătoare de cosmetice din România: Gerovital, Cosmetic Plant, Ivatherm, Cremeria, Panacea, Grande Gloria Techir a fost implicat în echipa de producție a filmului artistic Miracolul din Tekir, inspirat din miracolele lacului Techirghiol http://www.techir.ro/blog-techir/miracolul-din-tekir/ Apariția poveștii Techir în cartea Forța economică a femeilor Participarea la târgurile naționale ale industriei cosmetice: Cosmobeauty România și Cosmetics Beauty Hair Romexpo Începerea colaborării cu un distribuitor național important: Onedia Distribution Implicarea activă în sușținerea mediului antreprenorial alături de Elite Business Women la nivel național și internațional în orașele București, Constanța, Râmnicu Vâlcea, Iași, Brașov, Cluj, Londra, Lisabona Prezentarea Techir în Dubai la conferința Business without boards Începerea colaborării cu 2 lanțuri naționale de drogherii și farmacii: DM și Catena Nominalizarea în cadrul campaniei Oamenii Timpului datorită muncii și rezultatelor din 2015-2016 http://www.oameniitimpului.ro/nominalizati/oana-stan-techir/ Techir și implicarea lui prin participarea sau susținerea la peste 15 târguri, 20 evenimente și proiecte, toate cu scopul de a promova stațiunea Techirghiol și de a celebra alături de români miracoluloasele ingrediente din lacul Techirghiol și miracolele naturii. Povestea Techir și a Oanei Stan în suplimentul 24/7 Decât o Revistă Lansarea primei game de săpunuri naturale cu pudră de kale din România, în colaborare cu producătorul Kale România Primul săpun tricolor din ingrediente 100% naturale și terapeutice http://www.ctnews.ro/sapun-tricolor-oana-stan-techirghiol/

Fondatorul Techir Persoana care a luat inițiativa fondarii unui brand de cosmetice cu ingrediente din inima lacului Techrighiol este Oana Stan, tânăra antreprenoare este născută în orașul Techirghiol, oraș pe care și-a dorit să-l promoveze la adevarata valoare atât prin prezentarea lui la târgurile de turism cât și prin construirea Techir, unul dintre primele branduri româneșiti care valorifica resursele naturale.

Referințe[modificare | modificare sursă]

Studii despre apele termale Studiul despre nămolul sapropelic Produse naturale cu pudra de kale

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

Lacul Techirghiol Techir