Utilizator:Andrei Stroe/Arhivă discuţii mar-apr 2010

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Amintiri din copilărie[modificare | modificare sursă]

Andrei, cred ca problema cu citatele/notele din articol nu este complet rezolvata, dar mi-am dat seama care e discrepanta: unele articole de revista (din Romlit, Revista Sud-Est) folosesc formatul "citeweb", altele "citejournal", altele "Citat revistă". As zice ca al doilea sau al treilea format sunt mai logice pentru natura surselor, dar oricare merge, si primul e mai usor (ar trebui schimbate doar doua sau trei asemenea citari, nu tot restul). Problema e ca ele amantrei inca sunt in acelasi loc, una langa alta. Am vrut sa uniformizez eu insumi, dar ma recunosc infrant de subtilitatile formatelor: mi-e foarte greu sa le folosesc, si cu atat mai greu sa le corectez (asta ar presupune ca imi sunt atat de familiare incat stiu cum trebuie sa apara aceeasi informatie dintr-unul intr-altul - si eu tot habar n-am!). Crezi ca ai putea sa intervii si sa reglezi anomalia?

In orice caz, iti multumesc pentru tot ce ai facut deja si, mai ales, pentru rabdare. Dahn (discuție) 1 martie 2010 09:56 (EET)

PS: Acum am remarcat - stii cumva din ce eroare in format se face ca nu apar numele oraselor in formatele de citat pentru cartile de la sfarsitul articolului? Toate apar ca scrise in fereastra, dar nu se salveaza ca vizible. Dahn (discuție) 1 martie 2010 10:15 (EET)

O să arunc o privire. Cite journal redirecționează spre citat revistă, deci sunt unul și același. —Andreidiscuție 1 martie 2010 10:25 (EET)

Cred că am rezolvat. —Andreidiscuție 1 martie 2010 10:58 (EET)
Perfect. Multumesc! Dahn (discuție) 1 martie 2010 12:23 (EET)

Termen de blocare[modificare | modificare sursă]

Am blocat un utilizator neautentificat pe 7 zile, fiindcă fusese blocat înainte pe 24 și 48 de ore. E în ordine? Mă gândesc la situația în care ar avea IP dinamic și ar fi afectați niște inocenți. -- Victor Blacus (discuție) 3 martie 2010 15:51 (EET)

Da, e în ordine. În general, până la o lună e ok să se blocheze IP-uri individuale dinamice. Dacă vandalul revine după o lună și ceva cu același IP, e clar că IP-ul nu e dinamic și poate fi blocat și pe termene mai mari. —Andreidiscuție 3 martie 2010 15:53 (EET)

Olimpiadă[modificare | modificare sursă]

Salut. Am nevoie de ceva ajutor. La România la Jocurile Olimpice de iarnă din 1972 am inclus locul cel mai bun într-un pătrățel de culoare verde. Am nevoie să mă ajuți la edițiile din 1976 și 1980 pentru a face același lucru la locul ocupat de echipele de hochei. Mulțumesc anticipat. --Cezarika1 4 martie 2010 10:38 (EET)

Așa ceva? —Andreidiscuție 4 martie 2010 10:43 (EET)
Așa am vrut și eu să fac, dar nu mai am răbdare în lucrul cu formatele. Mulțumesc mult de ajutor. --Cezarika1 4 martie 2010 10:47 (EET)

COMPANII[modificare | modificare sursă]

Vezi la pagina de discutii Parvus poate dai si tu o parere la modificarea formatului cu localitatile regimentului 2 de la Nasaud.--Asybaris aport 4 martie 2010 10:41 (EET)

Bună![modificare | modificare sursă]

Îți scriu în legătură cu pagina cu titlul "Legea Străbună",despre neolegionarism.Aș vrea să aflu mai multe despre mișcare,dar pagina a fost ștearsă în 2008...știu că sună aiurea,dar unde pot găsi articolul șters?Dacă e vreo speranță ca îmi poți trimite articolul(dacă l-ai salvat cumva înainte să îl ștergi)te rog mult să mi-l trimiți pe adresa de e-mail:ilie_raluk@yahoo.com.Mulțumesc!

Friendly[modificare | modificare sursă]

De ceva vreme, se întâmplă să nu îmi mai funcționeze Friendly. Când dau click pe etichetează, apare popup-ul, dar gol, fără lista de probleme. Nu știi cumva de ce? --Urzică (discuție) 5 martie 2010 10:55 (EET)

Mie mi se întâmplă asta când intru pe un articol din Special:Pagini noi, când URL-ul are o structură diferită de cea standard; dacă fac un click pe tabul „articol”, pe urmă merge. —Andreidiscuție 5 martie 2010 11:10 (EET)
Asta era, mersi! --Urzică (discuție) 6 martie 2010 18:03 (EET)

DP[modificare | modificare sursă]

Plăcile comemorative de pe clădiri intră tot sub indidența DP? --Cezarika1 5 martie 2010 11:11 (EET)

Nu mi-am pus niciodată problema, dar nu-mi amintesc să fi revendicat cineva drepturile de autor pe designul unei astfel de plăci. —Andreidiscuție 5 martie 2010 11:16 (EET)
Cei de pe Commons cum ar reacționa? --Cezarika1 5 martie 2010 11:19 (EET)
Pe Commons am văzut mai multe poze cu plăci comemorative, cum e asta, utilizate chiar în articole și la care nu cred că a obiectat nimeni vreodată. —Andreidiscuție 5 martie 2010 11:23 (EET)
Dar așa ceva ar putea avea drepturi de autor? Este de pe o placă de tablă amplasată pe drum. --Cezarika1 5 martie 2010 11:30 (EET)
Ăsta cam are. În general, cu astea e mai bine să facem noi o hartă (în format svg) care să aibă același conținut informativ.
Dar e pe domeniul public, pe o tablă. În plus apare și prin alte cărți mai vechi de unde s-a inspirat toată lumea. Încă ceva: cum se face că pe toate posturile TV apar poze cu vile de ale demnitarilor (cei cu salarii nesimțite) și nu au obținut acordul arhitectului? Ziarele cum prteiau fotografii recente de case, iar Wikipedia se teme. --Cezarika1 5 martie 2010 11:48 (EET)
Preaching to the choir: sunt de acord că legea e proastă. Dar faptul că „alții nu respectă legea” nu este un argument pentru ca noi să facem la fel și, mai mult, să punem în mod fals eticheta de „liber” pe ceva ce dăm mai departe reutilizatorilor. Mai ales atunci când chiar putem face ceva foarte util. —Andreidiscuție 5 martie 2010 12:00 (EET)

Păi gândește-te. Dacă fac o hartă, crezi că o să aibă altfel conturul? A apărut în cărți care respectau legea veche (cea de care noi wikipediștii nu vrem să auzim). --Cezarika1 5 martie 2010 12:06 (EET)

Articolele săptămânii[modificare | modificare sursă]

Văd că nu prea s-a făcut mare lucru la cele 3 aricole și mă gândesc la o măsură mai "nepopulară" Wikipediei. Cred că este permisă copierea conținutului unui articol de pe alt site (de ex. cum ar fi acesta) atâta timp cât licența ne permite.— Ionutzmovie discută 5 martie 2010 15:59 (EET)

Câteva întrebări[modificare | modificare sursă]

Dacă ai ceva timp și bunăvoință te-aș ruga să mă ajuți și pe mine. În primul rând am o nelămurire: de ce anume această pagină http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Comuna_Brazi,_Prahova&oldid=3535219 (comuna Brazi, Prahova) a fost modificată (chiar de către tine). Textul postat anterior pe respectivul subiect, și pe care l-ai șters îmi aparține în întregime. L-am văzut și pe o pagină exterioară, de unde se presupune că a fost copiat, dar este foarte ușor de verificat, folosind datele când respectivul text a apărut pe acel site si cea când a fost postat de către mine pe acesta, că lucrurile stau taman invers. Înțeleg ca există un adevărat procedeu prin care poți, sub o anumită licență, să-ți publici munca pe wikipedia, procedeu care trebuie să recunosc că-mi este străin. Aș aprecia foarte mult dacă ai putea să mă îndrumi astfel încât să-mi pot publica întreaga lucrare de licență (lucrare care privește comuna Brazi) pe wikipedia. De asemenea aș aprecia să mă ajuți putin cu acele licențe și cu editarea unei pagini. Știu că sunt destule lucruri cu care aș putea să contribui la acest proiect (wikipedia) și mă simt destul de aiurea să n-o fac doar pentru că n-am reușit să ma descurc din primele dăți. În speranța că mă vei putea ajuta, îți mulțumesc anticipat.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Despina Alexandru Ioan (discuție • contribuții).

Îmi cer scuze, am restaurat textul. Am să scriu un mesaj și la acel site să respecte licența Creative Commons. Cu plăcere vă pot ajuta, dacă îmi puneți întrebări mai specifice. Pentru aspecte generale, vă pot arăta niște îndrumări. De exemplu, pentru cum trebuie scris un articol ca să arate bine într-un format standard, vă recomand WP:STIL. Pentru a vedea cum puteți pune note bilbliografice de subsol, vedeți Ajutor:Note. Principala problemă cu care cred că vă veți confrunta este că lucrarea de licență este, probabil, destul de mare. Articolele de la Wikipedia trebuie să fie totuși cât mai la obiect, ceea ce înseamnă că un articol prea mare riscă să plictisească cititorul sau să facă informația greu de găsit. De aceea, o secțiune cum ar fi, să zicem, geografia comunei, dacă devine mare, este transformată într-un articol separat, iar în articolul despre comună se scriu doar ideile esențiale din acela (vedeți, de exemplu, articolul Istoria Buzăului și secțiunea de „Istorie” din articolul Buzău). Vă mai recomand să folosiți articolele satelor din comună pentru a pune informațiile specifice despre fiecare sat în parte. Puteți începe să lucrați și să cereți ajutor fie mie în această pagină, fie (mai bine) la pagina Wikipedia:Cafenea, pagină care este urmărită de mai multe persoane care vă pot ajuta. Voi urmări și eu cum evoluează articolul și voi interveni dacă văd că este nevoie. Vă mulțumesc și spor la lucru. —Andreidiscuție 6 martie 2010 15:04 (EET)

Articolele săptămânii[modificare | modificare sursă]

Andrei, propune articolele mai importajte de la Proiect:Aniversările zilei/Articole la Articolele săptămânii, te asigur că le voi alege.— Ionutzmovie discută 7 martie 2010 13:55 (EET)

Am să. Deocamdată cel puțin le identific. Deja l-am propus pe cel cu revoluția maghiară pentru că ar trebui înaintea aniversării ei pe 15 martie. —Andreidiscuție 7 martie 2010 15:39 (EET)

Poți șterge articolul CiTV, se pare că cel care a creat articolul încalcă Regula celor trei reveniri ștergând eticheta de ștergere rapidă.— Ionutzmovie discută 7 martie 2010 13:59 (EET)

Vezi și Discuție Utilizator:Citv, s-ar putea să aibă nevoie de îndrumări. —Andreidiscuție 7 martie 2010 15:39 (EET)

Portărița[modificare | modificare sursă]

Când ai corectat denumirea care îmi scăpase mie ai șters și secțiunea Vezi și, și ai modificat criteriul de sortare. Nu înțeleg de ce, dar nu vreau să modific până nu mă lămurești despre ce e vorba, ca să nu repet vreo greșeală. BlueMonday (discuție) 12 martie 2010 15:52 (EET)

Am șters „Vezi și” pentru că mi s-a părut că e prea puțin relevantă. Sigur, a existat confuzia asta care a derutat și persoana care a făcut propunerea aceea pentru ștergere, dar în fond sunt mănăstiri de culte diferite aflate în localități diferite; o legătură spre o listă care să reunească mai multe mănăstiri mi s-ar părea mai potrivită. Sigur, dacă doriți să reintroduceți, eu nu o să mai șterg, nu e ceva foarte important. În ce privește DEFAULTSORT, e un truc pe care l-am aflat mai demult de la Afil: pentru ca softul MediaWiki să sorteze articolele corect (cu ă și â între a și b, cu ș între s și t), se pune în declarația de sortare în loc de ș, în loc de ă. Altfel, softul consideră că diacriticele sunt niște litere aflate undeva după toate celelelte caractere alfabetice (după z). —Andreidiscuție 12 martie 2010 15:59 (EET)

Redenumire categorie[modificare | modificare sursă]

Denumirea Categorie:Membri de onoare străini ai Academiei Române e greșită; denumirea corectă ar fi Categorie:Membri de onoare din străinătate ai Academiei Române, cum se poate verifica aici. Distincția e importantă, fiindcă sunt incluși și românii stabiliți în străinatate, care totuși nu pot fi numiți străini. Te rog să faci redenumirea, respectiv transferul a multe fișiere, cu robotul respectiv, pe care eu nu-l cunosc. Mulțumesc. -- Victor Blacus (discuție) 13 martie 2010 00:10 (EET)

Am pornit robotul, a început treaba. Se rezolvă în curând. —Andreidiscuție 13 martie 2010 00:17 (EET)
Mulțumesc. -- Victor Blacus (discuție) 13 martie 2010 00:18 (EET)
Da, îl văd în activitate. -- Victor Blacus (discuție) 13 martie 2010 00:20 (EET)

Comet[modificare | modificare sursă]

Am dat din întâmplare peste ACEST articol din domeniul software. L-am etichetat, dar am impresia că trebuie și redenumit. Poate arunci o privire, eu sunt pe dinafară în acest domeniu. Am și o întrebare personală: pe computerul meu am acum Windows 7, ale cărui diacritice ȘșȚț nu funcționează în legăturile interne din wikipedia; trebuie să mă chinui dând click pe caracterele românești de sub fereastra de editare sau există vreo soluție? O persoană (nu mai multe), BlueMonday (discuție) 13 martie 2010 03:47 (EET)

Fişier:help2.png

Doamna BlueMonday, priviți la imaginea din dreapta faceți un click pe butonul Add, apoi vă va apărea a doua fereastră unde veți selecta Romanian(Legacy), și sper că vă va ajuta în ceea ce privește problema cu diacriticile. Numai bine. --Redfox hq (discuție) 13 martie 2010 12:27 (EET)

În ce privește articolul respectiv, o să-l cred pe cuvânt pe autorul lui. Eu nu am folosit această tehnică, am auzit doar de ea în unele conversații, în care era denumită "server-push", dar nu pot să bag mâna în foc că asta e denumirea folosită de toată lumea — oricum, redirectul creează confuzie și am să-l repar.
În ce privește problema diacriticelor, soluția dată de Redfox e un hack (o soluție ce presupune stricarea a ceva bun ca să meargă altceva care e stricat). E drept că și eu folosesc acest hack, dar soluția corectă e alta: Strainu s-a ocupat, parcă, să creeze redirecționări în așa fel încât toate legăturile interne să funcționeze și cu diacriticele cu virgulă. Dacă sunt unele care nu au mers, cred că el e cel care poate repara lucrurile ușor. Altfel, puteți folosi un semi-hack, folosind unealta Auto-diacritice, activabilă de la preferințe, tabul „Gadgeturi”. —Andreidiscuție 15 martie 2010 14:33 (EET)

Format cale ferată[modificare | modificare sursă]

http://ro.wikipedia.org/wiki/Calea_ferat%C4%83_Gura_Putnei-Putna. Ajută-mă cu vizualizarea pozei garii. Mulțumesc. --Cezarika1 13 martie 2010 21:15 (EET)

Am rezolvat. Parametrii BILDPFAD_FOTO etc. nu erau suportați de respectivul format, erau în schimb IMAGE, IMAGE_SIZE și CAPTION. —Andreidiscuție 15 martie 2010 14:40 (EET)
Mulțumesc. --Cezarika1 15 martie 2010 14:52 (EET)

Stergere imagini[modificare | modificare sursă]

Am vazut ca zeci de imagini sunt sterse pentru diverse motive, ma gandeam ca in anumite situatii s-ar putea ori corecta erorile de licenta ori s-ar putea pune poze care sa indeplineasca cerintele wiki. Parca asa s-ar ridica putin calitatea informatiei, si o poza corect pusa inseamna mai mult decat una stearsa!

E-online (discuție) 18 martie 2010 12:26 (EET)

Da, se pot corecta. De aceea ștergerile nu se fac pe loc, ci la șapte zile după o etichetare și avertizare. Responsabilitatea clarificărilor situației licenței revin în primul rând celor care le încarcă. Eu încerc să le și înlocuiesc, dar nu este suficient timp să sap după fiecare. Ca o completare: decât o imagine care încalcă drepturile de autor, mai bine niciuna. —Andreidiscuție 18 martie 2010 12:30 (EET)

Nu polemizez, dar eu zic ca decat un prezumtiv dusman mai bine un mort.. spunea Stalin. Adica decat fara poza ... mai bine una cu licenta de la wiki in engleza!(de exemplu) Poate mai sunt si alte idei! E-online (discuție) 23 martie 2010 20:24 (EET)

Nici eu, eu nu cred în utilizarea cinstită ca mijloc de construire a conținutului liber; dar există o politică privind asta. —Andreidiscuție 24 martie 2010 09:40 (EET)

Probleme format[modificare | modificare sursă]

La articolul Calea ferată Cernăuți–Suceava, când dai clic pe hartă ar trebui să-ți apară denumirea articolului. Din păcate este afișat un alt text. Formatul, fiind copiat de la deWiki, poți să faci te rog ceva pentru ca să se vadă corect textul dorit? Mulțumesc. --Cezarika1 20 martie 2010 16:36 (EET)

Nu se poate face nimic? --Cezarika1 22 martie 2010 15:46 (EET)
Scuze, n-am observat primul mesaj. Acum click pe hartă duce spre pagina de descriere a imaginii, unde apare imaginea mai mare. Nu-mi dau seama exact ce ar fi de dorit aici. —Andreidiscuție 22 martie 2010 16:01 (EET)
Apare Strecke der Calea ferată ... Ar trebui să apară varianta românească Traseul căii ferate ... De, formatul era în germană! --Cezarika1 22 martie 2010 16:06 (EET)--Cezarika1 22 martie 2010 16:06 (EET)
A, da, acum observ. Este alt-textul imaginii. L-am schimbat pe format cu Hartă cu (sună colțuros, dar e singura formulare care permite formă de nominativ-acuzativ după ea). —Andreidiscuție 22 martie 2010 16:11 (EET)

Mulțumesc. E bine așa. --Cezarika1 22 martie 2010 16:19 (EET)

Peștera cu apă din Valea Firei[modificare | modificare sursă]

Poate ai dreptate să tai lista descoperitorilor. Cum arată pagina primei aselenizări fara numele astronauților ???????Roruludusan (discuție) 21 martie 2010 07:05 (EET)

Am șters lista pentru că era o enumerare prea lungă introdusă de o frază plină de judecăţi de valoare. —Andreidiscuție 22 martie 2010 16:01 (EET)

Intalnire[modificare | modificare sursă]

Salut. Ajungi la intalnirea de sambata?--Strainu (دسستي‎)  23 martie 2010 11:35 (EET)

Nu sunt sigur. Voi ști abia atunci. —Andreidiscuție 23 martie 2010 11:49 (EET)

== Bun gasit, d-le Stroe!== Multzumesc pentru cuvinte.Vedetzi la mine! Baican,23.03.2010/13:50

Salut[modificare | modificare sursă]

Am si eu de pus o pagina sus despre profesor universitar doctor Florian Popa si am vazut ca dupa plublicare ai sters-o. Nu imi dau seama ce am gresit. Te rog daca poti ajuta-ma.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Consuela2883 (discuție • contribuții).

Pagina era structurată ca un CV. Un articol enciclopedic se scrie în fraze, iar informațiile trebuie să provină din surse de încredere independente de subiect. Un exemplu de cum trebuie scris un articol biografic este Carl Schmitt; sau Eugen Filotti. Vă recomand și manualul de stil pentru un îndrumar. —Andreidiscuție 24 martie 2010 11:08 (EET)

Ok Mersi mult pentru informatii. O sa urmez paginile indicate.

Proiect:Aniversările zilei[modificare | modificare sursă]

În cazul în care nu vei mai propune la Proiectul săptămânii articole de la Proiect:Aniversările zilei, conform notei scrise la Lista articolelor candidate voi alege trei articole neexistente din proiectul AZ. Cred că așa până la sfârșitul anului vom avea fiecare articol (cel puțin în stare de ciot) din cadrul Proiectul Aniversările zilei. Cred că vei considera această decizie benefică.— Ionutzmovie discută 29 martie 2010 22:36 (EEST)

Absolut. Purcede a alege :) Sunt în tabelul Proiect:Aniversările zilei/Articole pe zile. Eu sper că voi albăstri lista aia mai devreme de sfârșitul anului, dar cu cât au mai mult conținut, cu atât mai bine. —Andreidiscuție 29 martie 2010 23:46 (EEST)

sunt incepator[modificare | modificare sursă]

Buna Andrei, Eu impreuna cu cativa colegi de facultate trebuie sa realizam pagina de wiki pentru fundatia umanitara Timisoara89 ca parte a unui proiect pentru scoala ce presupune mediatizarea fundatiei respective prin tehnologii web 2.0. Suntem toti incepatori in ceea ce priveste realizarea de pagini wiki si avem nevoie de un pic de ajutor la realizarea paginii. Dupa cum ai vazut nu se apropie de cerintele wiki, ai propus-o deja pentru stergere. Se poate sa ne ajuti un pic cu ceva indicatii sa o facem cum trebuie? Linkurile de wiki ce sunt puse acolo pentru ajutor sincer nu prea ma ajuta, sunt confuze. Chiar avem nevoie sa tinem pagina valabila si sa fie dupa cerintele wikipedia, problema e ca suntem incepatori si am avea nevoie de ajutor.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Nicufacerappa (discuție • contribuții).

Bună. Problema este că Wikipedia nu poate fi folosită pentru mediatizarea unui subiect (fie el societate comercială, produs, fundație non-profit, proiect umanitar etc.). Informațiile de la Wikipedia trebuie să provină din surse de încredere independente de subiect. Adică, să nu fie rezultatul niciunei campanii publicitare sau de mediatizare. Dacă subiectul (în cazul de față, Fundația Timișoara 89) a fost remarcat și descris deja în detaliu de numeroase cărți, publicații etc. atunci el poate fi tratat și aici de un articol care nu conține altceva decât ce scriu aceste surse. —Andreidiscuție 1 aprilie 2010 09:32 (EEST)

Da, stiu ca wiki nu este pentru mediatizare dar practic pagina de wiki pe care incercam noi sa o facem nu are scop de campanie publicitara pentru ca fundatia respectiva exista deja de foarte mult timp deja si de-a lungul anilor si-a lasat amprenta asupra societatii prin activitatea intreprinsa. Scopul paginii e mai mult pentru scoala in sensul ca trebuie sa ne folosim de tehnologii web 2.0 si wiki e una din ele. Fundatia Timisoara 89 ne-a fost alocat ca subiect de proiect pentru tehnologii web 2.0 (materia pt care este proiectul) pentru ca exista de mult timp, are activitate intensa, are si prezenta pe internet de foarte mult timp iar noi ca studenti ai cursului de web 2.0 trebuie sa completam cat mai bine aceasta prezenta prin tot ce tine de web 2.0: wiki, blogging, social networking si asa mai departe. Am considerat ca este un subiect bun ca articol wiki deoarece fundatia timisoara 89 este prezenta permanent in activitatile sociale din Romania de foarte multi ani si contributia adusa societatii este una notabila si cred ca totusi merita sa aiba si o pagina de wiki, recunosc una facuta mai bine de atat, dar lucram la asta.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Nicufacerappa (discuție • contribuții).

OK, sunt de acord că e posibil să fie un subiect enciclopedic — chiar am spus asta în propunerea de ștergere. Ce vă recomand, pe moment, ca să evitați ștergerea: căutați pentru început niște articole de ziar (cât mai multe, de la ziare cât mai cunoscute) apărute despre Fundație, treceți-le la bibliografie în articol și încercați să corelați informațiile de bază cu aceste articole (nu vă bazați pe site-ul Fundației, e o sursă trebuie folosită cu grijă pentru că nu e independentă de subiect), apoi lăsați o notă în pagina în care s-a propus ștergerea.
Aveți dreptate când spuneți că Wikipedia aparține fenomenului numit web 2.0 (se bazează pe conținut generat de utilizatori), dar, spre deosebire de alte site-uri web 2.0, Wikipedia are niște politici mai stricte, fiindcă, până la urmă, se vrea a fi o enciclopedie. —Andreidiscuție 1 aprilie 2010 11:14 (EEST)

chestia e ca noi tot materialul pe care il avem la dispozitie, in jur de 600MB de poze si text ne-a fost oferit de presedintele fundatiei si de asta avem la bibliografie site-ul fundatiei pentru ca si acolo e pus tot ce avem si noi. o sa incerc ce ai propus tu cu articolele de ziar, chestia e ca nu stiu cate publicatii online au scris despre fundatie, o sa ma interesez. Astept alte indicatii sau sugestii, ti-am zis e nou pentru mine sa lucrez pe wiki si e binevenit orice ajutor. intre timp am tot citit ce indrumatoare are wiki, si incerc sa il fac ca la carte.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Nicufacerappa (discuție • contribuții).

Nu este obligatoriu ca sursele să fie online. Pot să fie ziare doar tipărite (se indică titlul ziarului, numărul, data apariției, titlul articolului, autorul articolului). La fel, se pot cita cărți care au apărut doar în variantă tipărită. —Andreidiscuție 1 aprilie 2010 11:42 (EEST)
Paște fericit!

Fie ca această sărbătoare să-ți aducă bucurie și căldură ție și familiei tale

Hristos a înviat!

Zoltán





Buna!

  Andrei, uite am pus cateva referinte externe la bibliogragie si o sa incerc sa gasesc si cateva publicatii tiparite sa adaug acolo. Imi poti spune care ar trebui sa fie urmatorul pas pentru imbunatatirea articolului? Si in plus ce trebuie sa fac sa dispara avertismentele de pe pagina?

Buna Andrei, uite am tot modificat lucruri in articolul despre Fundatia Timisoara 89, ii poti face un review ceva sa-mi spui ce mai am de refacut, corectat, adaugat?Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Nicufacerappa (discuție • contribuții).

Scrieți o introducere și bazați-vă mai puțin pe ce spune fundația despre ea însăși (asta trebuie să fie ceva marginal într-un articol bazat pe surse de încredere independente și, unde este folosit, arătat clar prin text) și mai mult pe ce se scrie despre ea de surse independente. Arătați care sunt aceste surse pentru fiecare afirmație cu ajutorul notelor bibliografice de subsol. —Andreidiscuție 11 aprilie 2010 12:08 (EEST)

Paște Fericit![modificare | modificare sursă]


Natura se trezește la viață! Fie ca Lumina Sfântă a acestei sărbători să-ți călăuzească pașii și să-ți lumineze calea vieții! Paște Fericit! ~ Alecsdaniel



Paști fericite![modificare | modificare sursă]

Fie ca Lumina blândă a Învierii Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos să vă aducă bucurie, pace sufletească, fericire, putere de muncă și multă sănătate dumneavoastră și tuturor celor dragi!

Hristos a înviat! --Luciengav (discuție) 3 aprilie 2010 20:41 (EEST)

Re: Rușinea țării[modificare | modificare sursă]

Acuzatia dvs. poate fi sau nu adevarata, dar nu trebuie sa ma faceti imbecil. Moceanu (discuție) 7 aprilie 2010 18:50 (EEST)

Liceu Socrates TM[modificare | modificare sursă]

Salut, Dupa cum ti-a scris si colegul meu mai jos (nicufacerappa), avem de facut pentru scoala un proiect de promovare a unei institutii non-profit prin tehnologii web 2.0 . Noi facem parte din cea de-a-2-a echipa ce promoveaza Fundatia Socrates din Timisoara. Pe langa liceul respectiv, exista si un centru de excelenta. Din pacate, noi fiind incepatori, pagina ne-a fost propusa spre stergere din urmatoarele motive: Lipsă de notabilitate; structură de articol de promovare; nicio sursă nu este citată în afara site-ului liceului . Daca se poate sa ne ajuti sa imbunatatim pagina pentru a evita stergerea ei. Problema cu sursele am inteles-o, si vom incerca sa facem rost si de alte surse inafara de site. La structura vom incerca sa ne ghidam dupa paginile altor licee din Timisoara. Insa nu vad cum putem evita "lipsa de notabilitate", neintelegand mai exact la ce anume te referi. Din moment ce exista deja pagini pentru alte licee si fundatii, nu vad care ar fi problema. Daca nu deranjam prea mult, am avea mare nevoie de ajutor. MerciAcest comentariu nesemnat a fost adăugat de Alex.stoicuta (discuție • contribuții).

Nu pot decât să repet ce i-am spus lui: la Wikipedia nu se promovează nimic. Doar se scrie într-o manieră neutră despre ceva ce este deja notabil, iar neutralitatea trebuie să persiste de la selecția surselor de documentare până la tonul pe care e scris textul. Informațiile pe care le introduceți în articol trebuie să provină din surse de încredere independente de subiect precizate în articol prin note de subsol. Când sunt suficiente astfel de surse, atunci problema notabilității este rezolvată. Notabilitatea se judecă individual: dacă un liceu e notabil, nu înseamnă că orice alt liceu e notabil (e o confuzie frecventă, deoarece notabilitatea nu rezultă din domeniul de activitate al unei persoane/instituții, ci din gradul de acoperire în surse de încredere independente de subiect al acestei activități); fiecare articol trebuie să aibă sursele precizate pentru a clarifica aceasta. Pentru ghidare, e bine să folosiți în general articolele de calitate sau articole bune, acestea sigur respectă cerințele de formă și structură; în acest sens vă recomand articolul Liceul Piarist din Timișoara și pentru verificabilitate, și pentru ilustrare, și pentru structură. Vă recomand și legăturile din mesajul de bun venit. —Andreidiscuție 8 aprilie 2010 09:50 (EEST)

Au avut destul de multe activitati extrascolare pentru comunitate mentionate in presa, crezi ca ar fi o idee mai buna sa ne concentram asupra lor ? Ca sa intelegi mai exact la ce ma refer, organizeaza anual un "concurs" ce incurajeaza mersul pe bicicleta. E material de wiki, sau sa incercam alta abordare ?Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 86.127.172.169 (discuție • contribuții).

Este, dacă e prezent în surse. Activitățile extrașcolare sunt un aspect important, face parte din imaginea publică a instituției și cu cât e descris mai în detaliu, cu atât mai potrivit.  —Andreidiscuție 8 aprilie 2010 15:16 (EEST)

Salut, am facut ceva modificari. Poti sa ne spui daca este ok, daca mai trebuie facut ceva ? Multumim frumos pentru tot suportul acordat.

Obstine Bulgaria[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei!

Sa fi mai atent cand editezi la obstinele bulgaresti. Ele pot cuprinde si orase (ceva in genul comunelor urbane).

Toate bune,

Compactforever Discuție 8 aprilie 2010 16:19 (EEST)

Salut. Nu mă bag prea mult, cel mult la corectarea unor transliterări greșite. Te las pe tine să faci corecțiile de fond necesare. —Andreidiscuție 8 aprilie 2010 16:20 (EEST)
Oky doky. Succes la corectarea erorilor de transliterare! Compactforever Discuție 8 aprilie 2010 16:25 (EEST)

Liceul Teoretic "Decebal" Constanța[modificare | modificare sursă]

Am observat etichetarea paginii respective pentru nerespectarea formatului standard, dar și pentru notabilitate pusă la îndoială. Ce altceva pot modifica la articol pentru ca acesta să respecte criteriile enciclopedice ale Wikipediei?

Cât despre notabilitate, pot să garantez apariția în presă a liceului respectiv în cel puțin 5 ziare locale, cu diferite ocazii. În plus, este a 5-a instituție de învățământ constănțean liceal, pe primul loc aflându-se [1], pagină care, după părerea mea, nici ea nu respectă criteriile prea bine, dacă va spune cineva că nu avem voie cu liste de profesori, liste cu elevi, etc... La "Decebal" am pus Consiliul de Administrație și o listă cu personalul de predare. Personalul de predare poate într-adevăr să fie scos, dar eu văd astfel o abatere de la scopul principal al Wikipediei - Informarea!

Aștept răspunsul cu nerăbdare! --Mamd (discuție) 9 aprilie 2010 14:49 (EEST)

Sursele acestea trebuie indicate la bibliografie și prin note de subsol. Articolului i-ar prinde bine câteva legături interne prin textul lui, pentru a respecta formatul standard. —Andreidiscuție 9 aprilie 2010 14:53 (EEST)
O să procedez în așa fel încât să remediez problema nerespectării formatului standard. --Mamd (discuție) 9 aprilie 2010 14:55 (EEST)
Am introdus prima referinta, o sa continui pana o sa acopar intreaga nevoie de sursa bibliografica a articolului. Cat despre formatul standard, o sa incep introducerea unor legaturi interne dupa ce termin problema bibliografiei. --Mamd (discuție) 9 aprilie 2010 15:03 (EEST)

Grupul școlar Dimitrie Negreanu, Botoșani[modificare | modificare sursă]

Salut. Poți să îmi trimiți conținutul paginii Grupul școlar Dimitrie Negreanu, Botoșani, deoarece vreau să văd ce am scris în ea atunci. Eram la început și nu eram familiarizat cu Wikipedia și vreau să văd dacă are rost sau nu să cer recuperarea paginii sau să o rescriu. Dacă poți pune-l aici: Utilizator:MSClaudiu/Test.--MSClaudiu (discuție) 9 aprilie 2010 17:07 (EEST)

L-am pus la Utilizator:MSClaudiu/Grupul școlar Dimitrie Negreanu, Botoșani, nu mi-am dat seama dacă ce e acum în Utilizator:MSClaudiu/Test îți mai trebuie sau nu. Scuze de întârziere, nu știu de ce nu ți-am văzut mesajul mai devreme. —Andreidiscuție 14 aprilie 2010 13:33 (EEST)
Mulțumesc frumos.--MSClaudiu (discuție) 14 aprilie 2010 17:41 (EEST)

ÎNTREBARE[modificare | modificare sursă]

Eu mi-am schimbat adresa de email și aș vrea să se schimbe cu emailul nou atât la autentificare cât și atunci când WIKIPEDIA îmi trimite un mesaj. Dar nu aș vrea să îmi pierd CONTRIBUȚiILE de până în prezent, adică sa rămân același utilizator (cu același pseudonim). Mersi frumos.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Razvanus (discuție • contribuții).

Mergeți la preferințe (sus, dreapta este linkul), tabul „Utilizator”, caseta „Opțiuni e-mail”. —Andreidiscuție 10 aprilie 2010 20:07 (EEST)

Ștergere abuzivă[modificare | modificare sursă]

Ați șters nejustificat o contribuție de la “Discuții” (articolul “Botez”), probabil pentru că nu corespundea convingerilor dvs religioase. Acest fapt este un abuz de putere și un vandalism.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 84.147.80.47 (discuție • contribuții).

Dacă ați fi citit motivația mea și politica spre care am pus link, cred că nu ați fi sărit să acuzați abuzuri de putere. —Andreidiscuție 13 aprilie 2010 09:27 (EEST)

Dumitrești, Vrancea[modificare | modificare sursă]

Salut ! Cred că acum articolul în afară de Ciot nu mai are alte probleme--Leopardul (discuție) 14 aprilie 2010 13:22 (EEST)

Vedeți că mai e o bucată mare de conținut sub formatul de navigare. —Andreidiscuție 14 aprilie 2010 13:24 (EEST)
  • Îmi retrag cuvintele, cu scuze, ulterior am văzut textul sub format--Leopardul (discuție) 14 aprilie 2010 13:22 (EEST)

Catedrala Buzau[modificare | modificare sursă]

Salut ! merci mult pt corectare cu Sf. Sava! Unde mai exact e catedrala Inaltarea Domnului ?--Madalinfocsa (discuție) 19 aprilie 2010 12:41 (EEST)

Este în apropierea intrării în complexul Episcopiei, imediat lângă seminarul teologic. Vedeți poziția camerei pe hărțile Google la poza aceasta. —Andreidiscuție 19 aprilie 2010 14:21 (EEST)

astrologie[modificare | modificare sursă]

poate ca nu m-am facut eu inteles : idea e ca una e astrologia vulgara si una e teoria a astrologiei "adevarate", ca sa zic asa. daca bagam articolul ala in cel al astrologiei, ar fi fost ca si cum as fi facut o dezbatere inauntrul articolului care nu ar fi avut sens. astrologia nu spune ca o persoana poate fi guvernata de un semn, daia nu se poate baga acolo. acuma, toate negoturile astea bazate pe tampenii , not my business. e aproape imposibil s-al fac neutru fara sa ii dau dreptate cuiva. referinta articolului aluia ar fi "Hearts and Minds: How Our Brains Are Hardwired for Relationships"

Sky (discuție) 20 aprilie 2010 20:04 (EEST)

Cerere de deblocare la en.wp (reply)[modificare | modificare sursă]

In primul rand multumesc mult pentru amplul mesaj si explicatiile detaliate.

In al doilea rand recunosc ca am gresit grav cand mi-am pierdut cumpatul si am creat, ca act de razbunare pentru atitutdinile dupa parerea mea incorecte ale unor editori de pe WikiProject Hungary, un profil ce poate fi etichetat drept xenofobic.

Celelalte acuzatii ("edits to weed out all references to dual citizenship for some Romanians and Hungarians, various forms of xenophobic edit warring, all sorts of inflammatory rants on talk pages") sunt din pacate incorecte, eu am incercat doar sa contracarez excesele anumitor useri maghiari, nu sa impun un punct de vedere ultra-nationalist.

As fi recunoscator daca ati incerca sa prezentati cateva dovezi impotriva acuzatiei de sockpuppetry. Obiectivul meu imediat este sa il conving pe Dahn, cel care a contribuit decisiv la blocarea mea ca am circumstante atenuante.

Ms inca o data pt ajutorul acordat si sper ca o sa se rezolve situatia intr-un mod fericit (Iaaasi (discuție) 21 aprilie 2010 13:06 (EEST))

A-l convinge pe Dahn este mai puțin important acum. Cel mai important este să înțelegeți foarte bine ce ați făcut greșit, și nu mi se pare că reușiți. —Andreidiscuție 22 aprilie 2010 10:42 (EEST)
Am inteles. Oricum, nu am negat niciodata ca am gresit, doar ca nu atat de mult cat s-a sugerat. De acum nu va mai voi deranja... (Iaaasi (discuție) 22 aprilie 2010 11:04 (EEST))

O ultima rugaminte: Ati spus reafirmați că nu sunteți o clonă a lui User:Bonaparte (pot să aduc și eu argumente pentru asta),... as putea sa primesc, cand se poate, aceste argumente? AS dori sa incerc sa trimit un e-mail la Unblock-en-l@lists.wikimedia.org si ar fi utile niste dovezi suplimentare. Daca nu e prea complicat as dori ca mesajul sa fie in engleza ca sa poata fi arata administratorilor de pe en.wp. Multumesc anticipat. (Iaaasi (discuție) 28 aprilie 2010 15:40 (EEST))

Dacă vă dau argumentele astea, veți părea un cunoscător al comportamentului lui Bonaparte, ceea ce v-ar dăuna. Pe scurt, din ce am văzut, nu v-ați comportat cum a făcut el în trecut și cum ar fi făcut acum. Oricum, nu vă concentrați argumentația pe asta. —Andreidiscuție 28 aprilie 2010 15:45 (EEST)

Nikolai Davidenko[modificare | modificare sursă]

Transliterarea numelui Давиденко în română este Davidenko și nu Davîdenko deoarece „и” se transliterează „i” și nu „î” conform pagini Wikipedia: Transliterare. --Luciandrei (discuție) 22 aprilie 2010 10:19 (EEST)

„Давиденко” e în ucraineană și în limba asta „и” reprezintă de fapt „î”; în rusă, numele tenismenului este Давыденко cu ы („î” rusesc). Litera „i” din ucraineană este scrisă cu un caracter identic cu cel latin. Din același motiv, în engleză numele lui se transliterează Davydenko (cu y, nu cu i). Personal, nu mi se pare ok să urmăm în niciun fel transliterarea ucraineană pentru un sportiv care, deși născut în ucraina, este reprezentant al Rusiei, dar chiar și așa, numele lui de familie este scris la fel. —Andreidiscuție 22 aprilie 2010 10:35 (EEST)
Bine, dar totuși ar trebui completată pagina de transliterare. --Luciandrei (discuție) 22 aprilie 2010 11:06 (EEST)

Grupul Panet[modificare | modificare sursă]

La articolul Francisc Panet, am vorbit și de grupul Panet și am poze pentru toți cei 5 membri ai grupului. Partea proastă că sunt ante 1941, deci probabil că ar fi sub utilizare cinstită. Pe de altă parte, ar fi păcat să se piardă pozele (cei 5 au fost considerați eroi de către regimul comunist și numele lor au fost date unor străzi din România). Nu am text să scriu despre fiecare câte ceva, dar ei sunt importanți ca membri ai grupului. Se poate face ceva sau mai bine să renunț la celalte 4 poze? --Cezarika1 22 aprilie 2010 11:38 (EEST)

Cred că activitatea grupului ar putea fi subiectul unui articol Grupul Panet, concentrat pe activitatea grupului și mi se pare că acolo prezența tuturor imaginilor e optimă și perfect justificabilă. Justificarea pentru el ar trebui să arate că nu se pot obține imagini libere și că toate cele 5 imagini sunt necesare împreună. Francisc Panet ar fi doar o biografie, și cred că imaginile tuturor membrilor grupului nu sunt absolut necesare. —Andreidiscuție 22 aprilie 2010 11:43 (EEST)
Am completat o justificare în care am dat un disclaimer mai clar utilizatorilor și o justificare mai argumentată a ceea ce am spus mai sus. —Andreidiscuție 22 aprilie 2010 12:41 (EEST)
Vezi te rog și la Francisc Panet care apare cu aceeași imagine în 2 articole. --Cezarika1 22 aprilie 2010 12:44 (EEST)

Mulțumesc. --Cezarika1 22 aprilie 2010 13:30 (EEST) Verifică te rog caseta de la Frontiera între Polonia și România, referința adăugată la lungime a făcut să apară ceva total aiurea în casetă. --Cezarika1 22 aprilie 2010 14:13 (EEST)

Rugăminte[modificare | modificare sursă]

Dragă Andrei, te rog să arunci o privire asupra activității utilizatorului Utilizator:Madalinfocsa si eventual sa iei masurile pe care le crezi de cuviință. Salut, --Mihai Andrei (discuție) 22 aprilie 2010 12:48 (EEST)

Nu cred că trebuie luată vreo măsură, decât dacă se escaladează războiul de editări. Încercați să vă puneți de acord; până acum a mers. —Andreidiscuție 22 aprilie 2010 13:29 (EEST)

Aceeasi rugaminte as avea si eu la tine Andrei, mai ales ca tu ai contribuit cumsecade la acel articol initiat de mine, si ti-am si multumit. Poate tu vei avea putere de discernamant. Daca analizezi paginile de discutii, ai sa vezi ca orice modificare facuta de mine a fost sustinuta de argumentatie clara. Nu acelasi lucru se poate spune despre Mihai Andrei, care de foarte multe ori a modificat fara sa ia in seama discutiile, si mai ales fara sa scrie motivatia clara a modificarilor sale.--Madalinfocsa (discuție) 22 aprilie 2010 14:22 (EEST)

Acum observ ca a propus chiar blocarea contului meu ! La un astfel de abuz, cine poate sa ne apare pe noi utilizatorii mai putin experimentati ? Chiar face orice ce vrea, isi impune oricum punctul de vedere ? Propunerea de blocare e total nejustificata, in cazul de fata !--Madalinfocsa (discuție) 22 aprilie 2010 14:42 (EEST)

Poze[modificare | modificare sursă]

Salut ! Am o sugestie: dacă vreodată ai timp și chef de așa ceva, ar fi util de făcut poze pentru centrele comerciale în special pentru București Mall, City Mall, Plaza Romania și Bucur Obor (care am înțeles că sunt în câte o clădire), dar și pentru celelalte: Sun Plaza, Grand Arena, etc. O zi bună ! —  Ark25  (discuție) 23 aprilie 2010 19:08 (EEST)

Corneliu Zelea Codreanu[modificare | modificare sursă]

De ce ai scris doar anumite pasaje, daca tot ai folosit textele? Mi-ai sters citatul cu democratia, ai lasat doar ce ti-a convenit? De ce nu nu respecti adevarul, ceea ce faci tu se cheama manipulare. La fel si cu numele. Ai preluat doar o parte, restul, ceea ce era relevant de fapt, ai scos. Iar cand am bagat din SURSA FOLOSITA DE TINE, ai sters? La fel si cu capitolul "violente". Ti-ai trecut propria parere acolo, unde si cine a demonstrat ca a fost "implicat indirect" in asasinarile alea? De ce nu m-ai lasat sa citez cartile lui in care scrie clar ca "NIMIC NU SE FACE IN AFARA LEGII, iar cei ce o fac isi asuma propria raspundere"?

Nu e nicio diferenta intre ceea ce faci tu si ce se intampla in bolsevism, comunism. Tu iti exprimi propriile pareri, dar pe altii, care citeaza, ii tai. - Oanamatteo


Infobox pentru Boxeuri[modificare | modificare sursă]

De ce nu există și pentru boxeuri așa ceva? Adică ei aduc glorie țării și noi nici măcar atât nu suntem în stare să facem? Mulțumesc mult, sper să și primesc un răspuns! -  hashishu_boy  (discuție) 24 aprilie 2010 21:57 (EEST)

Dacă ți se pare necesar, creează formatul. Nu cred că se opune cineva. —Andreidiscuție 24 aprilie 2010 22:10 (EEST)

Mă așteptam să înțelegi că aș avea nevoie de ajutorul tău, dar dacă ești prea ocupat pot să te înțeleg...doar că eram mâhnit că un fotbalist are "Infobox", iar un pugilist ca Lucian Bute nu are așa ceva...dacă te răzgandești în viitor te-aș ruga să mă anunți și pe mine! Mulțumesc -  hashishu_boy  (discuție) 24 aprilie 2010 22:17 (EEST)

Spune concret de ce fel de ajutor ai nevoie. Eu dacă am nevoie de un infobox, îi preiau codul de la en.wp (acolo găsești infobox pentru aproape orice) și îi traduc conținutul. Un infobox nu e un semn al unui articol bun. Mai important e ca articolul să fie bine referențiat, bine organizat și formulat și bine ilustrat. —Andreidiscuție 24 aprilie 2010 22:24 (EEST)

Păi exact de asta aș avea nevoie, să preiei codul de la en.wp și să-i traduci conținutul, astfel mă vei ajuta să fac ceva ce dă mult mai bine la ochi! Dacă ai face asta ti-aș rămâne recunoscător! -  hashishu_boy  (discuție) 24 aprilie 2010 22:32 (EEST)

{{Infocaseta Boxeur}}. —Andreidiscuție 26 aprilie 2010 09:55 (EEST)

Yumeiho[modificare | modificare sursă]

Intrebare. In data de 16 martie 2010 ati sters articolul Yumeiho (articolul fuses e publicat de catre Presedintele Societatii Romane de Yumeiho) motivand: (Conținut neenciclopedic: conținutul era: „{{șr|reclama + copiat de pe (nu merge sa introduc linkul)}} DESPRE TERAPIA YUMEIHO Este alcătuită dintr-un ansamblu de procedee terapeutice manuale și exerciții fizice complexe, având ca scop reabi)

Va rog sa imi spuneti ce nu ar trebui sa contina articolul. Descrierea unei terapii nu poate fi facuta decat intr-un singur fel, asa cum a defintit-o fondatorul ei. Faptul ca aceasta descriere apare si pe site-ul asociatiei nu vad de ce s-ar numi "copiere". Este exact ca si cum pe wikipedia ar aparea, la fel ca pe www.kinetoterapia.ro aceeasi definitiei a kinetoterapiei. Definitia este una singura .... este adevarat ca putem inlocui cuvintele.

Yumeiho nu este un produs, este o terapie utilizata pe scara larga in intreaga lume. http://www.yumeiho.co.jp/ http://www.yumeiho-therapy.hit.bg/ http://www.vitalizacija-kolic.hr/ulika.htm http://bertosch.free.fr/Yumeiho/ymhfra.htm http://www.yumeiho.org/ http://geocities.com/hendesu/ http://www.yumeiho.pl/

Mentionez ca pe wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Esperanto_organizations) apare mentionata Asociatia Internationala de Yumeiho cu link catre pagina asociatiei.

Cu stima, Serban Emilian

Un text identic cu altul publicat anterior (fără alte note care să arate vreo permisiune explicită) este copiat indiferent de unde provine el, iar reproducerea nu se poate face decât cu acordul autorului. La Wikipedia toate textele trebuie să fie libere, adică să poată fi reproduse de oricine, copiate, modificate și republicate în orice scop.
Conținutul unui articol de la Wikipedia trebuie formulat într-o manieră neutră, cu citarea surselor de încredere independente de subiect și scrise de specialiști în domeniu, care îl descriu. —Andreidiscuție 26 aprilie 2010 15:11 (EEST)

Yumeiho[modificare | modificare sursă]

In regula. Inainte de a posta articolul (este in lucru) o sa vi-l trimit. Voi lua legatura cu Presedintele Societatii Romane de Yumeiho si ii voi transmite mesajul dvs. Cu stima, Serban Emilian

Pe ce adresa va pot trimite articolul referitor la Terapia Yumeiho. Nu as vrea sa il postez si dupa aceea sa il stergeti. Cu stima, E Serban

Kinetoterapie[modificare | modificare sursă]

Pot adauga la pagina http://ro.wikipedia.org/wiki/Kinetoterapie , la Note si faptul ca in perioada 15-18 aprilie a avut loc la Moneasa al III-lea Congres Balanic de Kinetoterapie, iar rezolutia de la acest congres este postata pe http://masaj-kinetoterapie.ro/kinetoterapie/articole-kinetoterapie/al-iii-lea-congres-balcanic-de-kinetoterapie-moneasa-aprilie-2010.html

Multumesc E Serban

Nu orice congres regional are relevanță pentru întreg domeniul. Dacă rezoluția acestui congres are un impact serios asupra practicii kinetoterapiei în întreaga lume, prin reglementări sau prin aducerea unor noutăți absolute care s-au răspândit apoi în întreaga lume, acest lucru trebuie să rezulte exact din articol, citat din surse terțe, altele decât congresul propriu-zis. —Andreidiscuție 27 aprilie 2010 13:28 (EEST)

Fentanyl[modificare | modificare sursă]

Am impresia că după operația de restaurare nu mai sunt atribuite corect contribuțiile utilizatorilor. Aceeași problemă a mai apărut la Fonem. 92.80.227.177 (discuție) 28 aprilie 2010 18:46 (EEST)

Ce anume s-a pierdut? După redenumirea cu ștergere, am restaurat versiunile șterse de la Fentanil, pentru a le păstra și pe ele. Acum comparate una câte una, sunt puțin diferite, pentru că au fost făcute în paralel; dar se poate să-mi fi scăpat ceva. —Andreidiscuție 28 aprilie 2010 18:50 (EEST)
Problema semnalată a rămas nerezolvată (nu mai corespunde istoricul; spre exemplu, eu am introdus aici doar „unește”). Vă rog să vedeți cum s-a rezolvat anterior problema asemănătoare apărută la Fonem și să încercați încă o dată restaurarea integrală. Mulțumesc, 92.80.220.1 (discuție) 30 aprilie 2010 14:08 (EEST)
Fonem nu are nicio legătură cu ce s-a întâmplat la Fentanil. Aici este en:WP:CPMV. O să resepar cele două versiuni istorice. —Andreidiscuție 30 aprilie 2010 14:31 (EEST)

Sugestie[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei, eu am schimbat design-ul pe pagina mea de discuții, după cum știi eu cu programarea nu mă ocup, dar am avut o rugăminte din partea lui Miehs, vezi detalii pe pagina mea de discuție, dumnealui m-a rugat dacă este posibil de centralizat imaginea respectivă ținând cont că dumnealui folosește opținea de caractere mărite. Mulțumesc. --Redfox hq (discuție) 29 aprilie 2010 11:14 (EEST)

Nu pot decât să-ți sugerez să renunți la imagine; a baza designul unei pagini pe o imagine este o greșeală și lumea încearcă pe cât posibil să evite așa ceva. Faptul că nu scalează și arată urât dacă se schimbă dimensiunea fontului sau lățimea ecranului e principala problemă. Alta este că nu se vede deloc pe display-uri fără imagine (lipsă de accesibilitate) și foarte probabil e extrem de dificil să fie citit pe un ecran de telefon mobil. —Andreidiscuție 30 aprilie 2010 14:45 (EEST)

Bună ziua![modificare | modificare sursă]

E bine și cum ați intervenit la "R.l.G.D."! Eu am dorit (în mod necesar!) să subliniez prin "Ardeal" doar - geografic - locul nașterii secuiului Gh. Doja. În context geopolitic asta este binevenit, este totuși o informație neutrală. Pe de altă parte eu consider că "Ardeal" e cuvânt străvechi românesc (indoeuropean) care are legătură (prin limba celtă) și cu irlandezele cuvinte: "ard"=înălțime, deal, vârf; "ardchlar"= înalt platou/podiș; "ardu"=ridicătură, înălțime. Deci Erdely este o urmare firească a românescului Ardeal. Cu bine, Baican. 30.04.2010/10:50--BAICAN XXX (discuție) 30 aprilie 2010 10:58 (EEST)

Independent de etimologia cuvântului Ardeal, la Wikipedia este o practică în articolele biografice: aceea de a trece la locul nașterii localitatea și țara din care făcea parte ea la momentul respectiv (asta dă cititorului o idee asupra contextului geopolitic în care s-a născut și a trăit respectiva persoană). Modificarea am făcut-o pentru consistență. Pentru a clarifica mai bine locul unde se află respectivul sat, am pus și poziția sa actuală (legătura cu întreaga regiune a Transilvaniei cred că rezultă suficient de bine din text). —Andreidiscuție 30 aprilie 2010 11:12 (EEST)

Bucovina[modificare | modificare sursă]

Am rugamintea sa incerci sa mediezi, in masura posibilitatilor, disputa (destul de caraghioasa, din punctul meu de vedere) aparuta la acest articol. Deja s-a ajuns la atacuri personale si altele. Mai multe la: Discuție:Bucovina, Discuție Utilizator:Rgvis, Discuție Utilizator:Praesidium.

Multumesc,

(Rgvis (discuție) 30 aprilie 2010 18:41 (EEST))