Utilizator:Andrei Stroe/Arhivă discuţii mai-iun 2009

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Fani FC Brasov.JPG[modificare | modificare sursă]

Salut! Poza aceasta îmi aparţine în totalitate, am efectuat-o miercuri (10 iunie 09), am decis să o eliberez în domeniul public şi nu înteleg ce nu este în regulă.

Rubik[modificare | modificare sursă]

Salut! Îmi cer scuze dacă am greşit când am postat modificările la Cubul Rubik. A fost prima mea postare şi nu ştiu înca tot ce e permis şi ce nu. Este domeniul în care chiar mă pricep şi de aceea am început cu el. Considerasem că linkurile respective sunt utile atât timp cât sunt legate de subiectul principal, dar nu e nici o problemă pentru anulare. O să fiu mai atent pe viitor. Nici mesajul acesta nu ştiu dacă l-am pus unde trebuie. Sper să fie ok. Scuze de deranj şi ne mai auzim. Radu.

Reevaluare Oradea[modificare | modificare sursă]

Salut! În urmă cu câteva săptămâni am propus ca Oradea să devină un articol de calitate. Au fost atunci câteva probleme, ce trebuiau rezolvate, în special cele legate de referinţe. Ei bine, acum am adăugat câte referinţe am găsit şi am mutat şi listele pe alte pagini, pentru a da continuitate articolului. Acum aş fi tentat să propun articolul pentru o reevaluare, însă dat fiind faptul că ultima dată tu ai semnalat problemele existente, ţi-aş cere opinia. Nu vreau să nominalizez din nou degeaba. Mulţumesc. Blinder (discuţie) 4 mai 2009 01:25 (EEST)

Marea majoritate a notelor sunt situri de promovare. Wikipedia nu este o colecţie de legături. --Turbojet 4 mai 2009 01:31 (EEST)

Wikipedia:Pagini de şters[modificare | modificare sursă]

Salut! Am nevoie de câteva precizări privitoare la arhivarea discuţiilor de ştergere a paginilor: în ce arhivă să le pun? De exemplu, dacă o discuţie a fost începută în martie, a fost preconizat să se sfârşească în aprilie şi este încheiată în mai, în arhiva cărei luni s-o arhivez? //  GikÜ  vorbe  fapte  / luni, 4 mai 2009, 09:48 (EET)

Eu le pun în arhiva lunii în care s-au încheiat, deci în cazul de faţă în mai. Pentru „posteritate” este utilă luna luării deciziei finale, pentru că atunci se şterge dacă este cazul; dacă se păstrează, reperul de timp cel mai important este cel mai recent moment când s-a scris ceva în discuţia aceea (adică momentul încheierii).--Andreidiscuţie 4 mai 2009 14:27 (EEST)

AC[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei!

După cum cred că ai văzut, am nominalizat 3 dintre articolele scrise de tine la AC.

Să urmăreşti dezbaterile pentru rezolvarea eventualelor obiecţii.

De asemenea, te invit să pariticipi şi la celelalte dezbateri de la AC.

Mulţumesc. O zi bună!--Tudorτ 4 mai 2009 15:07 (EEST)

OUPS[modificare | modificare sursă]

Nu am eliminat formatele de intretinere din greseala, ci dupa ce am rezolvat problema ce o semnaleaza( sau asa am crezut eu ca am rezolvat-o)In fine, de acum nu o sa mai elimin chiar daca cred ca am rezolvat problema care o semnaleaza. Danagrad

Te rog lumineaza-ma cum ar trebui sa modific sectiunea "Preoţi" ca să fie standard?

Multumesc de ajutor! Anii oricum o sa-i adaug in dreptul fiecarui nume, dar asta mai dureaza putin pana fac rost de datele exacte de la actualul preot.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Danagrad (discuţie • contribuţii).

OTRS[modificare | modificare sursă]

Andrei, aş vrea să te rog să te înscrii şi tu la OTRS, serviciul de relaţii cu publicul al Fundaţiei Wikimedia. După plecarea lui Gutza am rămas singur. Nu e multă treabă de făcut, poate doar 10-20 de minute în medie pe zi, dar e nevoie de continuitate. Majoritatea mesajelor (dintre cele care contează, că avem şi mult spam) sînt răspunsuri la avertizări privind drepturile de autor, adică declaraţii ale diverşilor contribuitori că ei sînt titularii şi că eliberează materialele sub GNU sau în domeniul public. Acum că sînt singur, dacă se întîmplă să fiu plecat în concediu sau să fiu ocupat mai mult de cîteva zile, riscăm să ştergem articole sau imagini pentru care autorii ne-au trimis declaraţia, dar noi n-am primit-o la timp, şi e păcat.

Tu eşti checkuser, deci deja te-ai identificat faţă de fundaţie. În plus, cum mai eşti şi birocrat, cunoşti evident foarte bine proiectul. Astfel înscrierea la OTRS ar fi o simplă formalitate, pentru că îndeplineşti toate condiţiile.

Dacă eşti de acord să dai o mînă de ajutor te rog să depui cererea la pagina asta. Mulţumesc. — AdiJapan 5 mai 2009 18:09 (EEST)

Formalizare "echipă tehnică"[modificare | modificare sursă]

Salut,

Odată cu plecarea lui Gutză au rămas câţiva roboţi fără "proprietar". Cum nici eu nu am prea mult timp să mă joc cu ei, mă gândeam că am putea formaliza niţel procedura - să facem o "echipă tehnică" cu oameni care se pot ocupa de rularea/întreţinerea roboţilor, uneltelor şi a gadgeturilor.

Mai exact, pentru roboţi putem să punem codul pe un server csv/svn (google code?), urmând ca din când în când să se descarce automat ultima versiune pe calculatorul pe care rulează roboţii respectivi. În felul ăsta se separă întreţinerea de rularea efectivă, pe care o să încerc s-o fac eu, de pe serverul meu.

Eşti interesat să participi sau ştii oameni care ar putea fi interesaţi? --Strainu (دسستي‎)  5 mai 2009 22:43 (EEST)

Am creat un proiect google code pentru codul de până acum. Când ai timp, trimite-mi te rog prin email sau cum crezi idul tău de gmail ca sa te adaug la developeri (sau dacă ştii o metodă automatizată de a cere participarea, zi-mi si mie, eu n-am gasit-o :D). Ma gândeam sa creez şi Proiect:Unelte (sau ceva de genul) ca să existe un loc în wiki unde sa scriem persoanele de contact, codul disponibil, etc. In felul asta, dacă dispărem amândoi brusc de pe Wikipedia, măcar lasam ceva in urma. Am avut noroc ca Gutza nu s-a volatilizat, altfel ar fi fost multe probleme.--Strainu (دسستي‎)  9 mai 2009 17:49 (EEST)

N-ai putut sa te abtii[modificare | modificare sursă]

N-ai putut sa te abtii si ai sters articolul Tradiţii şi obiceiuri româneşti. Erau destule texte adaptate şi nu era absolut nimic copiat din Cultura României acolo. Putea fi un punct de plecare pentru un articol acum nu mai este nimic. Nu pot să zic nimic altceva decât că faci constient abuz de functia pe care o detii. Nu am cum sa iti ofer incredere si respect pentru ca nu le meriti. [atac la persoană şters] si imi mentin ba chiar amplific opinia negativa pe care o am despre tine --Razool


Stergere si notabilitate[modificare | modificare sursă]

cred ca recunoastere internationala in cel putin doua domenii de activitate, publicatii etc sint suficient de notabile ca pagina scrisa sa nu fie amenintata.

Citez din reg wiki:

Personalităţi în viaţă

Wikipedia poate conţine articole şi despre persoane în viaţă, dacă acestea au o notorietate suficientă. Lista de mai jos cuprinde câteva categorii largi de personalităţi despre care se consideră că merită un articol biografic în Wikipedia. Lista nu este exhaustivă; pentru cazurile care nu se încadrează în nici o categorie menţionată aici, editorii vor evalua notorietatea fiecărei persoane în parte.

Oameni de ştiinţă şi de cultură

Oameni de ştiinţă recunoscuţi, savanţi, academicieni, cercetători, economişti, medici, ingineri, scriitori, pictori, sculptori, arhitecţi, care au realizat o operă notabilă sau care au funcţii de conducere în diverse foruri sau uniuni de creaţie. Un indicator al notabilităţii pentru autori diverşi, publicişti, editori şi fotografi este publicarea operei în cărţi sau periodice tipărite în minimum 5000 de exemplare.

Universitari

Un universitar este notabil dacă îndeplineşte cel puţin una din condiţiile de mai jos. Îndeplinirea condiţiilor trebuie să fie verificabilă în surse de încredere independente de persoana universitarului în cauză.

Este considerat expert recunoscut în domeniul său. Este considerat personalitate importantă de către universitari independenţi din acelaşi domeniu. A publicat o lucrare academică importantă şi binecunoscută. O lucrare academică este importantă sau binecunoscută dacă, de exemplu, este baza unor manuale sau cursuri, dacă este ea însăşi subiectul altor lucrări independente sau dacă este adesea citată în literatura de specialitate (deşi numărul brut de citări nu este un parametru decisiv).

Sportivi

Sînt notabili sportivii şi antrenorii care au participat la competiţii în cadrul diviziilor profesioniste sau la competiţii de nivel echivalent la sporturile în care nu se organizează divizii (înot, golf, tenis etc.). De asemenea, sînt notabili sportivii şi antrenorii care au participat la competiţiile de cel mai înalt nivel în sporturile de amatori, campionate europene, mondiale şi olimpice, cu condiţia să îndeplinească criteriul general de notabilitate (existenţa surselor).

O sumara lectura a paginii depre persoana careia i-am contribuit la pagina ar fi identificat aceste elemente citate mai sus! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Blogsurfer (discuţie • contribuţii).

Port scan[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei avem aici o discuţie importantă la cafenea poate vă alăturaţi de noi.--Redfox (discuţie) 11 mai 2009 20:20 (EEST)

Ignoranță[modificare | modificare sursă]

Adrei ignorați invitația la discuția de la cafenea din cauza:

  • că aveți mult de lucru.
  • că sunteți acela care a dat adresa mea IP.
  • că nu vă este interesant.

Care dintre acestea ar fi?--Redfox (discuție) 11 mai 2009 20:42 (EEST)

Eu cred că prima și ultima variantă + are altceva mai interesant de făcut.Sebimesaj 11 mai 2009 20:49 (EEST)

Argumentele stau în log. --Redfox (discuție) 11 mai 2009 20:51 (EEST)

Fişier:Log.PNG

http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Republica_Moldova&diff=prev&oldid=2881001 Uite-te din aceiași regiune

E suficient pentru argumente? --Redfox (discuție) 11 mai 2009 21:05 (EEST)

Așa și? E un port scan. Firewallul meu înghite zeci de de-astea zilnic. Așa e pe Internet, e plin de script-kiddies, nici nu trebuie să-ți știe IP-ul, scanează porturile la orice adresă, ca niște hoți de apartamente care încearcă ușile la orice casă rămasă goală. Ăsta nu e un atac structurat: ține-ți porturile închise și nu intră nimeni.--Andreidiscuție 11 mai 2009 21:06 (EEST)

http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Republica_Moldova&diff=prev&oldid=2881001 asta el a scris de la lucru și eu am făcut revert, dar deacu cu port scan deja vezi in imagine și asta nu a fost tot nu am avut internet, resetând dispozitivul...(security reasons) am avut din nou legătură. --Redfox (discuție) 11 mai 2009 21:18 (EEST)

Mulțumesc, Andrei.Sebimesaj 11 mai 2009 21:31 (EEST)
Redfox, de unde știi că e același? Clasele de IP-uri sunt diferite, înregistrate la firme diferite din orașe diferite. Franța e mare, într-o țară ca Franța sunt sute de provideri. În plus, poți fi sigur că de pe Wikipedia el nu are de unde să știe care e IP-ul tău.--Andreidiscuție 11 mai 2009 21:34 (EEST)
PS: Văd că știi să folosești whois. Poți să scrii un mail la adresa de complaints a providerului ăluia care te-a scanat și să raportezi abuzul.--Andreidiscuție 11 mai 2009 21:37 (EEST)

Exemplu de articol bun - descriere fundatie[modificare | modificare sursă]

Buna,

Ai catalogat articolul http://ro.wikipedia.org/wiki/Funda%C5%A3ia_Nipponica cu wiki. Imi poti da un link catre o prezentare de Fundatie in Format Standard. Ce am vazut pana acum e foarte similar cu Fundatia Nipponica.

mersi Voicu

Formate[modificare | modificare sursă]

Salut. Dacă ai timp şi vrei uită-te un pic peste Format:Sat_ucrainean (exemplu la Atachi, Hotin) şi cezi ce greşeli am făcut. La fel şi la Format:Oraş_ucrainean (exemplu la Chelmenţi). Mulţumesc --Cezarika1 14 mai 2009 16:53 (EEST)

Nu apar altitudinea şi coordonatele în caseta vizibilă etc. --Cezarika1 14 mai 2009 18:18 (EEST)
Mulţumesc de ajutor. --Cezarika1 14 mai 2009 23:25 (EEST)

Imagini[modificare | modificare sursă]

Intră un pic aici Discuţie_Utilizator:Turbojet#Imagini şi vezi dacă ne ajuţi să găsim o soluţie. --Cezarika1 15 mai 2009 00:45 (EEST)

Andrei, nu este o soluţie să modifici gadgetul ca el să nu mai schimbe şi diacriticele din numele de fişiere, pentru că în numele fişierelor tot o să apară pătrăţele. Fă ceva dacă se poate să mergă redirectarea la numele de fişiere. Aia ar fi soluţia. --Cezarika1 15 mai 2009 01:18 (EEST)

Andrei, vezi la Gheorghe Petz dacă formatul introdus de mine este bun. --Cezarika1 18 mai 2009 11:13 (EEST)

Descrierea modificărilor[modificare | modificare sursă]

Vă recomand să completaţi întotdeauna rubrica de descriere a modificărilor efectuate. Această descriere le este foarte utilă celor care urmăresc evoluţia paginii sau îi analizează istoricul. În lipsa descrierii există chiar riscul ca modificările pe care le faceţi să fie interpretate ca vandalism şi anulate. Dacă spaţiul disponibil în rubrica respectivă nu este suficient puteţi explica modificările în pagina de discuţie. Mulţumesc. --Redfox (discuţie) 19 mai 2009 21:00 (EEST)

Redenumire[modificare | modificare sursă]

Salut! Ca sa nu mai pierdem timpul editand localitati din Bulgaria, sa inteleg ca trebuie sa le scriu conform grafiei romanesti? Si intrebarile 2 si 3: pentru satele Bulgariei trebuie sa folosesc caseta "asezare"? Poti sa-mi faci un robot care sa ma ajute sa generez aceste localitati mai repede?!?

Compactforever (discuţie) 20 mai 2009 21:53 (EEST)Compactforever

1. Da. E Wikipedia în limba română, deci trebuie să scriem conform grafiei româneşti, nu a celei englezeşti, germane sau franceze. Vezi Wikipedia:Transliterare.
2. Nu e absolut obligatoriu, dar mie mi se pare cea mai bună. La articolele despre oraşe care au devenit bune sau de calitate, a fost un pas important de dezvoltare. În ea poţi preciza aproape orice date, e bună şi pentru regiuni şi te ajută să incluzi foarte uşor şi harta dinamică de localizare.
3. Cred că aş putea să scriu un robot, n-ar fi mare greutate, dar trebuie procedat aşa: adunat întâi datele despre localităţi (populaţie, suprafaţă, nume nativ, regiune, eventual ceva linkuri de unde provin, ca să trecem şi sursele) într-un tabel din care robotul să le poată prelua, cerut la Wikipedia:Serii de articole permisiunea pentru generarea de articole cu o formă propusă (acolo poate vin oameni cu sugestii mai bune pentru forma articolelor) şi apoi rulat robotul.--Andreidiscuţie 21 mai 2009 12:46 (EEST)

Bulgaria&stuff[modificare | modificare sursă]

Salut! Mersi frumos de reply! As dori sa generez o serie de pagini in care sa includ provinciile Zambiei. Am lucrat la Zambia la orase, dar nu stiu ce caseta ar fi ok pentru a le crea. Imi dai un sfat? Mersi Compactforever (discuţie) 21 mai 2009 12:51 (EEST)Comapctforever

Cum spuneam mai sus, poţi să încerci cu {{Casetă aşezare}}. Îi setezi tip_asezare=Regiune (sau cum se numesc unităţile din Zambia) şi are un parametru "resedinta" (care e evident potrivit pentru regiuni). Nu foloseşti "pushpin_map" (care îţi pune harta de localizare), ci "hartă" ca să pui harta regiunii. Vezi cum am făcut eu la Obştina Bansko.--Andreidiscuţie 21 mai 2009 12:57 (EEST)

PS[modificare | modificare sursă]

Poti repara tu formatul de la Obştina Blagoevgrad. Nu stiu ce Dumnezeu are da imi apar linii de cod in loc de ce trebuie. MS! Compactforever (discuţie) 21 mai 2009 13:01 (EEST)Compactforever

 Rezolvat. În lista de localităţi, la Dăbrava nu închisesei corect linkul.--Andreidiscuţie 21 mai 2009 13:05 (EEST)

Cum bag o poza la formatul cutie asezare?[modificare | modificare sursă]

Raspunde la ce e mai sus plz! Compactforever (discuţie) 21 mai 2009 17:24 (EEST)Compactforever

Parametrul se numeşte imagine. Vezi că e documentat în {{Casetă aşezare}}.--Andreidiscuţie 21 mai 2009 17:27 (EEST)

Verificare[modificare | modificare sursă]

E corect ce am făcut în cazul acestei imagini? http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C5%9Fier:Guster.JPG --Redfox (discuţie) 21 mai 2009 21:39 (EEST)

Plus discuţia http://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C5%A3ie_Utilizator:Apaderau --Redfox (discuţie) 21 mai 2009 21:40 (EEST)

Etichetarea cred că este cel mai potrivită în cazul ăsta cu {{ffl}}. Mesajul trimis utilizatorului putea fi mai prietenos. Noi nu vrem să-i ştergem fişierul, ci să-l convingem să-l elibereze sub o licenţă liberă şi să-l ajutăm să vadă cum se procedează, cu legături spre ceva îndrumare sau politici. Ceva de genul: „Vă mulţumim pentru încărcarea imaginii xxxxx, dar la Wikipedia nu putem accepta decât conţinut care poate fi utilizat în mod liber, aflat în domeniul public (fără drepturi de autor) sau eliberate sub licenţe libere, cum sunt Creative Commons sau GFDL. Fişierele aflate sub drepturi de autor nu pot fi păstrate, conform politicii noastre. Vă rugăm, de aceea, să acceptaţi eliberarea fişierului sub o licenţă cum ar fi Creative Commons Attribution, prin care vă rezervaţi dreptul de a fi citat ca autor al imaginii ori de câte ori este ea folosită în vreo lucrare tipărită sau on-line.” Vorba dulce...--Andreidiscuţie 21 mai 2009 21:53 (EEST)

Ma scuzi, nu stiu ce vrei sa spui nu am intrat in viata mea pe acel articol cu ungureanu:))

Tool needed[modificare | modificare sursă]

Salut! Cum pot sa fac rost de un tool care sa-mi genereze articole noi pt satele din Bulgaria? In speta am nevoie de ceva care sa-mi citeasca datele de populatie/altitudine/cod postal din articolul similar din wikipedia bulgara, si coordonatele geografice din cea rusa. Mi-e ca pana generez eu articolele astea manual trece baba cu colaci! Pls raspunde-mi asap sau da ma i departe measjul asta unei persoane din staff care ma poate ajuta!!! 10x in advance! Compactforever (discuţie) 23 mai 2009 15:33 (EEST)Compactforever

Poţi să-l scrii în python, e destul de simplu să scrii un mic script folosind Pywikipediabot. Oamenii cu Windows mai folosesc şi AWB (dar pe ăsta nu l-am văzut, nu i-am citit nici codul nici documentaţia şi nu ştiu dacă poate face asta). În felul ăsta poţi să extragi datele şi să le scoţi fie într-o bază de date, fie într-un fişier xml simplu, care să poată fi apoi luat de un robot la mână. După care faci propunerea la Wikipedia:Serii de articole, stabilim forma lor şi apoi pornim robotul. --Andreidiscuţie 23 mai 2009 21:52 (EEST)

Gogosi[modificare | modificare sursă]

Buna seara Andrei, subiectul Gogoşi se revera la o poesie, dar este legat si de dulciuri. Una din doua ar trebui redenumit. Propunere: Poate mai usor la Gogoşi, sau... Salutari, --L.Kenzel 23 mai 2009 23:05 (EEST)

Wikipedia:Titluri spune că ar trebui pe cât posibil să folosim forma de singular nearticulat pentru substantivele comune care sunt titluri de articol. V-aş propune să denumim un nou articol despre aliment Gogoaşă. În ce priveşte articolul Gogoşi, fie îl păstrăm aşa, fie îl redenumim în Gogoşi (aliment) şi facem ca Gogoşi să redirecţioneze spre Gogoaşă. Oricum am alege, cred că am putea face o pagină de dezambiguizare.--Andreidiscuţie 23 mai 2009 23:15 (EEST)
Asai, drept sa spun la singular...sorry, nu m-am gindit de data asta. Gogoaşă cred ca este mai bine. --L.Kenzel 23 mai 2009 23:20 (EEST)

Licenţă imagine[modificare | modificare sursă]

Vă rog să verificaţi dacă este corectă modificarea adusă fişierului Anavoi.jpg. Mulţumesc pentru observaţie! --Nicolae Coman (discuţie) 24 mai 2009 02:40 (EEST)

Rugaminte[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei,

As vrea sa stiu daca se poate bloca modificarea articolului Recensământul populaţiei din 1941 (România) de catre utilizatorii noi. Nu de alta, dar nu vreau sa faca cineva neavizat modificari prin statistici.

Multumesc

User Talk:Andrein 24 mai 2009 01:00 (UTC)

Conform Wikipedia:Protejare#Semiprotejare, nu prea se poate proteja o pagină doar preventiv. Dacă vedem că vin diverşi anonimi şi utilizatori care doar strică datele de acolo, facem revert, îi avertizăm şi, dacă nu se opresc, îi blocăm. Dacă sunt prea mulţi, abia atunci o să protejăm pagina. Deocamdată, nu mi se pare că e cazul.--Andreidiscuţie 25 mai 2009 12:13 (EEST)

Războiul Civil American[modificare | modificare sursă]

Am văzut că la începutul articolului ai scris cu majuscule.

N-ar trebui ca şi titlul articolul să fie tot cu majuscule?

Spor!--Tudorτ 25 mai 2009 12:15 (EEST)

Bună întrebare. Ar trebui să stabilim clar. Eu am văzut doar discuţii în contradictoriu fără o concluzie evidentă şi nici mie nu mi-e foarte clar cum ar trebui scris. Probabil că da, ar trebui să fie şi el ca Primul Război Mondial, scris cu litere mari. Cum văd că l-ai promovat ca AC, te rog să-l redenumeşti tu, poate mai trebuie schimbat titlul pe undeva.--Andreidiscuţie 25 mai 2009 12:19 (EEST)
Aceaşi situaţie e şi cu un alt articol redactat tot de tine: Războiul civil spaniol. După parerea mea, corect e să fie scris ca aici→ Războiul Civil Rus.--Tudorτ 25 mai 2009 12:23 (EEST)
OK, pe asta am rezolvat-o.--Andreidiscuţie 25 mai 2009 12:26 (EEST)
Te-ai uitat în DOOM acum? Se scriu cu majuscule?--Tudorτ 25 mai 2009 12:26 (EEST)
Nu chiar în DOOM, dar mă iau şi eu după ce zice lumea: Schimbări recente în DOOM, didactic.ro (Atenţie, PPS: slide-ul 13). Articolele în discuţie intră la „evenimente istorice majore”.--Andreidiscuţie 25 mai 2009 12:29 (EEST)
Da, m-am uitat şi eu acum în DOOM, varianta tiparită din 2005. Într-adevăr, se scriu cu literă mare: „marile epoci istorice şi evenimentele istorice majore.” --Tudorτ 25 mai 2009 12:40 (EEST)

União Desportiva de Leiria[modificare | modificare sursă]

Andrei, vezi că se scrie cu tildă.

Mă refer la asta Categorie:Antrenori ai Uniao de Leiria.--Tudorτ 25 mai 2009 13:42 (EEST)

De asemenea, nu prea mi-e clar cum e mai bine. Aşa→ Categorie:Antrenori ai FC Porto sau aşa→ Categorie:Antrenori ai F.C. Porto. Tu ce părere ai?--Tudorτ 25 mai 2009 13:45 (EEST)
Mulţumesc, am rezolvat cu Leiria. La a doua, ambele sunt la fel de OK. Personal, eu, având de-a face zilnic cu acronime, găsesc mai uşor şi mai estetic să le scriu fără puncte (faptul că sunt doar litere mari e suficient ca marcă a unui acronim).--Andreidiscuţie 25 mai 2009 13:52 (EEST)

Commons[modificare | modificare sursă]

Cum pot face să transfer automat nişte imagini de aici la Commons, altfel decât prin transferul manual. --Cezarika1 26 mai 2009 13:35 (EEST)

Eu mă folosesc de Commonshelper.
E nevoie întâi de o parolă la TUSC pentru Commons, ca robotul de upload să încarce imagini în numele tău. În pagina asta, introduci numele de utilizator de la Commons şi-ţi dă un cod pe care îl pui tu în propria pagină de discuţii ca să demonstrezi că eşti tu cel care cere parolă, şi apoi îţi setezi parola (e aşa complicat pentru că ei nu au voie să-ţi ceară parola de la Commons, dar au nevoie să autentifice totuşi utilizatorii). Odată terminat procesul ăsta, lui Commonshelper îi dai doar numele imaginilor şi le transferă el singur, generând şi câte o pagină de descriere cu licenţa corectă.--Andreidiscuţie 26 mai 2009 14:14 (EEST)

Pier Gerlofs Donia[modificare | modificare sursă]

He has a wikipedia article on many wikipedias and I thought he should have an article here aswell. But I do not speak or write the Romanian language so I cannot write it myself. I copied it from a Romanian website, for which I am sorry. Perhaps you could write something about this figure, in Romanian? Or translate from another wikipedia (simple english wikipedia for example)? 86.89.146.118 (discuţie) 26 mai 2009 14:45 (EEST)

Will you add it to a translation page? Or help me with it, in any way? 86.89.146.118 (discuţie) 26 mai 2009 16:59 (EEST)

Tabel[modificare | modificare sursă]

Poti sa-mi arati cum pot realiza un tabel ?Compactforever (discuţie) 26 mai 2009 16:18 (EEST)

Îmi pare rău, nu mă pricep aşa bine, vezi eventual îndrumarul ăsta în engleză pentru sintaxă.--Andreidiscuţie 26 mai 2009 16:20 (EEST)

Calcularea adreselor de reţea, gazde, broadcast[modificare | modificare sursă]

Se poate de plasat aşa articol? --Redfox (discuţie) 26 mai 2009 16:32 (EEST)

Titlul sugerează că articolul ar tinde să devină un manual care să arate cum se fac acele calcule. Un aşa articol e mai bun la Wikimanuale. Conţinutul despre acestea, formulat ca un articol enciclopedic şi nu ca un manual, tutorial sau how-to, ar putea sta în articolele despre Adresă IP sau despre CIDR.--Andreidiscuţie 26 mai 2009 16:38 (EEST)

Scuză de deranj, dar cum pot crea o carte, am căutat tot ce mi sa părut cunoscut dar nu am găsit nimic, am scris un mesaj la Cafeneaua Wikimanuale, dar dacă ştii cum ai putea să-mi spui, cred că voi face acolo mai multă treabă decât să vă încurc la toţi aici. --Redfox (discuţie) 26 mai 2009 16:55 (EEST)

Nu cunosc politicile acelui proiect. Vezi la oamenii care scriu în engleză ce politici există, ce politici se aplică şi cum se procedează.--Andreidiscuţie 26 mai 2009 17:01 (EEST)

Pier Gerlofs Donia[modificare | modificare sursă]

Could someone enter this page in some translation request for me? I cannot - I sadly enough do not know how to read and write the beautiful Romanian language. 86.89.146.118 (discuţie) 26 mai 2009 17:49 (EEST)

U-Bahn[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei, poţi să mă ajuţi un pic am uitat cum se pun referinţele, scriu acum un articol şi formatul lor nu e ecela pe care îl copiam de pe en.wiki şi îmi apare mesajul eroare la citare. Iata şi referinţa http://www.bvg.de/index.php/en/Bvg/Index/folder/670/name/Underground, dacă eşti liber ajută-mă te rog. --Redfox (discuţie) 27 mai 2009 19:15 (EEST)

Adaugă la sfârşitul articolului o secţiune de „Note” în care să scrii <references/> sau formatul {{Reflist}} şi o să apară lista de note. Vezi şi Ajutor:Note. —Andreidiscuţie 27 mai 2009 19:36 (EEST)

Harta imensa[modificare | modificare sursă]

Salut! Ma poti ajuta sa micsorez cumva harta din articolul Regiunea_Kara,_Togo. E cam imensa si pixelata. Compactforever (discuţie) 27 mai 2009 21:41 (EEST)


Rugăminte[modificare | modificare sursă]

Înclin să cred că {{Zodiac}} era în stare vandalizată în momentul ştrergerii. Aş vrea să verifice cineva. --92.80.222.160 (discuţie) 28 mai 2009 18:42 (EEST)

Nu era nimic utilizabil în istoricul paginii. Înainte de ştergere a avut doar două versiuni: una ce conţinea un text aiurea şi una în care i se adăugase {{şr}}. —Andreidiscuţie 28 mai 2009 19:45 (EEST)

Imagine Farcas.png[modificare | modificare sursă]

Ce sursa sa specific daca este creata de mine. Drepturile de autor le-am pus. PoyZONE (discuţie) 28 mai 2009 18:55 (EEST)

Exact asta: „creată de mine” sau numele de utilizator. {{DP-utilizator}} e pentru imagini încărcate de alţii şi eliberate de ei în DP. Se potriveşte mai bine {{DP-personal}} pentru situaţia asta. Vedeţi ca aţi uitat să completaţi şi descrierea şi data. —Andreidiscuţie 28 mai 2009 19:39 (EEST)

Robot[modificare | modificare sursă]

Salut! M-am "înfipt" de vre-o lună în WIKI şi încerc să fac cîte ceva în organizarea administrativ-teritorială a RM. Am observat că nu toate localităţile nimeresc în categoria „Localităţi în Republica Moldova”, din sfatul lui Cezarika1 vin vu rugămmintea dacă ştii vre-un robot care ar face asta saau poţi să-l faci să-mi dăi mână de ajutor (sunt vre-o 400).--VRusnac (discuţie) 29 mai 2009 18:52 (EEST)

Robotul pe care îl cunosc eu ar putea adăuga o categorie unei liste de pagini. Dacă o puteţi alcătui, aş putea adăuga fişierele eventual. Dar „Localităţi în Republica Moldova” e o categorie foarte cuprinzătoare. Nu ar fi mai bine să fie mai triate paginile după raion, iar în categoria „Localităţi în Republica Moldova” să stea doar categoriile „Localităţi în raionul XXXX”? Întreb şi eu, nu ştiu exact care este situaţia categoriilor în acea zonă. —Andreidiscuţie 31 mai 2009 04:08 (EEST)
Includerea tuturor localităţilor în categoria „Localităţi în Republica Moldova” ar da o posibilitate de navigare prin ele ştiind doar denumirea fără a apela la alte mijloace (de căutare). Cum ar trebui să arăte lista, unele raioane lipsesc complectamente, altele parţial. --VRusnac (discuţie) 1 iunie 2009 10:30 (EEST)

In legatura cu imaginea Eva Braun und Hitler.jpg ...[modificare | modificare sursă]

Mi-ai trimis mai devreme o notificare in legatura cu imaginea incarcata. Vreau mai intai sa-mi spun ofu cu privire la politica wiki de a marca o pagina inainte de a notifica utilizatorul si a primi un raspuns de la acesta. In fine. Imaginea este de pe en-wiki iar descrierea gasita acolo nu am gasit-o si in varianta romaneasca de licentiere asa k am ales una care am crezut ca se potrivea. Iti trimit linku si daca poti tu sa corectezi, as fi recunoscatoare, Eva Braun fiind un articol la care lucrez in prezent. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Eva_berghof.jpg Sper k am reusit sa trimit mesajul bine, pentru ca nu prea m-am conversat pana acum cu utilizatorii wiki. Numai bine!--Corina Oroian (discuţie) 29 mai 2009 20:40 (EEST)

Aţi trimis mesajul bine, dar ce pot spune despre imagine este că şi cea de la Wikipedia în engleză cred că are zilele numărate. Imaginea este sub incidenţa drepturilor de autor şi nu poate fi folosită decât dacă nu există echivalent liber. Ea a fost încărcată acolo mai demult, când nu exista nicio altă imagine echivalentă şi liberă din punct de vedere al drepturilor de autor. Recent, arhivele naţionale ale Germaniei au publicat sub licenţă liberă câteva sute de mii de imagini, printre care şi aceasta; în aceste condiţii, justificarea folosită acolo nu prea mai stă în picioare: avem o imagine liberă şi o vom folosi pe aceea. —Andreidiscuţie 31 mai 2009 04:15 (EEST)

Ioan Lado de Zakal[modificare | modificare sursă]

Bună ziua, am fost surprins plăcut de prezenţa articolului "Ioan Lado de Zakal" şi am încercat să răspund cât mai rapid exigenţelor legate de dreptul de autor, astfel, am introdus în pagină textul recomandat ("Textul este disponibil sub licenţa GNU pentru documentaţie liberă" - cu legăturile necesare) şi am trimis un e-mail către info-ro@wikipedia.org în care spuneam:

"Stimate domn, sunt autorul paginilor "Lado de zakal" de la http://www.meganet.ro/lado/index.htm între care şi http://www.meganet.ro/lado/ladislau.htm reprodusă de Wikipedia. Mă bucur că această pagină a fost cuprinsă în Wikipedia şi eliberez materialul sub licenţă liberă: GNU FDL, lucru ce l-am introdus ca precizare şi în paginile respective. Cele mai bune urări, V.D.Bănişor", inclusiv date de contact.

Probabil că nu am făcut ceea ce trebuie, recunosc, nu mă pricep, drept care vă rog să mă ajutaţi la reintroducerea articolului şi completarea lui. Articolul, aşa cum a fost introdus de dvs. cuprinde doar traducerea diplomei de înnobilare, lucru ce pentru moment este suficient. Pe pagina destinată aborelui genealogic se găsesc şi unele texte în curs de alcătuire ce vor putea aduce unele precizări şi lămuriri legate chiar de Ioan Lado de Zakal, Săcal, etc... Cu stimă, V.D.B.

Bună ziua. Aş vrea să vă pot ajuta, dar nu reuşesc să găsesc pe Wikipedia articolul despre care vorbiţi. Îmi puteţi da un link cu adresa la care se află sau se afla acesta? Chiar dacă a fost şters, dacă am adresa, îl pot găsi şi recupera. Am căutat şi Ioan Lado de Zakal, şi Ioan Lado de Săcel şi nu le găsesc nici în jurnalul de ştergeri. —Andreidiscuţie 31 mai 2009 04:26 (EEST)

desigur: http://ro.wikipedia.org/wiki/Lado_de_zakal mulţumescAcest comentariu nesemnat a fost adăugat de 78.97.138.156 (discuție • contribuții).

Am recuperat pagina, este acum sub titlul Ioan Lado de Zakal. Eu vă mulţumesc. —Andreidiscuţie 4 iunie 2009 18:02 (EEST)

Publicarea unor imagini proprii[modificare | modificare sursă]

Există vreun model (în l. română) pentru cei care doresc să publice la Wikipedia imagini create de către dânşii, punându-le fără restricţii la dispoziţia tuturor ? Neiformaticienii (printre care mă număr şi eu) au greutăţi în acest sens la publicare. Dacă nu există, s-ar putea întocmi ? Ar constitui un enorm ajutor pentru cei mai puţin iniţiaţi care doresc să rămână în limitele legalului. Cu bine, --Cerghizan Radu (discuţie) 1 iunie 2009 11:43 (EEST)

Dacă doriţi să puneţi imaginile dumneavoastră la dispoziţia tuturor, trebuie doar să scrieţi "{{DP-personal}}" pe pagina lor de descriere. Altfel, vă recomand să încărcaţi imaginile dumneavoastră la Commons. V-am dat legătura spre pagina de încărcare imagini în germană (deduc din pagina dumneavoastră de utilizator că vorbiţi această limbă), de unde sunteţi îndrumat pas cu pas spre completarea tuturor informaţiilor necesare. Odată încărcată o imagine la Commons, ea poate fi apoi folosită în orice proiect Wikimedia în orice limbă. —Andreidiscuţie 1 iunie 2009 22:07 (EEST)
Procedura a devenit atât de complicată şi de neînţeles, încât renunţ a mai trimite vreodată imagini la Wikipedia. --Cerghizan Radu (discuţie) 2 iunie 2009 06:48 (EEST)

Proiectul localitatilor bulgare[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei! Am pus proiectul cu localitatile din Bulgaria ca si propunere pt o noua serie de articole. Nu am primit comentarii de niciun fel deci trag concluzia ca ideea mea a fost acceptata tacit. As dori sa-mi spui de unde pot lua botul care sa-mi creeze seria de articole si sa-mi ia datele de care am nevoie din wikipediile rusa/bulgara. PS: Nu stiu o boaba de programare, deci nu am cum sa-l fac eu... Astept raspuns,

Zi faina! Compactforever (discuţie) 1 iunie 2009 14:03 (EEST)

Salut. Nu cred că a fost acceptată tacit, pentru că asta presupune ca lumea să fi ştiut de ea. Nu ştiu dacă ştia cineva de discuţia asta. Încearcă să anunţi deschiderea ei la Cafenea. Eu sunt puţin ocupat şi nu pot să mă apuc să scriu roboţi care extrag date, dar poate sunt alţii care pot să ajute. —Andreidiscuţie 1 iunie 2009 19:04 (EEST)

incarcare fisiere[modificare | modificare sursă]

salutare, mi-ai trimis un mesaj cu privire la fisieru Izvory01.jpg e a mea poza, facuta de mine; am pus poze facute de mine si-n articolu despre buhaiesti, judetul vaslui. deci e ok, cum sa fac sa se vada ca-s in domeniu public, sau ceva sa nu dispara. eu imi dau acordu sa fie folosite, cu numirea sursei (wikipedia) si autorului (a mea) Dux ruthenorum (discuţie) 1 iunie 2009 19:56 (EEST)

Scrieţi în ele {{DP-personal}}. —Andreidiscuţie 1 iunie 2009 19:57 (EEST)
ghiecuiu faino, am pus Dux ruthenorum (discuţie) 1 iunie 2009 20:16 (EEST)
OK, e foarte bine aşa. —Andreidiscuţie 1 iunie 2009 20:26 (EEST)

Poze biserici Bucuresti[modificare | modificare sursă]

Salut! Am niste poze ale unor biserici din Bucuresti realizate de mine. Am, chiar si unele mai bine incadrate decat ce avem in prezent. Cum trebuie sa le uploadez? Compactforever (discuţie) 1 iunie 2009 22:07 (EEST)

Firefox[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei, scuze de deranj am aşa o întrebare la tine, văd că utilizezi Firefox, la mine el tare frecvent face crash, am reinstalat din nou sistemul de operare şi din nou aceiaşi problemă, nu ştii care ar putea fi cauza.

P.S La mine tot soft-ul e licenţionat şi driverele sunt cu iscălituri digitale.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Redfox (discuţie • contribuţii).

La mine Firefox stă destul de bine în picioare pe sistem, dar e compilat din surse, cu flaguri de optimizare pentru calculatorul meu. Pe Windows, FF poate deveni instabil din cauza unor addonuri. —Andreidiscuţie 3 iunie 2009 14:03 (EEST)

Upload de pe NASA WW[modificare | modificare sursă]

Salut! Poti verifica daca screenshotul meu tras de pe NASA WW este ok? (ma refer la copyright) Linkul este http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lacul_Morii.png. Ms! Compactforever (discuţie) 3 iunie 2009 16:40 (EEST)

Licenţa e foarte OK. Era doar un tag {{PD-self}} în plus şi l-am şters. Presupun că a apărut pentru că formularul de upload nu merge trimis decât dacă se alege o variantă din drop-down-ul de „Licensing”. —Andreidiscuţie 3 iunie 2009 16:44 (EEST)

Exact! Nu ma lasa fara sa dau ceva de acolo! Mersi fain! Compactforever (discuţie) 3 iunie 2009 16:46 (EEST)

M-am întâlnit şi eu cu problema asta la Commons. Cel mai bine intri la Commons pe Commons:Upload şi dai „from a US federal government source”, pui eticheta cu World Wind ca să fie clar de unde vine şi la Licensing alegi „original work of NASA”, ca să nu se bată cap în cap etichetele, chiar dacă sunt două. —Andreidiscuţie 3 iunie 2009 16:57 (EEST)

Imagine[modificare | modificare sursă]

salut Andrei, îmi este incomod să te deranjez dar AdiJapan spune că imaginea aceasta nu sa modificat (eu am scos elementele cu drepturi de autor şi le-am tradus în română) http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C5%9Fier:Autentificare_vs_autorizare.PNG. Deci la tine cum imaginea iese tot în limba engleză şi cu elementele grafice Microsoft? --Redfox (discuţie) 3 iunie 2009 18:40 (EEST)

E în română, iar la „Servicii” văd rotiţa care e simbolul KDE. Nu cunosc celelalte elemente, dar e clar că s-au schimbat de la versiunea anterioară. —Andreidiscuţie 3 iunie 2009 18:44 (EEST)

Imagine[modificare | modificare sursă]

Salut din nou, am făcut o nouă imagine despre Unităţile Administrativ Teritoriale http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C5%9Fier:Unitati_admin-terit_Romania.PNG, dar nu găsesc articolul în care să o introduc mă ajuţi un pic? --Redfox (discuţie) 3 iunie 2009 19:43 (EEST)

Nu ştiu unde ar veni mai bine: Împărţirea administrativă a României, Judeţele României, Comunele României, undeva unde se arată exact taxonomia aceasta. Dar am văzut că nu are o descriere, i-ar prinde bine aşa ceva, şi cu o explicaţie a ce înseamnă stelele din imagine. —Andreidiscuţie 3 iunie 2009 19:49 (EEST)
Bună ziua, Andrei Stroe. Aveți mesaje noi la Discuţie Format:Articol principal.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Birocrat[modificare | modificare sursă]

Salut, cum e să fii birocrat? //  GikÜ  vorbe  fapte  / vineri, 12 iunie 2009, 22:37 (EET)

Nu prea complicat faţă de a fi administrator, sunt câteva pagini în plus de urmărit: cereri de boţi şi cereri de redenumire conturi. Din când în când mai răspunzi la câte o cerere de redenumire sau dai un flag de bot. Şi mai rar dai drepturi de administrator, când se termină câte o discuţie. Au fost foarte multe cereri de redenumire în perioada în care s-a generalizat Single User Login, dar şi astea acum sunt rare. Din politicile legate de rolul de birocrat, cea mai încâlcită e cea de redenumiri de conturi (conturile unificate nu prea pot fi redenumite fără consecinţe, nu trebuie să uzurpezi conturi cu editări, iar dacă sunt puţine editări să recomanz în schimb deschiderea unui cont nou), la restul e vorba de identificarea consensului, care de regulă e simplă. —Andreidiscuţie 14 iunie 2009 22:23 (EEST)
Un birocrat administrator poate să-şi anuleze drepturile de admin? :) //  GikÜ  vorbe  fapte  / luni, 15 iunie 2009, 23:33 (EET)
Nu. Numai un steward poate anula drepturile de admin ale cuiva. Birocraţii pot doar să dea drepturile de admin, nu să le şi ia. —Andreidiscuţie 16 iunie 2009 13:31 (EEST)

Don't bite pls[modificare | modificare sursă]

Salut,

Te rog, incearca sa fii mai putin agresiv cu contributiile pozitive ale noilor veniti. Sunt de acord cu ce ai scris in descrierea asta, dar utilizatorul s-ar putea simti jignit. Ti-am scris pentru ca ma simt un pic responsabil; eu l-am invitat sa scrie despre subiectul asta si chiar nu ma asteptam sa dea curs invitatiei :)--Strainu (دسستي‎)  15 iunie 2009 19:29 (EEST)

Scuze. Eram deja nervos că făcusem curăţenie prin alte locuri şi nu mi-am dat seama că am început să muşc. —Andreidiscuţie 15 iunie 2009 19:37 (EEST)

Evaluare[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei! Evaluează robotul meu aici.--Bourge (discuţie) 16 iunie 2009 17:19 (EEST)

Bună ziua, Andrei Stroe. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Meszzoli.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Evaluare robot[modificare | modificare sursă]

L-am testat pe robot, acum îl puteţi evalua.--Bourge (discuţie) 16 iunie 2009 23:41 (EEST)


A message[modificare | modificare sursă]

Thank you for your valuable notice. --Maher27777 (discuţie) 17 iunie 2009 20:03 (EEST)

Dear Andrei, help me please by adding a "Prim ministru al Regatului Unit" box to these pages:

Thanks--Maher27777 (discuţie) 18 iunie 2009 01:21 (EEST)

Request for Help[modificare | modificare sursă]

Hi! Could you translate and add this article into your wonderful wikipedia? You can reach me here. Thanks With Kind Regards --Warayupay (discuţie) 18 iunie 2009 02:47 (EEST)

Tacloban

Tacloban is a port city in the Philippines. It is approximately 360 miles southeast of Manila. It is the capital of the province of Leyte. It is also the regional center of Eastern Visayas.

Necesită citare[modificare | modificare sursă]

Adus din pagina de utilizator: Sa nu-mi mai pui chestii delea cu necesia citare..de unde stii tu ca nu e asa..eu am luat informatiile alea dintr-o carte..qm vrei sa pun eu de unde le-am luat..sau din ziare (dar mai putzine) sa nu-mi mai pui dintralea cu necesita citare pe aricolele care le fac... de unde stii tu ca ne e asa ?? (scz ca scrisai aici dar altundeva nu stiu unde sa scriu :P)Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Adyadriano (discuție • contribuții).

De unde ştiu că nu e aşa? Nu ştiu. Dar de unde ştiu că e aşa? Acelaşi răspuns. La Wikipedia, există o politică ce ne cere să ne prezentăm sursele de documentare. Dacă ai luat informaţiile dintr-o carte scrie din ce carte şi de la ce pagină. Dacă le-ai luat dintr-un ziar, spune din ce număr şi eventual dă un URL unde se găseşte articolul. Mă întrebi cum. Uite citeşte asta şi foloseşte formatul {{Citation}}. Nimeni de aici nu e crezut pe cuvânt, toată lumea trebuie să prezinte surse de încredere din care s-a documentat când a scris ceva. —Andreidiscuţie 18 iunie 2009 16:10 (EEST)

Notificare[modificare | modificare sursă]

Vezi pagina ta de utilizator :D //  GikÜ  vorbe  fapte  / vineri, 19 iunie 2009, 10:06 (EET)

ArkBot[modificare | modificare sursă]

Mulţumesc pentru aprobare şi notificare ! Toate cele bune ! —  Ark  (discuţie) 19 iunie 2009 13:09 (EEST)

Drepturi de autor[modificare | modificare sursă]

Citeşte dialogul de aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C5%A3ie_Utilizator:AdiJapan#Ilustrate cu privire la drepturile de autor. Se pare că imaginile la care face referire legea din 1956 nu sunt protejate doar 5 ani. --Cezarika1 19 iunie 2009 15:09 (EEST)

Te rog, dacă vezi că am pus vreo poză şi nu am trecut licenţa. anunţă-mă pentru a o adăuga. Este posibil să fi uitat şi nu vreau să fie ştearsă fără a fi anunţat. Valabil numai pentru cele la care nu am trecut licenţa. Mulţumesc. --Cezarika1 19 iunie 2009 16:02 (EEST)
Dacă văd, o să te anunţ. Din ce am văzut, toate au licenţă. —Andreidiscuţie 19 iunie 2009 16:03 (EEST)

Ţi-am trimis un mail. --Cezarika1 22 iunie 2009 20:14 (EEST)

Link[modificare | modificare sursă]

Buna, Andrei

linkul site-ului pe care l-am adaugat (www.mike.ro/panorame) este unul in care investesc enorm de mult timp si bani, fara sa am nici un alt interes decat ca utilizatorul final sa gaseasca in format VR diverse locuri interesante din tara. Multumesc ca mi-a fost sters!

Salut![modificare | modificare sursă]

Salut Andrei! Evaluează-mă [1] <-aici. Apropo, nimeni nu mai lucrează la Wikimanuale, nici administratorii, nu crezi că ar trebui de făcut ceva în privinţa asta?--Bourge (discuţie) 23 iunie 2009 19:20 (EEST)

Rezoluţie[modificare | modificare sursă]

Ce s-ar înţelege prin rezoluţie mică la imaginile sub utilizare cinstită. --Cezarika1 24 iunie 2009 19:30 (EEST)

Exact atât cât sunt în articol (WP:MP, punctul 3b). De preferat 200, maxim 300 pixeli lăţime. —Andreidiscuţie 24 iunie 2009 19:31 (EEST)

Vezi aici Conacul din Ţibăneşti. 500 pixeli este o imagine foarte mică. --Cezarika1 24 iunie 2009 19:35 (EEST)

În articol văd că are 350 de pixeli şi mi se pare arhisuficient pentru scopul de informare în cadrul articolului. Sigur, dacă e să facem noi o imagine liberă, cu cât mai mare—cu atât mai bine, dar cât timp o folosim fără permisiune doar pentru ilustrare, claritatea în articol nu impune rezoluţie mai mare. —Andreidiscuţie 24 iunie 2009 19:37 (EEST)

Te referi la imaginea din articol sau la cea încărcată. Şi am redus-o în articol la 250. --Cezarika1 24 iunie 2009 19:40 (EEST)

La cea încărcată. Ideea era să nu poată lumea să o descarce în rezoluţie completă de la noi, ci doar de la sursă. —Andreidiscuţie 24 iunie 2009 19:42 (EEST)
Am înţeles. O poţi reduci tu la imaginea din articol, că mie îmi iese strâmbă. Mulţumesc. --Cezarika1 24 iunie 2009 19:47 (EEST)
 Realizat. —Andreidiscuţie 24 iunie 2009 19:50 (EEST)

Ms. --Cezarika1 24 iunie 2009 19:54 (EEST)

Timişoara (echipa)[modificare | modificare sursă]

Fc Timişoara e fondată în 1921, uită-te şi pe forumul de pe situl oficial al echipei. Sunt sigur că e fondată în anul respectiv, e şi în pagină o stemă veche sub care scrie 1921. Lămureşte-mă!--Damodar (discuţie) 28 iunie 2009 15:04 (EEST)

Echipa FC Politehnica Timişoara a fost preluată de Claudio Zambon în anii 1990. După un conflict cu autorităţile locale, Zambon a mutat echipa la Bucureşti, dar a ajuns în liga a IV-a locală. Echipa numită FC Timişoara este de fapt fosta AEK Bucureşti, înfiinţată în 2002, administrată la început de Anton Doboş şi mutată la Timişoara. Există conflicte în ce priveşte identitatea din punctul de vedere al personalităţii juridice între clubul actual şi vechea Poli Timişoara care a jucat în liga I în anii 1980-90; fanii clubului spun că este aceeaşi echipă, dar ăsta e punctul lor de vedere (ce scriu ei pe un forum este părerea lor, nu o putem considera sursă de încredere), în realitate lucrurile nu sunt deloc clare; din cauza asta, clubul a trebuit să se renunţe la denumirea de „Politehnica”, şi la stema sub care scria „1921”: dacă te uiţi la stema actuală, ea este alb-neagră şi nu scrie niciun an sub ea. Ce este însă sigur este că clubul FC Timişoara este, cel puţin, succesorul lui AEK Bucureşti, fondat în 2002. —Andreidiscuţie 28 iunie 2009 15:15 (EEST)

Ikarus27[modificare | modificare sursă]

Uită-te un pic în pagina mea de discuţii. Nu răspunde la ce-am scris acum--Damodar (discuţie) 28 iunie 2009 15:25 (EEST)

Petru Poantă[modificare | modificare sursă]

Da n-am modificat nimic la pagina aia, abia acu am auzit de ea. E vorba de alt utilizator. Mulţumesc de înţelegere.--79.119.123.181 (discuţie) 29 iunie 2009 13:37 (EEST)