Utilizator:Andrei Stroe/Arhivă discuţii 2009 aprilie

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Propunere[modificare | modificare sursă]

D-le Andrei, fiind de specialitate va propun ca pentru a nu mai avea parte de ce intampla la Groapa de nisip si Discutie la groapa de nisip, in care un "derbedeu" (vorba lui Iliescu) tot a facut o obsesie cu a sterge tot, sa gasiti o modalitate de a nu mai poata modifica decat utilizatorii inregistrati. IP-urile acestuia sunt diferite dar din acelas loc, se pare din Germania, posibil de la un club. Si ar fi bine ca aceasta sa fie aplicat si la toate articolele din wiki. Am avea cu aceasta ocazie numai utilizatori care indragesc aceasta activitate si o fac din pasiune si nu-si bat joc de munca tuturora. Vrea cineva sa participe, se autentifica si daca se autentifica cu alte ganduri decat cele bune se poate avertiza pana la blocare. Cred ca este o propunere pe care dvs. administratorii o puteti discuta si dece nu, sa o aplicati. Cu stima,--Bunu vio (discuţie) 5 aprilie 2009 12:42 (EEST)

Delete[modificare | modificare sursă]

Da dumneavoastră puteţi să ştergeţi permanent informaţia despre tracert (wiki Cafenea) din motive de securitate. --Redfox (discuţie) 7 aprilie 2009 20:39 (EEST) Şi să nu apară deloc în istoricul paginii.


Note for Andrei[modificare | modificare sursă]

I am a reporter for the New York Times, Noam Cohen who covers Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/User:Chomsky1. Can you e-mail me using the e-mail the user link there? I want to see how the Moldova crisis is being reflected on Wikipedia and aided through Twitter. Thanks. Noam

Reclamaţie[modificare | modificare sursă]

Am de spus ceva. Eu când am încercat să mă autentific nu mă lasă să intru. Am introdus 100 la sută corect parola şi tot nu mă lasă. Deci, sunt foarte sigur că am scris-o corect, şi nu am mai schimbat-o de mult. Vă rog rezolvaţi problema.--79.119.124.185 (discuţie) 9 aprilie 2009 20:47 (EEST) Am rezolvat, nu mai răspundeţi--Reaper (discuţie) 9 aprilie 2009 20:48 (EEST)

User:Entlinkt scheisst flüssig! 2[modificare | modificare sursă]

Salut,

est-ce que tu peux bloquer cet utilisateur, s'il te plait? C'est un vandal global avec un nom vulgaire (en allemand, ça veut dire que les excréments de de:Benutzer:Entlinkt sont liquides ...) Merci, --Strommops (discuţie) 13 aprilie 2009 15:00 (EEST)

Rezolvat (Accompli). --Turbojet 13 aprilie 2009 16:21 (EEST)

Despre notorietate la Isabela Vasiu-Scraba[modificare | modificare sursă]

Nu inteleg de ce consideri ca sunt probleme cu notorietatea subiectului Isabela Vasiliu-Scraba. Am citit poliloghia despre notorietate care e foarte discutabila si naiva. Nu trebuie de amintit decat Salonul refuzatilor de la Paris unde au expus toata floarea pictorilor care acum se vand cu milioane dolari... Rezulta ca daca nu esti din grupurile care-si fac reclama unul altuia nu existi! Mai sunt si voci care incearca sa faca si ceva bun tara asta si nu e corect sa le fie pus pumnul in gura intr-un mod atat de neelegant. Regula elegantei in cultura cere ca sa-mi respect oponentul si sa nu-l distrug. Mai bine ai incerca sa citesti ce scrie dna Isabela Vasiliu Scraba inainte de a ameninta cu stergeri... Din bibliografie reiese ca are 13 carti publicate plus sute de articole, lucru care ii da dreptul la un articol in wiki. Voi mai adauga referinte ale unor personalitati de vaza ale culturii romane.

Cu stima, Mirelvv (discuţie) 13 aprilie 2009 21:16 (EEST)Mirel

Premiu concurs[modificare | modificare sursă]

Andrei, deoarece Luiza 1202 îşi doreşte premiul oferit de Zoltan, te rog să accepţi din partea mea un premiu identic cu cel pe care l-am mai oferit, identic cu cel al lui Gicü. --Turbojet 14 aprilie 2009 21:38 (EEST)

Îmi menţin oferta, chiar dacă nu mai e cazul de mai sus. :) --Turbojet 14 aprilie 2009 23:12 (EEST)
Îţi mulţumesc. În acest caz te rog să specifici că accepţi premiul, să-l alegi de pe situl bibliotecii (v. linkul la premii) şi să-mi trimiţi un e-mail cu adresa unde să-l trimit. Bineînţeles, dacă preferi Marea Teroare nu este nicio problemă, însă eu ofer ceva ce nu se prea (mai) găseşte, adică îţi sugerez alegerea unei rarităţi. :) --Turbojet 15 aprilie 2009 12:23 (EEST)
Andrei, revin. Vreau să-mi ţin toate promisiunile. Te rog să-mi spui ce alegi ca premiu. Linkul merge (nu merge întotdeauna).

Articolul Tradiţii româneşti[modificare | modificare sursă]

Normal ca nu iti mai vine sa pierzi timpul redactand un articol cand vezi ca ai cele mai mari sanse ca el sa fie sters. Sa inteleg ca problema ar fi faptul ca ne indicam sursa nu? Adica daca am copia un articol si l-am scrie acolo si nu am indica de unde l-am luat nu te-ai apuca sa cauti tu pe net sa vezi care este sursa si sa faci pe desteptul stergand articolele. Deci sa inteleg ca asta este defapt gresala noastra, a contribuabililor, faptul ca noi chiar ne dorim sa fie dezvoltate articolele in continuare si ne declaram sursele. Daca eu as pune acolo ca sursa o carte din biblioteca mea tu nu ai mai putea pune aceste atentionari de copywrite pentru ca nu te-ai apuca sa citesti cartea sa cauti daca este intr-adevar copiat. Asa ar trebui sa procedam! Sunt mii de articole fara surse indicate si se pare ca e mai bine sa fie asa. Asta incurajezi tu defapt ♫Razool 15 aprilie 2009 11:46 (EEST)

Paticipati la imbunatatirea articolui!!! ♫Razool 15 aprilie 2009 11:46 (EEST)

Nu e OK să aruncaţi un text copiat, să reformulaţi o frază din el, şi apoi să cereţi celorlalţi să îl dezvolte. --Andreidiscuţie 15 aprilie 2009 15:53 (EEST)

Infobox[modificare | modificare sursă]

Salut. Greşesc ceva aici (Format:Raion din Ucraina) şi nu ştiu ce. Vezi Raionul Storojineţ. Mă poţi ajuta? Mulţumesc anticipat. --Cezarika1 16 aprilie 2009 20:15 (EEST)

Mulţumesc frumos. Lucrez noaptea şi ziua nu prea dorm, aşa că nu prea-mi funcţionează celulele cenuşii. Îmi dau seama şi eu acum ce greşeli am făcut. Cum de-am uitat să şterg tabelul vechi? --Cezarika1 16 aprilie 2009 20:29 (EEST)

Sărbători fericite[modificare | modificare sursă]

Fie ca Lumina Sfântă a acestei mari sărbători să vă călăuzească paşii, să vă aducă sănătate şi fericire care să dăinuie veşnic în preajma dumneavoastră! Vă urez un Paşte Fericit !


HRISTOS A ÎNVIAT! Lucian

Paşte fericit![modificare | modificare sursă]



Paşte fericit!

în 2009

vă urează

al dumneavoastră colaborator

ZOLTÁN


Hristos a înviat!




Paşte Fericit[modificare | modificare sursă]

Fie ca învierea Domnului

să vă aducă bucurie şi veselie

alături de cei dragi.

Hristos a înviat şi Paşte Fericit!

al d-voastră, Sebi

Fototeca comunismului[modificare | modificare sursă]

Am vazut azi ca sunt incarcate si la commons o parte din pozele de pe fototeca. Ar trebui sa stergem formatul asta de la noi, nu?--Strainu (دسستي‎)  21 aprilie 2009 22:40 (EEST)

Bucureşti, iunie 2009?[modificare | modificare sursă]

Salut. Am propus o întâlnire a comunităţii (n.a. – cei care pot participa) pentru undeva în luna iunie, în Bucureşti. În situaţia în care ai onora o astfel de întâlnire, te invit să-ţi exprimi opinia la Wikipedia:Întâlniri/Bucureşti4. Numai bine. --Rebel 22 aprilie 2009 00:18 (EEST)

Apă grea[modificare | modificare sursă]

Îţi mulţumesc pentru modificările tale lămuritoare la Apă grea. Recunosc că în anumite cazuri încă mai am probleme în a şti când exact un substantiv trebuie articulat sau nu. -- SirJibby  22 aprilie 2009 14:57 (EEST)

Cicerone Pohirc[modificare | modificare sursă]

Hristos a-nviat! Draga d-le Stroe, am creat acum cateva zile articolul Cicerone Poghirc (cu ocazia mortii sale, acum o saptamana). Am gasit apoi nota dvs. care spune ca are "multe probleme", din care nu numiti decat lipsa introducerii. Nu o pusesem pentru ca nu sunt deloc familiarizat cu formatul Wikipediei si cu conventiile editoriale. Am folosit un model si s-a rezolvat. Vreti sa-mi spuneti care sunt celelalte probleme din cele multe, ca sa le pot rezolva? Multumesc, Sorin Olteanu S.Olteanu (discuţie) 22 aprilie 2009 15:10 (EEST)

Sysop[modificare | modificare sursă]

Of, si tu? :) Bine, fie. Doar sa nu ma puneti sa ma autopropun. --Strainu (دسستي‎)  22 aprilie 2009 15:23 (EEST)

Premii[modificare | modificare sursă]

Vezi în pagina de utilizator. Mărturisesc că-mi place istoria, în special cea a SUA, şi apreciez faptul că redactezi articole foarte bune din acest domeniu.--Tudorτ 23 aprilie 2009 16:21 (EEST)

Re: Fotografii Ploiesti[modificare | modificare sursă]

Toate imaginile au fost trecute pe CC, asa cum ati cerut .KenyaSong (discuţie) 24 aprilie 2009 19:05 (EEST)

Mulţumiri[modificare | modificare sursă]

Vă mulţumesc pentru remarca constructivă. Alexander Tendler (discuţie) 27 aprilie 2009 20:40 (EEST)

Transliterare[modificare | modificare sursă]

Salut. Am văzut că ai procedat la transliterarea titlurilor unor localităţi din Ucraina. Spre exemplu, în cazul oraşului Mîkolaiv, în Atlasul geografic şcolar (EDP, 1983) el apare cu denumirea de Nikolaev, denumire explicată prin faptul că Sf. Mîkolai din limba ucraineană este Sf. Nicolae în limba română. În limba esperanto, el apare ca Nikolajevo.

Uite surse pentru Nikolaev: http://stiri.portal.ro/home/citeste_stire/52433/aker-yards-a-vandut-santierele-din-germania-si-ucraina-catre-flc-west.htm (Agerpres), http://www.europages.ro/anuar-firme/did-06/hc-06305/cc-UKR/rezultate.html (Europages), http://old.justice.md/lex/document_rom.php?id=6A5BEB1F:C6A03740 (Decret al preşedintelui Republicii Moldova), http://www.realitatea.net/ucraina--niciun-pericol-la-centrala-nucleara-nikolaev_63567.html (Realitatea TV), http://www.crestinism-ortodox.com/orthorus/rustemples/exussrmptempl/tdionickol/ (Creştinism ortodox), http://www.hostelsclub.com/city-ro-2029-Nikolaev.html(Hostel Club), http://www.stiintasitehnica.ro/index.php?menu=8&id=740 (Revista Ştiinţă şi Tehnică), http://www.garda.com.md/104/adevarul/(Ziarul de Gardă), http://www.legestart.ro/Hot%C4%83r%C3%A2re-nr-1004-din-2005-(MTU3ODYz).htm (Hotărâre a Guvernului României), http://www.cjgalati.ro/index2.php?option=content&task=view&id=125&pop=1&page=0 (Situl CJ Galaţi), http://www.incomemagazine.ro/articol_10705/aker-yards-a-vandut-70-din-trei-santiere-navale-.html (Financiarul), http://gov.gov.md/md/print/?paddress=cbsova (Situl Guvernului Republicii Moldova).

În baza a ce, s-a decis transliterarea unor denumiri, atunci când există o variantă în limba română care predomină în toate sursele româneşti? Nu ar trebui să predomine denumirea sub care este cunoscut ceva în limba română, în locul celei transliterate? Aştept să-mi dai un răspuns. --Cezarika1 28 aprilie 2009 06:59 (EEST)

Mesajul a fost pus la paginile de discuţii ale mai multor utilizatori. Propun să continuăm la Discuţie Wikipedia:Sfatul Bătrânilor#Transliterare. — AdiJapan 28 aprilie 2009 08:25 (EEST)

Ucraina[modificare | modificare sursă]

Oraşul Sniatin apare cu denumirea Sniatîn, aceasta fiind probabil transliterarea, dar în limba română singura sursă care foloseşte denumirea de Sniatîn e Wikipedia şi atât. Toate celelalte folosesc formula Sniatin, oraşul aparţinând pe vremea lui Ştefan cel Mare şi o scurtă perioada în anul 1919 de Moldova şi România. Ce facem în acest caz! Predomină transliterarea sau termenul mai uzitat! --Cezarika1 29 aprilie 2009 11:06 (EEST)

Adică! Rămâne Sniatîn (denumire existentă doar la Wikipedia) sau Sniatin! --Cezarika1 29 aprilie 2009 11:15 (EEST)

Baile_Herculane[modificare | modificare sursă]

Nu am inteles de ce mi s-a sters linkul extern de pe pagina. Pagina are cativa ani si nu este aparuta de 1,2 ani...linkul extern a fost adaugat cu mult timp inainte si a fost scos de catre rai intentionati, in plus pagina nu este comerciala...cat despre continut de ce spui ca nu e de incredere? Si inca ceva, continutul paginii www.statiunea-baile-herculane.ro, cea care edita linkurile de asemenea, a furat continutul paginii detinute de mine. Te rog sa scoti protectia pentru a putea adauga linkul catre www.baileherculane.ro. Multumesc. [User:adidoandes]

Misterioasa pagină de utilizator a d-lui Nonipdp[modificare | modificare sursă]

Bună seara. Am văzut că i-aţi şters lui „Nonipdp” (Ioan Pop de Popa, adicătelea) pagina de utilizator, la care a muncit multă vreme. Vă rog să o recuperaţi şi să luăm legătura cu dânsul, să o trecem la Wikimanuale, pentru că sunt cuprinse informaţii foarte folositoare privitoare la vicii vs. sănătate. Omul este foarte priceput în domeniu, este o onoare că participă la Wikipedia (indiferent dacă i-a înţeles bine sau prost mecanismele de funcţionare). Pe de altă parte, fiind atât de bun, sigur nu va sta să bibilească cu bibliografie lucrurile, în aşa fel încât ele să fie distribuite în diverse articole Wikipedia. Iar apoi, am tot căutat intelectuali români care să participe la proiectul nostru – să nu ratăm această ocazie! Evident că multul material trebuie aranjat pe partea de aspect, dar e păcat, foarte păcat, să dăm munca omului la gunoi şi apoi să lăsăm impresia că nu avem nevoie de serviciile lui. Vă rog eu, Dvs. aţi şters, Dvs. trebuie să luaţi legătura şi să-i faceţi această propunere cu Wikimanuale. (impy4ever (discuţie) 1 mai 2009 20:26 (EEST))

Mesaj[modificare | modificare sursă]

Ai primit nişte rânduri la Utilizator:Nonipdp. Numai bine. --Rebel 2 mai 2009 23:54 (EEST)