Utilizator:Țetcu Mircea Rareș Arhivă discuții 2011-2014

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Invitație WLM[modificare | modificare sursă]

Având în vedere contribuțiile dvs. în domeniul imaginilor monumentelor istorice, va invit să participați la concursul Wiki Loves Monuments--Strainu (دسستي‎)  1 septembrie 2011 15:08 (EEST)

Biserici[modificare | modificare sursă]

Treaba mea nu e să agasez pe nimeni, ci să încerc să fac un bine. În acest caz se pare că am greșit, așa că îmi cer scuze și le redirecționez imediat. Să aveți parte de sănătate. --Cezarika1 1 septembrie 2011 19:55 (EEST)

Infocasete[modificare | modificare sursă]

Cu tot respectul față de dumneavoastră, eu îmi cer scuze fiindcă încercînd să ajut te-am încurcat oleacă, pe lîngă asta eu n-am prea știut că infocasetele nu aduc nici un folos.AlternoBeak (discuție) 22 octombrie 2011 00:02 (EEST)

Fișier:BibliaCantacuzino.JPG[modificare | modificare sursă]

Puteți să vă rugăm să adăugați la acest articol en:Bible translations into Romanian? Thanks! In ictu oculi (discuție) 29 octombrie 2011 20:07 (EEST)

Întrebare[modificare | modificare sursă]

O mică întrebare dacă nu e cu mare supărare: De ce nu încarci pozele la commons? (Scuze dacă a mai avut loc vreo discuție pe tema asta) --Terraflorin (discuție) 5 noiembrie 2011 14:47 (EET)

Pentru că ia mult mai mult timp descrierea fișierelor, nu cu un simplu copy-paste ca aici, la foarte multe imagini ar trebui să stau toată ziua la calculator și vorba cuiva „încă nu am carte de muncă la wikipedia”, ajunge că umblu pe toate coclaurile după ele. Dacă e cineva interesat de vreo imagine și-o poate muta singur.--Țetcu Mircea Rareș 5 noiembrie 2011 15:15 (EET)

La Commons este și mai rapid: se încarcă imaginile 10 câte 10, nu 1 câte 1 ca aici, iar dacă chiar e nevoie de copy-paste, e mai puțin text de copiat.
Pe de altă parte, descrierea prin copy-paste e nerecomandată, pentru că fiecare imagine trebuie descrisă corect și precis, altfel nu e de mare folos. Dacă imaginile sunt diferite și reprezintă fiecare altceva, atunci nu ar trebui să aibă cum să fie descrise în exact aceleași cuvinte. —Andreidiscuţie 5 noiembrie 2011 15:23 (EET)

Corect, așa ar fi ideal. Îți dai seama cam cât ar dura. Se poate face în ritmul ăsta un articol pe săptămână. iar în vreo doi ani termin articolele despre monumentele deja pozate și încâ neîncărcate. Aș fi fericit dacă ar mai lucra cineva la ele, dar în curând încăpem toți într-un apartament de bloc cu două camere. Asta nu înseamnă că nu îți apreciez efortul ,făcut de-a lungul timpului de a muta pozele la Commons și nu numai.--Țetcu Mircea Rareș 5 noiembrie 2011 15:38 (EET)

Dacă ați aprecia efortul meu, v-ați da seama cât durează să triez prin Special:Imagini noi în căutarea imaginilor nelibere cărora să le fac revizuirea, doar din cauză că pagina este inundată de imagini libere al căror loc este la Commons. —Andreidiscuţie 16 noiembrie 2011 12:20 (EET)

Laz, Alba[modificare | modificare sursă]

Care dintre ele? —Andreidiscuţie 21 noiembrie 2011 23:37 (EET)

WikiProiectul Dacia[modificare | modificare sursă]

Bună! Bazat pe articolele la care ai contribuit, se pare că ești interesat de Dacia antică. Te invităm la Proiectul Dacia!

--Codrin.B (discuție) 9 decembrie 2011 23:35 (EET)

Nici o problemă. În primul rând, vă doresc multă sănătate! Faceți un lucru extraordinar. Orice poze despre istoria României, antică, medievală (cetăți, obiecte din muzee) sunt de mare folos! V-aș sugera pe cât posibil să încărcați pozele pe Commons, ca să poată fi folosite în toate limbile și găsite mai ușor. Tocmai am transferat pe commons câteva poze de la Tartaria făcute de dvs, care le-am găsit pe ro.wp: commons:File:Monument for the Neolithic Tartaria tables, Tartaria, Romania.jpg. Legat de biserici, am facut si eu un tur prin țară în August-Septembrie. Aici sunt câteva categorii, cu unele din noile poze de biserici: commons:Category:Wooden church in Ieud Deal, Maramureș, commons:Category:Wooden church in Ieud Ses, Maramureș, commons:Category:Wooden church Saint Nicholas în Bogdan Vodă, Maramureș. Toate cele bune!--Codrin.B (discuție) 10 decembrie 2011 00:14 (EET)

Răspuns[modificare | modificare sursă]

Salut Mircea, este în regulă ! Mulțumesc de urare, un „Crăciun Fericit”, ție și familiei tale, toate cele bune, La mulți ani !

--Nicu Farcașdiscuție 23 decembrie 2011 14:59 (EET)


Sărbători fericite[modificare | modificare sursă]

Îți urez dumitale și tuturor celor dragi dumitale Sărbători fericite, un An Nou 2012 cu bucurii și împlinirea tuturor dorințelor. Wars, 24 decembrie 2011 02:33 (EET)


Crăciun Fericit și îmbelșugat !

Un An Nou 2012 plin de bucurii și împliniri !

 • • Wars • ~~  • •













Trackuri GPS[modificare | modificare sursă]

Bună ziua și sărbători fericite. Mă întrebam dacă în multele dvs. plimbări prin țară folosiți un receptor GPS, și dacă da, dacă aveți ceva înregistrări ale drumurilor urmate. În cazul în care răspunsul este pozitiv, v-ar interesa să donați aceste trackuri către OpenStreetMap, un proiect de hartă colaborativă, după modelul Wikipedia. Întreb pentru că în ultimele zile am adăugat coordonate la multe localități izolate și am observat că nu există drumuri trasate pe hartă. Mulțumesc.--Strainu (دسستي‎)  27 decembrie 2011 01:26 (EET)

Din păcate nu și e chiar păcat. Ar fi fost cu siguranță utile altor „nesăbuiți” care s-ar mai aventura pe acolo. Am un atlas foarte detaliat pe care în cazul multor localități izolate și depopulate nu sunt schițate decât niște poteci. Asta înseamnă fie că nu există un drum de mașină în adevăratul înțeles al cuvântului, fie se pretează doar la vehicule 4x4. Au fost însă și cazuri în care am întâlnit drumuri neașteptat de bune, unele făcute prin SAPARD, drumuri de piatră sau pământ tasate, dar care nu sunt figurate pe hărți. Eu de obicei sun la primării înainte să merg undeva. Există și reversul, drumuri care apar ca modenizate și asfaltate, dar nu se poate circula pe ele decât cu tancheta pe șenile. Din punctul ăsta de vedere în România nu te plictisești niciodată, ai surprize tot timpul. Din păcate surprizele astea nu sunt pentru cardiaci.--Țetcu Mircea Rareș 27 decembrie 2011 12:30 (EET)

Articole pentru mai multe monumente[modificare | modificare sursă]

În ultimele zile am mai perfecționat un pic robotul care găsește erori în articolele despre monumente istorice și am găsit câteva situații în care în același articol se menționează mai multe monumente distincte (adică nu parte din același ansamblu). În unele cazuri e puțin cam greu să le separăm în momentul de față, dar am găsit 2 articole care ar merita atenția dvs.:

  • Biserica de lemn din Pătulele este de fapt despre toate bisericile din Pătulele. Poate ați putea face câte un articol separat despre fiecare biserică-monument?
  • Mănăstirea Dragomirna povestește despre monumentele din ansamblul mănăstiresc, dar și despre biserica Dragomirna Mică, care are un cod separat. Din câte văd ar fi material suficient pentru un articol separat despre această biserică. Ați putea să vă faceți timp să extrageți conținutul într-un nou articol?

Mulțumesc--Strainu (دسستي‎)  29 ianuarie 2012 11:39 (EET)

Proiect:Monumente istorice[modificare | modificare sursă]

Bună! Bazat pe articolele la care ați contribuit, se pare că sunteți interesat(ă) de monumente istorice. Vă invităm la Proiectul Monumente istorice!

Felicitări[modificare | modificare sursă]

Să trăiești, meștere. Ce bine că vizitează unul toate bisericile din România să le văd și eu că mie tare nu-mi dă mâna să dau 6 lei pe litrul de benzină. Prin Teleorman când ajungi că nu mai am răbdare. Fă-le odată că mor de curiozitate și nu mai pot aștepta, apoi o să aleg eu vreo două să le vizitez că am luat un țăpălău când m-am dus pe la unele care erau cam paradite, da' monumente. --Nea Caisă (discuție) 1 aprilie 2012 12:45 (EEST)

Îmi pare rău meștere, dar după sud nu mă prea dau în vânt, nu pentru că aș face discriminări pe criterii geografice, dar unii episcopi confundă bisericile cu moșia lor personală, la propriu (vezi Mehedinți, Dolj etc). Alea paradite erau cu adevărat monumente, înseamnă că n-au ajuns la ele „restauratorii”. Să știi că e o plăcere să dai 6 lei pe litrul de benzină și după aceea să te mai și înjure câte unul. În rest știi refrenu: dacă nu mor până la vară și mă mai pot urca-n mașină urmează Buzăul și Vasluiul.--Țetcu Mircea Rareș 1 aprilie 2012 13:02 (EEST)

Nu te mai pune acolo pentru câteva sute de lei și fă și Teleormanu; ai început Oltu, Gorju și Mehedințu și le lași în coadă de pește, doar nu vrei să se ducă altu și să le facă și să te lase cu ochii în soare. Hai fă-le și pe alea că în curând o să ia foc și nu vom avea poze de acolo. Nu suntem milionari că ne-am duce și noi, dar tu îți permiți că ai de unde. Nu fi urâcios și termină ce ai început. --Nea Caisă (discuție) 1 aprilie 2012 13:26 (EEST)

Imagine: Muntele Vulcan[modificare | modificare sursă]

Salut Mircea, mi-am permis ca imaginea Muntelui Vulcan facuta de Liliana Resiga si introdusa de tine in wp, sa-o "retusez" si sa arate ceva mai inchisa. Sper ca nu ai nimic impotriva "imbunatatirii". Salutari, --Stoschmidt (discuție) 1 aprilie 2012 18:51 (EEST)

Foarte bine ai făcut. Era soare puternic și aparatul era setat pe automat. A ieșit așa cum a ieșit. Te salut și eu.--Țetcu Mircea Rareș 1 aprilie 2012 19:21 (EEST)

Biserica Înălțarea Sfintei Cruci din satul Mănăstirea, Cluj[modificare | modificare sursă]

Vedeti ca ati pus la articolul cu biserica o imagine in care apare un preot. Acea fotografie nu este enciclopedica deoarece preotul in cauza nu este notabil si nu are ce cauta intr-un articol al wikipediei. Imaginea poate ramane la commons la capitolul alocat bisericii ca si categorie. Mi-am permis sa va atentionez deoarece articolul am vazut ca participa la un concurs de scriere care ar trebui sa respecte niste reguli impuse ale jocului de catre wiki. Asybaris aport 4 aprilie 2012 17:05 (EEST)

Revin, cu scuzele de rigoare. Se pare ca necuratul si-a bagat coada in aceasta problema. La Biserica Sfântul Nicolae din satul Mănăstirea, Cluj, ce sa vedeti? Este acelasi personaj. Cum poate fi acelasi popa la doua biserici diferite? As zice ca le-a construit el... Curat, murdar... Asybaris aport 4 aprilie 2012 17:10 (EEST)

Necuratul nu are nici o treabă, nu e decât o figură de stil, lucrurile necurate le fac întotdeauna cei cu două picioare, mai ales cei care nu pot trăi din cauza altora. E o categorie specială de bipezi, dar foarte răspândită. Probabil că în comuna Racovița, dacă sunt 10 biserici, slujesc 10 preoți. Ei, în celelate sate din România, cutuma e un preot la o localitate rurală mai mare, sau chiar unul la două-trei sate mai mici, am văzut și preoți care slujeau în patru-cinci biserici. Până în 2000 Mănăstirea era filie la Mica, asta înseamnă un preot și patru biserici. Articolul este despre biserică, nu despre preot ca persoană. Nu sunt biserici cu autoservire, în ele slujesc preoți, care au un rol esențial în existența lor. Bisericile acestea mai există datorită eforturilor acestui preot care a făcut demersuri repetate la Ministerul Culturii pentru salvarea lor. Nu știam că există cenzori ca pe vremea PCRului care să dea OKul ce are sau nu voie să apară în articole. Dacă nu îți place articolul poți să nu îl votezi. E ultima oară când îți răspund, cred că ai remarcat de la conflictul din 2009, când am fost decorat și degradat (sic) că am evitat să o fac în ciuda nenumăratelor șicane, ironii din topor și obișnuitul ton agresiv de jupân (ăla cu „pe aici prin curticică”). Sau poate era doar necuratul...--Țetcu Mircea Rareș 4 aprilie 2012 22:58 (EEST)

Biserica Sfinții Arhangheli din Cotiglet și Biserica de lemn din Cotiglet[modificare | modificare sursă]

Cele 2 articole par a fi despre aceeași biserică. V-aș ruga să vă înțelegeți cu Bogdan salaj pentru a păstra doar un articol. Dacă nu vă veți înțelege între dvs., voi uni eu articolele cum mă pricep mai bine. Mulțumesc.--Strainu (دسستي‎)  7 aprilie 2012 00:10 (EEST)

Același lucru și cu Biserica de lemn din Șoimuș, Bihor și Biserica de lemn din Șoimuș-Petreasa (pe astea le-ați scris dvs. pe ambele)--Strainu (دسستي‎)  7 aprilie 2012 00:13 (EEST)

Sărbători fericite ![modificare | modificare sursă]

Bună ziua, Țetcu Mircea Rareș Arhivă discuții 2011-2014. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Minisarm.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Foto[modificare | modificare sursă]

Revin, sper ca nu va suparati, cu o discutie mai veche. Toate fotografiile pe care le furnizati wikipedie sunt valoroase si nu asta e subiectul disputat. Problema este ca circa 30% din imagini au cladirile strambe si turle de biserici inclinate. Daca in momentul in care faceti fotografia nu o incadrati corespunzator, imaginea iese stramba. Chiar daca o incadrati corect, din cauza focalizarii, aparatul in sine deformeaza imaginea. Pentru ambele situatii exista softuri pentru corectarea unor astfel de erori de preluare a imaginii. De exemplu GIMP este un procesor grafic gratuit pe internet, trebuie doar downloadat si folosit. Nu-mi luati nume de rau apelul meu, ceea ce va spun este o realitate si trebuie altcineva sa faca astfel de operatiuni cu fotografiile dv. Asybaris aport 18 aprilie 2012 17:47 (EEST)

Ești liber să le corectezi, dacă reușești. Problema e că sunt făcute fără trepied, de abia mă duc pe mine, nu sunt în stare să car și un trepied pe toate dealurile. Orice editare constructivă e binevenită, atunci când e făcută cu bună intenție.--Țetcu Mircea Rareș 18 aprilie 2012 17:54 (EEST)

D-le Tetcu, vedeti ca eu nu va aduc injurii, eu vorbesc civilizat cu dv. Va rog sa nu-mi mai scrieti pe email toate măscările pe care le debitați la adresa mea. Pastratile ptr dv. Merci. Asybaris aport 20 aprilie 2012 11:00 (EEST)

Fără atacuri la persoană![modificare | modificare sursă]

La Wikipedia sunt interzise atacurile la persoană. Nu există absolut nici o scuză pentru atacuri personale la adresa altor contribuitori. Vă rog să comentați conținutul și să nu jigniți utilizatorii; atacurile la persoană fac rău comunității și proiectului. Dacă veți continua acest comportament vi se va ridica dreptul de a modifica paginile Wikipedia. Vă mulțumesc. --Strainu (دسستي‎)  19 aprilie 2012 15:09 (EEST)

Imagini in caseta[modificare | modificare sursă]

Va rog, daca aveti disponibilitate, puneti in caseta articolelor, imagini despre subiectul articolului in cauza. Ceea ce ati pus de exemplu la articolul Sântejude, Cluj este o biserica din localitate, articolul referindu-se la o localitate si nu la o biserica. In acest caz biserica pusa este eronat deoarece exista imagine a localitatii... ma rog o strada sau ce e acolo. Biserica se pune la un articol referitor la biserica si nu la altceva. Sper ca m-am facut inteles. Asybaris aport 15 iunie 2012 17:00 (EEST)

Am disponibilitate, chiar mai multă decât ar trebui, atâta timp cât împărtășesc și logica. Articolul este despre localitate, biserica e în localitate și e tot ce poate fi mai reprezentativ pentru o localitate rurală: o biserică monument-istoric. Eu nu fac propagandă religioasă, iar acolo unde sunt mai multe confesiuni, pun poze cu toate bisericile. Cam asta se poate poza într-un sat, plus primăria, căminul cultural, școala, monumentul eroilor sau case și meșteșuguri tradiționale, care din păcate se mai păstrează doar în puține locuri. Sper că m-am făcut înțeles, într-un mod mai puțin milităros, armata am făcut-o acum 26 de ani și mi-a ajuns.--Țetcu Mircea Rareș 15 iunie 2012 17:20 (EEST)

Uite ce mai pozeaza unii prin sate unde dv gasiti numai biserici, vedeti aici. Cam asa ceva se pune la o localitate. Ma gandesc ca si un indicator rutier e mai bun decat o biserica, mai ales cand exista si articol pentru ea. Asybaris aport 15 iunie 2012 17:33 (EEST)
Stimate Asybaris, dar și în această imagine sunt două biserici. Ar trebui ca cineva să le șteargă din imagine. Huooooooooooooo, jos bisericile!!!!!!!! --Cezarika1 15 iunie 2012 17:36 (EEST)
Stimabililor, logica simpla spune sa punem in casete imagini referitoare la subiect. Daca subiectul are o imagine de gen indicator rutier sau de o strada sau de ansamblu, aia se pune si nu o biserica. Probabil nu mai vedeti padurea din cauza uscaturilor sau logica va lipseste. Asybaris aport 15 iunie 2012 21:20 (EEST)


Vad ca lucrati la articolele bisericilor fortificate. V-as ruga sa-mi semnalati acolo unde omit sau gresesc unele reprezentari grafice la machetele pe care fac pentru ele. Ar fi util daca cunoasteti si eventualele cladiri care au fost demolate, pentru a le reprezenta cu nuante de rosu in imagine(bineinteles si sursele care spun). Merci. Asybaris aport 22 iunie 2012 09:07 (EEST)

Lucrez la el din mai multe motive: 1) acest proiect a fost început de către mine, chiar dacă nu într-o formă foarte organizată, din respect pentru civilizația remarcabilă a sașilor transilvăneni 2) nu sunt deloc adeptul infocasetelor, dar un război de editare era inutil; în rest materialele pentru el (istorice) erau pregătite de foarte mult timp, apropo de cele scrise într-un mesaj anterior și de copy-paste 3) ele sunt mult mai multe decât cele care apar în formatul provizoriu, dar va trebui o muncă de teren susținută, la foarte multe din ele nu sunt poze nicăieri, unele sunt localități depopulate, greu accesibile, și în care nu e foarte înțelept să te plimbi cu un Nikon în mână, datorită „urmașilor” sașilor, țiganii. O știu asta din proprie experiență. Și pentru asta oricum e nevoie ca mașina aceluiași fraier să fie parte din proiect 4) mă pricep mult prea puțin la grafică pe calculator, iar acolo unde nu mă pricep, nu mă bag; sincer, nu am acum timp de finețuri pentru că am cel puțin 80 de articole cu monumente istorice încă neîncărcate 5) prioritaea mea e proiectul bisericilor de lemn; starea mea de sănătate extrem de proastă nu-mi permite să îmi disipez eforturile. O să mai încarc din când în când pentru că știu din experiențele anterioare, că nimeni altcineva nu o va face și vor rămâne aceiași doi „contribuitori” la proiect.


Vedeti ca informatiile pe care le-ati pus la biserica din slimnic cred ca's eronate. Ce ati pus dv este despre biserica evanghelica fortificata din localitatea slimnic si nu despre biserica construita in cetatea slimnic, biserica care nu a fost terminata niciodata.Asybaris aport 26 iunie 2012 12:37 (EEST)

Biserica din Metiș[modificare | modificare sursă]

Am șters pagina. Nu am știut că mai există un alt articol pe același subiect. Numai bine,  Daniel  Mesaj  17 iulie 2012 20:13 (EEST)

Biserica de lemn din Răstoci[modificare | modificare sursă]

E ok tot ce ai pus aici. O obsrvatie fara sa te superi. Ar trebui la capitolul "istoric" sa renunti la anii de inceput de paragrafe. Anii dau ideea de lista or wiki are articole, se doreste lectura nu enumerare. Se poate foarte simplu face acest lucru, nu e un efort prea mare. Asybaris aport 18 iulie 2012 22:00 (EEST)

E mult mai ușor de citit așa. A fost un material foarte vast, la care lucrez de multe luni, care oricum a trebuit periat și micșorat, făcut în parte de un fost deținut politic greco-catolic, care a decedat și a rămas materialul sub formă de manuscris. Am ținut să-l pun pentru că e o pagină de istorie, păcat că ar ocupa prea mult spațiu ca să fie publicat tot.--Țetcu Mircea Rareș 18 iulie 2012 22:09 (EEST)

Ma enervezi, ce dracu mi-ai stricat o juma de ora de editare pe format.Asybaris aport 21 iulie 2012 23:00 (EEST)

Nu înțeleg la ce te referi, am corectat linkurile spre două biserici, ca să poată fi văzute, fără a fi redenumite și pentru că denumirea corectă, de pe lista cu monumentele e biserică evanghelică. Nu înțeleg sincer care-i problema. Unele sunt doar cetăți, altele sunt biserici fortificate sau nu, evanghelic se specifică, pentru că sunt și biserici reformate care au avut fortificații. Toate pot sta foarte bine la un loc. Nu înțeleg ce are asta cu munca ta și cu ce o afectează. De ce s trebuie să iasă întotdeauna cum vrei tu,. că de la asta a pornit tot circu acum trei ani. În plus poți să vezi ce zicea Turbojet, cu primul trezit, care vrea să schimbe tot ce era făcut. Dacă ar fi să pun eu câte jumătăți de oră am muncit degeaba ar trebui să urlu.--Țetcu Mircea Rareș 21 iulie 2012 23:19 (EEST)

Am avut conflict de editare si am pierdut toata treaba. Acu o refacui. Modifica acu. Asybaris aport 21 iulie 2012 23:32 (EEST)

+ un premiu[modificare | modificare sursă]

Bună ziua. Vă (deși ați indicat pe pagina de utilizator că pot să vă vorbesc la „tu”, educația nu-mi permite să fiu chiar așa gros de obraz) contactez pentru a vă anunța că ați primit, binemeritat, încă un premiu, pentru activitatea pe Wikipedia. Îmi place mai ales că găsiți surse pentru tot ce scrieți, oricât de izolată sau de uitată ar fi biserica descrisă. Și primiți considerațiunile mele speciale pentru micul incident de la Anghelești, care, conform galeriei de fotografii expuse, a fost destul de captivantă. Ca ciclist de distanțe lungi (amator deocamdată) vă înțeleg :)

Vă urez succes în continuare și vă doresc ca perseverența de care dați dovadă să nu dispară, pentru că ea este ultima dovadă că în sufletul Dvs. sălășluiește un tânăr energic și dornic de aventuri. Toate cele bune! //  Gikü  vorbe  fapte  vineri, 20 iulie 2012, 16:11

Îți mulțumesc Giküle. Din păcate nu voi mai fi în stare să fac prea mult lucrurile astea, ăsta e și motivul pentru care le fac în ritm accelerat, pentru că sufletul meu e prins, ca într-o conservă sau o capcană, într-un corp mult prea ramolit, care nu mă mai ajută deloc. Iar legat de Anghelești, incidentul respectiv e chiar minor în comparație cu alte peripeții pe coclaurile României.--Țetcu Mircea Rareș 20 iulie 2012 16:22 (EEST)

Aveți mesaje noi
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Țetcu Mircea Rareș Arhivă discuții 2011-2014. Aveți mesaje noi pe pagina Wikipedia:Cafenea.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

Imagini[modificare | modificare sursă]

D-le Tectu constat, in cerbicia dumneavoastra, ca nu aveti niciun argument in sustinerea imaginilor cu biserici puse in header-ul casetelor de localitati. Am mai avut discutia asta si vad ca aveti o vendetta cu mine. V-am mai spus, nu mai puneti imagini cu biserici fara turle, cu biserici strambe, cu cimitire ca la Vurpar, Sibiu daca exista imagini panoramice ale localitatilor, colaje sau imagini din localitati cu case si strazi. Am sesizat comunitatea la cafenea si incepand de zi dumneavoastra personal veti avea o multime de conflicte de editare cu mine. Sa vedem care pe care. Va multumesc pentru timpul acordat citirii mesajului meu. Asybaris aport 25 iulie 2012 21:55 (EEST)

Eu nu am o vendetta cu tine, de fapt cândva ți-am sugerat că cea mai bună metodă este ignorarea reciprocă. Cum nu te poți abține, vei avea ceea ce cauți. Sunt un om tenace. În rest elucubrațiile tale obișnuite spune-le altcuiva. O biserică monument pictată de frații Grecu, ca cea din Țichindeal, e de 100 de ori mai valoroasă decât orice imagine din sat. Cum multe articole la comune au fost create de alții, înseamnă că și ei cred la fel. La Vurpăr era o panoramă a satului, care a prins și o parte din cimitir. Îmi cer scuze că ți-a deranjat ochii sensibili și atât de exigenți. Dacă nu ai ales cremarea, și tu, noi toți, acolo vom ajunge. Cum nu sunt „fotograful oficial al Wikipediei”, când o să primesc un sfanț pentru poze, o să poți avea pretenții. În rest procentul ăla trâmbițat de 30% este unul mincinos. NIKONul mai scoate poze deformate, după cum poți vedea, căci caști ochii destul la ele, am schimbat softul de editare. Vrei panorame Stoica, du-te fă le tu și vezi că mai sunt sute de sate fără poze, preocupă-te de ele. Aștept să văd bisericile fără turle, din 2010 încoace, acolo unde intenția era de a poza întregul, dacă nu pentru mine nu mai ești decât un mare mincinos. Și să văd și câte sunt în total din 35000 de poze.--Țetcu Mircea Rareș 26 iulie 2012 01:52 (EEST)

Domnule Țetcu Mircea Rareș, cu tot respectul pe care cineva vi-l poate purta pentru toată această muncă laborioasă, vreau să vă atrag atenția că nu știu ca cineva să vă fi acordat titlul de „fotograful oficial al Wikipediei”. În afară de dumneavoastră mai există, din fericire, mulți alții care, din nou, din fericire, au altă opinie, altă viziune și, în definitiv, alt gust atunci când vine vorba de fotografie. Eu (și veți constata că nimeni) nu vă contest meritul care vi se cuvine, însă tindeți (și nu doar constat) să lăsați o notă personală prin orice articol ați trece. Știu că vi s-a mai spus, și știu că (mă) repet, dar Wikipedia nu este și nici nu-și dorește să devină un depozit de fotografii (unele mai puțin reușite, să recunoaștem). După cum probabil bănuiți, au fost și alții înaintea dumneavoastră care au avut aceeași abordare, iar ca răspuns s-a născut Commons — depozitul de care Wikipedia are nevoie, însă ca anexă. Nu vreau să credeți că eu sau alții vă arătăm ieșirea sau vă disprețuim eforturile, însă un fotograf nu-și permite să se afișeze cu lucrări nereușite. Singura dumneavoastră problemă (din punctul de vedere al regulilor care, de bine, de rău, guvernează Wikipedia) este inflexibilitatea de care dați dovadă (poate neintenționat) — vreau să nu uitați nicio secundă că Wikipedia se construiește printr-un efort colaborativ, iar părerile altora (oricât de disprețuitor îi percepeți) afectează, cel puțin până la consens, activitatea întregii enciclopedii. E bine că nu toți gândim la fel și mă bucur că avem opinii divergente, dar munca pe care noi o depunem în a vă arăta unde greșiți depășește orice fel de dorință de efort din partea noastră, a tuturor celor care mai dialoghează, încă, cu dumneavoastră. De ce toată această pălăvrăgeală? Pentru a vă îndupleca să vă aplecați asupra acestei discuții cu păreri și argumente valabile și nu doar amenințări cu ieșitul din scenă; pentru că astfel de atitudini nu vă fac cinste. MulțumescSebimesaj 25 iulie 2012 22:42 (EEST)

Răspuns[modificare | modificare sursă]

Bună ziua, Țetcu Mircea Rareș Arhivă discuții 2011-2014. Aveți mesaje noi la Wikipedia:Cafenea. 26 iulie 2012 20:02 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Sebimesaj 26 iulie 2012 20:02 (EEST)

Fără atacuri la persoană![modificare | modificare sursă]

La Wikipedia sunt interzise atacurile la persoană. Nu există absolut nici o scuză pentru atacuri personale la adresa altor contribuitori. Vă rog să comentați conținutul și să nu jigniți utilizatorii; atacurile la persoană fac rău comunității și proiectului. Dacă veți continua acest comportament vi se va ridica dreptul de a modifica paginile Wikipedia. Vă mulțumesc. Mă refer la [1] și [2]. Una e să spui despre niște poze că sunt nereușite, alta e să acorzi diverse epitete oamenilor. Vă rog să vă controlați cuvintele. Mulțumesc, Răzvan Socol mesaj 28 iulie 2012 09:50 (EEST)

Aveți mesaje noi
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Țetcu Mircea Rareș Arhivă discuții 2011-2014. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Gikü.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

Răspuns[modificare | modificare sursă]

Bună ziua, Țetcu Mircea Rareș Arhivă discuții 2011-2014. Aveți mesaje noi la Discuție Utilizator:A.Catalina. 25 octombrie 2012 11:45 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

E vorba de o posibilă confuzie între coduri la niște imagini cu monumente istorice. Una din imagini vă aparține. Strainu (دسستي‎)  25 octombrie 2012 11:45 (EEST)

Poze încărcate de Bogdan Sălaj[modificare | modificare sursă]

În timp ce marcam pozele cu monumente istorice ce pot fi transferate la Commons, am dat peste Fișier:Biserica de lemn din Ciubancuta1.JPG și Fișier:Biserica de lemn din Salisca Deal1.jpg, încărcate de Bogdan, dar la care apăreți ca autor. Cred c-ar fi mai bine dacă le-ați încărca chiar dvs. la commons, pentru a nu exista discuții asupra drepturilor de autor. Puteți adăuga formatul {{transferabil la Commons}} și veți avea acolo linkurile necesare pentru transfer. De asemenea, puteți să încărcați și manual imaginile, ca orice poză nouă.--Strainu (دسستي‎)  29 octombrie 2012 00:14 (EET)

Sărbători fericite[modificare | modificare sursă]

Întrebare[modificare | modificare sursă]

Bună seara,

Prin hardul acela al calculatorului dv., nu aveți din întâmplare și ceva - care să poată servi drept sursă - despre Biserica de lemn a Mănăstirii Găvanu din Jud. Buzău ? --Accipiter Gentilis (discuție) 24 ianuarie 2013 00:44 (EET)

Aveam pregătite materiale pentru bisericile din Buzău și Vrancea, de vreo doi ani. Cele din Vrancea nu am reușit să le termin, iar în Buzău e nevoie de o mașină de teren. Ce am pățit în Vrancea se vede pe pagina de utilizator. Între timp a murit din păcate și arhiepiscopul Epifanie care mi-a dat binecuvântarea. O să caut, dar acum îmi lipsește timpul și am și o lehamite wikipedistă. Ce încarc acum sunt doar restanțele la bisericile din patrimoniul UNESCO. Oricum articolul respectiv e bine documentat.--Țetcu Mircea Rareș 24 ianuarie 2013 00:52 (EET)

Mulțam, o să aștept să vă faceți timp --Accipiter Gentilis (discuție) 24 ianuarie 2013 11:18 (EET) P.S. Stimă pentru munca dv. !

Limba română[modificare | modificare sursă]

Stimate domn v-as ruga sa+mi spuneti care-i limba dumneavoastra maternă. Multumesc. Asybaris aport 3 februarie 2013 14:21 (EET)

A mea e româna, nu s-ar zice că e și a dumneavoastră, după cât se poate vedea din rândurile scrise mai sus. Având bucuria să vă cunosc de atâta timp, deslușesc oare și o ușoară ironie în rândurile dumneavoastră? O simplă căutare pe internet vă poate edifica asupra formei mai des folosite a cuvântului respectiv. Faptul că ați folosit aceeași formă, capitlu, în acest articol, Mănăstirea Cârța, mă scutește de alte comentarii. V-am mai sugerat de nenumărate ori, și nu era deloc în bătaie de joc, că dumneavoastră aveți nevoie de un alt fel de specialist. Acum ceva timp, când ați sărit în haită pe un wikipedist, împreună cu amicul domniei voastre (un alt vestit erudit, care doarme cu DEX-ul pe noptieră), i-ați spus respectivului (reproduc din memorie): „aici sunteți pe stradă”. Pe stradă mai sunt și psihopați sau huligani, cuvântul englezesc „bully” e mai sugestiv. Eu când sunt agresat pe stradă să știți că mă apăr. V-aș fi recunoscător dacă nu m-ați mai aborda pe pagina proprie de discuții. Mulțumesc.--Țetcu Mircea Rareș 3 februarie 2013 17:06 (EET)

Stiti probabil ca un om needucat, adica cel care nu are cei sapte ani de acasa deoarece nu a avut cine sa-i dea, de obicei nu intelege ce i se vorbeste. Intotdeauna, insa, intelege o ironie. De aceea, in popor, exista o vorba: Mitocanul intotdeauna s-a nascut ofensat. Orice i se va spune, el intelege pe dos, cum ca are cineva ceva cu el si va raspunde cu : Ba pe-a măti!. Ma bucur ca in sfarsit am aflat si eu care este limba dv materna si cam ce hram aveti domnia voastra. Toate cele bune. Asybaris aport 3 februarie 2013 19:33 (EET)

Biserici de lemn[modificare | modificare sursă]

Citiți vă rog articolul care duce de aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Cafenea#Ve.C8.99ti_proaste. --Cezarika1 4 martie 2013 07:17 (EET)

Cunosc toată tărășenia. Am fost și martor la proces la Orăștie, cum ți-am scris de altfel atunci. M-au chemat cu DVDurile ca să vadă cărei biserici îi aparțin fiecare dintre icoanele furate și ulterior recuperate (parțial). Era un haos total, nu știau în unele locuri (ex.Hărțăgani, Hunedoara) nici cate icoane au în biserică. Asta e marea dilemă: să pui sau nu icoanele în articole. Cum biserici s-au spart și înainte de a ajunge eu la ele, am ales să le pun, pentru că e păcat să nu fie văzute și să stea prăfuite într-un ungher întunecat. Nu e vina mea că sunt atația oameni de nimic în țara asta, care se pretează să fure și din biserici. Îmi pare rău doar pentru părintele din Urisiu, un om extraordinar, nu merita tot stresul ăsta.--Țetcu Mircea Rareș 4 martie 2013 15:11 (EET)

Eu, Gikü, vă felicit cu ocazia aniversării a 4 ani de activitate în Wikipedia, dorindu-vă multă perseverență și bună dispoziție!
Bună ziua, Țetcu Mircea Rareș Arhivă discuții 2011-2014. Aveți mesaje noi la Discuție_Utilizator:Strainu. Strainu (دسستي‎)  31 mai 2013 09:31 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Asybaris[modificare | modificare sursă]

Ajutor!!!! Stoica a propus la stergere un numar mare de articole despre biserici. Ia atitudine!!!! --194.102.180.186 (discuție) 4 iunie 2013 00:00 (EEST)

Având în vedere antecedentele dintre mine și el, nu sunt omul cel mai potrivit pentru așa ceva. Să ia atitudine toți cei care au dormit în papuci de-a lungul timpului. Am lucruri mai bune de făcut cu timpul meu și nu mai sunt dispus să-l irosesc în discuții sterile. Cu aceiași actori și mai ales aceiași regizori la wikipedia română, aceiași piesă de teatru se va repeta la nesfârșit. --Țetcu Mircea Rareș 4 iunie 2013 00:13 (EEST)

Proiect îndrumări Wikipedia:Lăcașe de cult[modificare | modificare sursă]

Cu scopul de a încerca în măsura posibilităților evitarea pe viitor a diversele interacțiuni distructive privind subiectul în cauză, am inițiat aici la Wikipedia:Lăcașe de cult, proiectul unui set de îndrumări după care să fie evaluată relevanța subiectelor respective. Aș aprecia foarte mult participarea la construcția acestui proiect, precum și efortul de a valida până la urmă intenția de a pune la îndemână un instrument util pentru contributori. --Accipiter Gentilis (discuție) 8 iunie 2013 10:31 (EEST)

Link[modificare | modificare sursă]

Bună! am găsit un link interesant: [3] - Horia Mitrofan + Mihaela Ghita de cativa ani strabate tara, in timpul liber, pentru a ajunge in cele mai indepartate locuri in care se afla cate o bisericuta de lemn pictata. Cauta icoane vechi pe care le fotografiaza. Spune ca totul a pornit de la un prieten, poate si mai pasionat decat ea in cautarea acestor comori. Ce vor sa faca ei cu aceste fotografii? Vor sa le faca cunoscute, sa afle cat mai multa lume ce valori extraordinare au descoperit in aceste biserici de lemn. Cine știe, poate ar fi interesați de vreo formă colaborare. —  Ark25  (discuție) 26 septembrie 2013 03:34 (EEST)

Imagini fără cod[modificare | modificare sursă]

File:Biserica evanghelica maghiara din SacadateSB (55).JPG nu are cod. De asemenea, dacă puteți identifica alte biserici din cele de la [4] ar fi super.--Strainu (دسستي‎)  1 octombrie 2013 11:47 (EEST)

Din punctul meu de vedere sunteți mult prea pesimist, și pe nedrept. Dacă din cele 33.700 de imagini și 1000+ categorii sunt 1000 cu probleme (și cred că nu-s nici jumătate cu probleme adevărate, dar hai să zicem), înseamnă că rata de eroare e sub 3%, ceea ce e neglijabil oricum ai lua-o (în bazele de date guvernamentale cu care am lucrata, rata de erori e de 2,5-5%). Dacă din acestea rezolvăm 200 luna aceasta, adică fix câte erau în pagina aceea pe 1 octombrie, vom ajunge spre 2% erori. Iar celelalte vor fi și ele rezolvate la un moment dat. Entuziasmul față de proiect pare să fie ceva mai mare în ultima vreme, când am propus obiective mai precise.
Iar rezultatele vorbesc de la sine: avem cea mai mare bază de date cu imagini dintre toate site-urile care se ocupă cu asta (posibil mai mare și decât cea de la INP, dacă nu reușesc să-și agrege resursele cu cei de la direcțiile de cultură), suntem singurul site care se ocupă și de monumente arheologice, singurul site cu poze libere și aș putea să mai continui. Articolele n-am apucat să le evaluez, dar sunt destule măricele. Unde mai putem lucra sunt coordonatele, inclusiv date de perimetru, dar cu cât trece timpul cu atât vor fi mai multe imagini cu coordonate.--Strainu (دسستي‎)  2 octombrie 2013 15:25 (EEST)

Monumentul Eroilor Măgura[modificare | modificare sursă]

Salut! Vezi Discuție Utilizator:Strainu#Monumentul Eroilor Măgura. Răzvan Socol mesaj 3 octombrie 2013 20:15 (EEST)

commons:Category:Cuștelnic,_Mureș[modificare | modificare sursă]

Vă puteți uita un pic la categoriile astea care e care? Eu zic că commons:Category:Greek_Catholic_wooden_church_of_Cuștelnic și commons:Category:Saint_Nicholas_wooden_church_of_Cuștelnic sunt una și aceeași și monument istoric, doar că nu e greco-catolică. Cea greco-catolică ar fi commons:Category:Saint_Michael_Greek_Catholic_wooden_church_of_Cuștelnic. Am o îndoială din cauză că în listă e trecut hramul "sfinții Arhangheli". Are două hramuri sau e o greșeală pe undeva?--Strainu (دسستي‎)  5 octombrie 2013 02:40 (EEST)

Re: e-mail[modificare | modificare sursă]

Se ocupă deja cineva de povestea asta. -- Victor Blacus (discuție) 8 noiembrie 2013 00:11 (EET)

S-a încheiat, deși am rămas cu o mare nedumerire... --Pafsanias (discuție) 8 noiembrie 2013 00:14 (EET)

Răspuns[modificare | modificare sursă]

Bună ziua, Țetcu Mircea Rareș Arhivă discuții 2011-2014. Aveți mesaje noi la Discuție Utilizator:Bogdan_salaj. 13 februarie 2014 11:58 (EET)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Strainu (دسستي‎)  13 februarie 2014 11:58 (EET)

Anulare[modificare | modificare sursă]

De ce ați anulat modificare lui Dumitrel Stan? Monumentul a fost clasat în 2012, după cum spunea sursa.--Strainu (دسستي‎)  19 februarie 2014 12:29 (EET)

Nu înțeleg ce vrei să spui. Ce caută o casă din Targu-Mureș pe Lista monumentelor din Maramureș și cu codul B. Asta am văzut-o așa din fugă pentru că sunt la servici. --Țetcu Mircea Rareș 19 februarie 2014 13:17 (EET)

La naiba, n-am fost atent. Așa e, mulțumesc.--Strainu (دسستي‎)  19 februarie 2014 14:07 (EET)
Codul ăla de București e corect (în sensul că așa apare în monitorul oficial). Nu înțeleg nimic din ce fac oamenii ăștia de la INP.--Strainu (دسستي‎)  19 februarie 2014 14:12 (EET)

Biserici-monument nemarcate[modificare | modificare sursă]

Bună seara. Am generat automat o listă de articole despre monumente istorice care ar putea exista, dar n-au fost marcate corect cu codul LMI. V-ar deranja să treceți prin ea și să vedeți care este situația bisericilor? Am o vagă impresie că majoritatea au fost făcute.--Strainu (دسستي‎)  15 august 2014 01:59 (EEST)

Nu am priceput unde găsesc lista. După ce mă dumiresc, o să mă ocup de ea, în limita timpului disponibil.--Țetcu Mircea Rareș 16 august 2014 00:08 (EEST)
Scuze, am uitat legătura: Proiect:Monumente istorice/De făcut/Marcarea articolelor--Strainu (دسستي‎)  16 august 2014 01:38 (EEST)
Îmi cer scuze că intervin într-o conversație privată, dar acest subiect nu ar trebui deschis și la Cafenea, sau pe altă pagină cu expunere mai mare? --Gutza DD+ 16 august 2014 01:43 (EEST)
Poate. Am mai adus și în trecut în discuție erorile pe care le-am găsit, dar cu rezultate variabile. Probabil sunt prea multe chestii de făcut și lumea se sperie.--Strainu (دسستي‎)  16 august 2014 02:19 (EEST)

Verificare[modificare | modificare sursă]

Puteți verifica vă rog modificările și mutarea operate aici?--Strainu (دسستي‎)  16 septembrie 2014 13:59 (EEST)

Alexandru Baboș cunoaște mult mai bine zona Vâlcei, pentru că el a făcut cele mai multe biserici de lemn de acolo. Lucrează foarte riguros, documentat și face foarte rar greșeli. În text au apărut și niște informații fără sursă. Poate ne spune Stefy cântărețul dacă e cântăreț bisericesc și are niște informații legate de biserică la care nu avem acces. Dacă nu înclin să-i dau dreptate lui Baboș. Oricum documentarea pe județele din Oltenia e un calvar: foarte multe cătune, greu accesibile și foarte puțină informație.--Țetcu Mircea Rareș 16 septembrie 2014 14:34 (EEST)

Username, lista wikipediștilor[modificare | modificare sursă]

Bună seara. Cred că am remediat problema existentă și în noua ediție a Listei utilizatorilor după numărul de contribuții figurează și numele dvs. Totuși, username-ul dvs. este un pic problematic, și, dacă ați observat, și unealta SUL Info (Quentin57) are unele probleme cu el și nu poate afișa rezultatele http://tools.wmflabs.org/quentinv57-tools/tools/sulinfo.php?username=%C8%9Aetcu+Mircea+Rare%C8%99. I-am raportat această problemă dezvoltatorului ei și cred că o va înlătura și el în scurt timp. --XXN (discuție) 18 septembrie 2014 00:42 (EEST)

E în regulă. Mulțumesc pentru efort.--Țetcu Mircea Rareș 18 septembrie 2014 11:40 (EEST)

Întrebare[modificare | modificare sursă]

Bună ziua. Aici ați vrut să scrieți „În seria sfinților ierarhi sunt intercalați sfinți militari.” în loc de „În teoria sfinților ierarhi sunt intercalați sfinți militari.”? Salutări, --Mihai (discuție) 14 octombrie 2014 21:15 (EEST)

Sunt sus în Rarău acum și nu am acces la poze. Dacă nu mă înșeală memoria, în altar, alături de portretele Sfinților Ierarhi, tradiționale pentru iconografia altarului, apar și sfinți mucenici militari: dacă am scris „teoria”, prima exprimare e mai fericită.--Țetcu Mircea Rareș 14 octombrie 2014 21:53 (EEST)