Universitatea din Tesalia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Universitatea din Tesalia
Informații
Fondată  Modificați la Wikidata
Localizare
Țara Grecia
OrașVolos  Modificați la Wikidata
Coordonate39°21′28″N 22°56′54″E ({{PAGENAME}}) / 39.3576754°N 22.9484265°E
Alte informații
Prezență web
site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter

Universitatea din Tesalia ( UTH ; greacă: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) este o universitate publică din Tesalia, Grecia, înființată în 1984. [1] Universitatea include campusul principal din orașul Volos și campusurile regionale din Karditsa, Larissa, Trikala și orașul Lamia . [2] [3] Clădirea administrativă și academică centrală a universității, situată pe malul mării, este adesea denumită campusul principal, dar de fapt universitatea nu are un singur sediu principal, deoarece are mai multe sediuri cu clădiri distribuite geografic în regiunea extinsă din Volos pe raioanele orașului. Înscrierea din 2014 a fost de 14.000 de studenți la nivel de licență, 2.150 de studenți la nivel de masterat și 1.400 de doctoranzi. Avea de asemeneă 710 cadre didactice. [4]

Emblemă[modificare | modificare sursă]

Emblema Universității este Chiron, care trăia în Muntele Pelion și era faimos pentru cunoștințele sale deosebite despre medicină, muzică, tir cu arcul, vânătoare, gimnastică și arta profeției.

Clădirea administrativă a Universității din Tesalia din Volos
Departamentul de Economie este găzduit în vechea clădire a industriei din Matsagos
Departamentul de Arhitectură din campusul școlii de inginerie din Volos

Istorie[modificare | modificare sursă]

Majoritatea departamentelor universității au fost fondate până la sfârșitul anului 2001. [1] În 2013, Universitatea din Grecia Centrală (UCG) - Campusul principal (2003–13) [5] din Orașul Lamia și Departamentul său de Informatică și Informatică Biomedicală, au fost fuzionate cu Universitatea din Tesalia. Aceasta fuziune a fost urmată în 2019 de Institutul Educațional Tehnologic din Grecia Centrală (TEICG) - Campusul principal (2013–19) [2] din orașul Lamia și departamentele sale de asistență medicală, fizioterapie, informatică, inginerie electronică, acestea se îmbină și ele. cu Universitatea din Tesalia. De atunci, acestea sunt cele două site-uri ale Universității din Tesalia campusul în Orașului Lamia .

Activitate academică[modificare | modificare sursă]

Limba de predare este greacă, deși există programe în limbi străine și cursuri pentru studenții internaționali, care se desfășoară în engleză, franceză, germană și italiană. Universitatea include opt Facultăți, împărțite la rândul lor în departamente. Fiecare departament include programe de licență și de masterat. [6] [7] [8]

Linkuri externe[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b „University of Thessaly – History”. University of Thessaly. Arhivat din original la . 
  2. ^ a b „Law 4589, Government Gazette 13 Α'/29.01.2019”. Hellenic Parliament. , "Synergies between National and Kapodistrian University of Athens (NKUA), Agricultural University of Athens (AUA), University of Thessaly (UTH) with the TEI of Thessaly and TEI of Central Greece, Panlimniako Fund and other provisions"
  3. ^ „Greece Education System Legislation and Official Policy Documents”. Eurydice Network. 
  4. ^ „University of Thessaly – External Evaluation Report” (PDF) (în engleză). www.adip.gr. . Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . "UTH provides a positive and collegial work environment. The EEC believes that with hard work and dedication, the University of Thessaly will be able to reach its full potential in the near future."
  5. ^ "ATHENA" Reform Plan for Higher Education” (în greacă). www.minedu.gov.gr. 
  6. ^ „University of Thessaly – Schools and Departments”. University of Thessaly. Arhivat din original la . 
  7. ^ „EU Erasmus Plus Higher Education Charter”. European Commission. 
  8. ^ „EU Erasmus Plus Programme University of Thessaly (UTH)”. University of Thessaly (UTH). el