Tudor Darie

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Tudor Darie
Date personale
Născut (35 de ani) Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Moldova.svg Moldova Modificați la Wikidata
Ocupațieantreprenor Modificați la Wikidata

Tudor Darie (n. 1983, reg.Volgograd, Federația Rusă) este un antreprenor IT din Republica Moldova, cu investiții în media online (Agora.md, Privesc.eu, EA.md), e-commerce (ZAP.md), publicitate online (AdCenter) și servicii IT (SensMedia).

A studiat științele politice la Facultatea de Relații Internaționale Științe Politice și Administrative a Universității de Stat din Moldova, este licențiat în drept. În 2002 este ales președinte al Centrului Tânărului Jurnalist din Moldova Ulterior, în 2005, este ales membru de birou în cadrul Consiliului Național al Tineretului din Moldova, în 2006 - director al ziarului pentru tineri "Asta DA", iar din ianuarie 2008 devine director al New Media Group. În perioada septembrie 2010 - noiembrie 2012 este consilier al Prim-ministrului pe tehnologii informaționale și politici de tineret, iar din decembrie 2012 - director al Interact Media, compania care deține site-urile media Agora și EA.md.

În 2000 - 2002 a activat în calitate de deputat junior în cadrul proiectelor Parlamentul Copiilor și Parlamentul Tinerilor. În 2002, pentru implicare activă în viața comunității, lui Tudor Darie i se oferă premiul Cel mai activ voluntar al anului. În perioada 2002 - 2007, coordonează o serie de proiecte pentru dezvoltarea presei de tineret și să implică activ în dezvoltarea politicilor de tineret din Republica Moldova.