Tronul de Fier

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
The Iron Throne
„The Iron Throne”
RegizorDavid Benioff
D. B. Weiss[*][[D. B. Weiss (American writer and producer)|​]]  Modificați la Wikidata
Coloana sonorăRamin Djawadi  Modificați la Wikidata
Durata82 min.  Modificați la Wikidata
Ordinea episoadelor
← Precedentul Următorul →

"The Throne Iron " este ultimul episod al ultimului sezon al seriei americane fantastico-dramatice Urzeala tronurilor. Este al șaselea episod al celui de-al optulea sezon și al 73-lea episod al seriei. Scris și regizat de creatorii seriei David Benioff și D.B. Weiss, a fost difuzat pe HBO în Statele Unite și Canada pe 19 mai 2019.

"Tronul de Fier" prezintă personajele care se ocupă de devastarea reginei Daenerys Targaryen a capitalei celor șapte regate, King's Landing, de asemenea acest episod determină cine va conduce în cele din urmă Westeros.

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Producție[modificare | modificare sursă]

Scriere[modificare | modificare sursă]

Episodul a fost scris de David Benioff și D.B. Weiss.

Filmări[modificare | modificare sursă]

Episodul a fost regizat de David Benioff și D.B. Weiss.

În timpul filmării scenei Dragonpit din Sevilia, Spania, HBO a adus actori neimplicați în oraș pentru a ascunde aspecte ale scenariului.[1] Două sticle de apă din plastic au fost observate de publicul din spatele picioarelor lui John Bradley și Liam Cunningham.[2][3]

Primire[modificare | modificare sursă]

Evaluări[modificare | modificare sursă]

Episodul a fost vizionat de 13,6 milioane de telespectatori în prima sa transmisie pe HBO, făcându-l cel mai urmărit episod al serialului, depășind episodul precedent " The Bells ", precum și cea mai vizionată emisiune HBO vreodată, depășind cei 13,4 milioane de telespectatori ai episodului Clanul Soprano "For All Debts Public and Private". Un număr suplimentar de 5,7 milioane de spectatori au vizionat episodul pe platforme de streaming, ceea ce înseamnă un total de 19,3 milioane de spectatori.[4][5]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Citare goală (ajutor) 
  2. ^ Picheta, Rob (). „A Song of Coffee and Water: 'Game of Thrones' leaves plastic bottle in shot during finale”. CNN. Accesat în . 
  3. ^ Betz, Bradford (). „Fans spot apparent water bottle gaffe in 'Game of Thrones' series finale: report”. Fox News. Accesat în . 
  4. ^ 'Game of Thrones' finale sets new viewership record”. CNN. . Accesat în . 
  5. ^ „GAME OF THRONES Concludes with All-Time HBO Record; BARRY Quadruples Prior Season Finale”. HBO PR Medium. . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]