Transformers Cybertron

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Transformers Cybertron, cunoscut în Japonia ca Transformers: Galaxy Force (japoneză トランスフォーマー ギャラクシーフォース), este un serial de animație ce a rulat în România în 2005 și 2006 la Cartoon Network și la postul Antena 1 în 2007.

Serial[modificare | modificare sursă]

Transformers Cybertron este un serial de animație distribuit de Warner Bros Kids și rulat la Cartoon Network în perioada 2005 - 2006. Versiunea originală este în japoneză ( Transformers : Galaxy Force ), iar serialul este succesorul lui Transformers Energon, Superlink în japoneză.

Poveste[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Acțiunea începe pe planeta Cybertron, planeta de baștină devastată a unor roboți numiți transformers. Pe planetă, se găsesc multe surse de energon, ele fiind energia acestor roboți. În această lume, există două mari tabere: Autoboții, ce vor să protejeze universul și Decepticonii, ce vor să îl distrugă. Capul acestei organizații de rău-făcători intergalactici este Megatron / Galvatron, ce vrea să domine orice îi stă în cale. Optimus Prime, liderul Autoboților, trebuie să pună capăt acestora, în noua lor aventură. Distrugerea planetei - devoratoare Unicron ( în același timp un Decepticon antic ) a cauzat creearea unei mari găuri negre ce amenință să înghită Universul. Vector Prime, anticul paznic al timpului și al spațiului se alătură Autoboților, spunându-le că singura șansă de a închide această gaură, este să găsească patru Cyber Chei de pe planete diferite, împreună cu un obiect antic numit Încuietoarea Omega. Roboții au aventuri pe Velocitron ( Planeta Vitezei ), Planeta Junglei, Pământ și Planeta Gigant, unde găsesc noi prieteni, dar și dușmani de temut.