Transfermarkt

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Transfermarkt
Fondatmai 2000  Modificați la Wikidata
Țara de origine Germania  Modificați la Wikidata
Proprietar(i)Axel-Springer-Verlag, Matthias Seidel
URLwww.transfermarkt.de
LansatMai 2000

Transfermarkt.de este un site web german, ce conține informații despre fotbal, cum ar fi scoruri, rezultate, știri despre transferuri, clasament, statistici, ș.a.[1] Site-ul a fost fondat în anul 2000, în Germania.[2], și în prezent este unul din cele mai mari și mai populare site-uri de sport, după kicker.de. Conform IVW, el este în top 25 cele mai vizitate site-uri germane.[3]

Istoric[modificare | modificare sursă]

Site-ul a fost fondat în luna mai a anului 2000, de către Matthias Seidel. În 2008, Axel Springer AG a preluat site-ul, cu o cotă parte de 51% din active. Totuși, Matthias Seidel a păstrat 49% din acțiuni.[4] Versiunea engleză a site-ului Transfermarkt a fost creată în 2009.

Conținutul site-ului[modificare | modificare sursă]

Site-ul conține scoruri, rezultate, știri despre transferuri, programuri, valorile de piață ale jucătorilor, etc. În pofida faptului că valorile jucător sunt estimate, în dependență de anumiți factori,[5] s-a constatat că valorile jucătorilor sunt în mare parte corecte.[6]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „The Football Portal for the Premier League and Transfer Rumour Forum”. transfermarkt.co.uk. Accesat în . 
  2. ^ „Report for transfermarkt.co.uk | Norton Safe Web”. Safeweb.norton.com. Accesat în . 
  3. ^ Schröder, Jens (). „Online-IVW: Sport gewinnt, News verliert” [Online-IVW: Sport wins, News loose]. meedia.de. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „Axel Springer übernimmt Mehrheit an Deutschlands größter Fußball-Community” [Axel Springer acquires majority stake in Germany's biggest football community]. meedia.de. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ Ahrens, Peter (). „Bundesliga-Transfers: Magie des Pinkepinke-Plans” [Bundesliga transfers: Magic of the dough plan] (în German). Spiegel Online. Accesat în . 
  6. ^ Bryson, Alex; Frick, Bernd; Simmons, Rob (septembrie 2009). „The Returns to Scarce Talent: Footedness and Player Remuneration in European Soccer” (PDF). cep.lse.ac.uk. Accesat în .