TraLaLa TV

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
TraLaLa TV
Data lansării25 octombrie 2021
ProprietarTraLaLa Studio SRL
SloganCopilăria sună bine
Țară România
Limbăromână
AcoperireRomânia
Republica Moldova
SediiStr. Fântânilor nr. 8B, Iași, România
Prezență online
http://tv.tralala.ro
Cablu
RCS & RDSCanal 98 (HD)
Orange RomâniaCanal 219 (HD)

TraLaLa TV este un post pentru copii din România care difuzează desene animate muzicale. Canalul a fost lansat pe 25 octombrie 2021[1] și este disponibil în grilele operatorului locali Tele Plus din Vaslui și Dynamic Distribution din București și operatorul național RCS & RDS.

La 20 decembrie 2021 TraLaLa TV a fost inclus în HD în grila RCS & RDS[2] iar din 8 martie 2022 a intrat și în grila Orange România[3].

Despre canal[modificare | modificare sursă]

Structura canalului TraLaLa TV se bazează pe programul zilnic ideal al unui preșcolar cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 6 ani, de aceea plasarea de programe este foarte bine gândită.

Dimineața începe cu melodii educative care susțin activitățile specifice dimineții, cu ritmuri de înviorare, apoi panelul se diversică, la fel și nivelul de vocabular al cântecelor în perioada care se suprapune perfect orarului grădiniței.

După-amiaza conține emisiuni care să le permită celor mici să se odihnească puțin, pregătindu-se apoi pentru Ora de Engleză introdusă în program în directă relaționare cu solicitările părinților.

Programul de seară se bazează pe playlisturi care să descarce energia de peste zi a celor mici și îi pregătește pentru seară. Începând cu ora 21:00 cântecele de leagăn Tralala, atât de îndrăgite de către copii și părinți, îi vor ajuta pe cei mici să adoarmă.[4]

Programe muzicale[modificare | modificare sursă]

 • Neața cu TraLaLa - acoperă, prin intermediul cântecelelor, toate activitățile specifice primelor ore ale dimineții: deșteptarea, igienă personală (spălat pe mâini, față, dințișori), îmbrăcatul, micul dejun, plecarea către creșă/grădiniță. În afara aspectului distractiv, este și un exercițiu prin care cei mici conștientizează și își fixează niște reguli de urmat imediat după ce s-au dat jos din pat.
 • Un', doi, suntem vioi! - conține cântece potrivite pentru exerciții fizice și motricitate, pentru a începe activitățile cât mai vioi. Este mult mai plăcut să faci înviorare/educație fizică pe un fond muzical care te ajută să păstrezi ritmul/cadența, cu versuri care îți comunică mișcările și îți spun că e bine și sănătos să faci sport.
 • Grădiniță TraLaLa - își dorește să vină în ajutorul cadrelor didactice din sistemul preșcolar și, cu ajutorul cântecelelor, să facă programul educațional mai simplu și mai plăcut de asimilat. Metodei acreditate îi pot fi asociate cântecele educative despre: reguli de conduită, emoții, culori, zilele săptămânii, anotimpuri, cifre, alfabet, familie, sărbători, animale sălbatice și de companie, natură etc. familie, sărbători, animale sălbatice și de companie, natură etc.
 • Caruselul muzical - este un mix compus din cântece cu tematică variată, adaptat anotimpului sau evenimentelor marcante precum ziua copilului, ziua mamei, începutul școlii, vacanță de vară.
 • Ora de engleză - Limba engleză poate fi mult mai accesibilă și mult mai agreabilă dacă este predată/învățată cu ajutorul cântecelelor. Există, deja, o mulțime de studii de specialitate care recomandă - pentru educația timpurie (0-3 ani) și, în general, preșcolarilor, această metodă de familiarizare cu o limbă străină. Din cântecele, copiii pot învăța - simplu, repede și cu plăcere - o mulțime de cuvinte de bază (culori, cifre, zilele săptămânii etc.) și formulări uzuale (de adresare, de salut etc.).
 • Zigaloo și prietenii - De regulă, primul cântecel pe care îl învață un copil este despre un animăluț (cățeluș, pisicuță etc.) Cântecelele cu și despre animale sunt cele mai apreciate fiindcă, în primii ani, toți copiii se familiarizează cu animalele, mai ales prin intermediul jucăriilor. Toți învață - repede și ușor - sunetele pe care le scot animalele. Ele devin parte din lumea lor și pot fi asociate cu orice fel de activități - educative sau distractive - pe care copiii le vor accepta și le vor îndrăgi și mai mult, prezentate fiind prin intermediul animalelor. Învață,totodată, despre animale, să le aprecieze și să le ocrotească.
 • TraLaLa mă joc așa - Cântecele pentru copii pot fi ascultate în orice împrejurare, chiar și atunci când cei mici se joacă. Jocul poate fi mai distractiv, mai interesant și mai complex.
 • Dansează hopa - hopa - este cea mai bună opțiune pentru copiii energici, dornici de țopăială. Cântecelele în care predomină dansul, iar copiii pot învăța mișcările din gesturile personajelor animate, sunt o sursă de divertisment și exercițiu fizic. Pot fi incluse și cântecele tematice în engleză.
 • Top TraLaLa - ”Top TraLaLa” sau ”Best of TraLaLa” este un regal al celor mai frumoase și mai ascultate cântece pentru copii- marca TraLaLa.
 • Noapte bună, somn ușor - încheie încă o zi TraLaLa cu frumoase cântece de leagăn.[5]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ „TraLaLa TV s-a lansat”, paginademedia.ro, , accesat în  
 2. ^ „Atomic TV, Arcadia World HD, Tralala TV în grila Digi”, media-max.ro, , accesat în  
 3. ^ „Tralala TV HD, Realitatea Star HD, Realitatea Sportiva HD – Orange”, media-max.ro, , accesat în  
 4. ^ „Despre Noi”, tv.tralala.ro, , accesat în  
 5. ^ „Emisiuni”, tv.tralala.ro, , accesat în