Tokyo MX

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Tokyo MX
Tipsocietate pe acțiuni[*]  Modificați la Wikidata
Fondată[1][2]  Modificați la Wikidata
ȚaraJaponia  Modificați la Wikidata
SediuTōkyō
Prezență online
site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
Instagram

JOMX-DTV, marcat ca Tokyo MX (oficial denumit TOKYO MX), este un post de televiziune independent din Tokyo , Japonia, deținută de Format:Nihongo foot. Este singurul post de televiziune care deservește exclusiv orașul. Concurează cu Nippon TV, TV Asahi, NHK General TV, Tokyo Broadcasting System Television, TV Tokyo și Fuji TV, toate dintre care sunt stații pilot ale rețelelor naționale. Tokyo MX a fost fondată la 30 aprilie 1993 și difuzările au început la 1 noiembrie 1995. Acționarii includ Tokyo Metropolitan Government, Tokyo FM Broadcasting și altele. (MXTV este o companie asociată a Tokyo FM.)

În fiecare săptămână, Tokyo MX difuzează conferințele de presă ale Guvernatorului Tokyo. Este membru al Asociației Japoneze a Stațiilor de Televiziune Independente (JAITS).

Istoric[modificare | modificare sursă]

La 30 aprilie 1993, un grup condus de fostul Dai-Ichi Kangyo Bank (acum Mizuho Bank) angajat Tetsuo Fujimori a înființat Tokyo Metropolitan Television Broadcasting Corporation pentru a construi un al cincilea post de televiziune comercial care ar fi autorizat la Tokyo. Stația și-a primit licența pe 13 octombrie 1995 și a început transmiterea testelor două zile mai târziu sub numele de „MX-TV” ”. MX-TV a semnat în direct pe 1 noiembrie 1995 la 4:00 JST cu un program introductiv de 14 ore intitulat "Countdown MX Television" ( カ ウ ン ト ダ ウ ン MX テ レ ビ Kauntodaun MX Terebi?); difuzarea regulată a început la 18:00 JST în aceeași zi.

vechiul sediu al Tokyo Metropolitan Television (1995 Format:En dash 2006): Telecom Center Building

La 12 decembrie 2000, MX-TV a fost redenumit ca Tokyo MX Television ( 東京 MX テ レ ビ Tōkyō MX Terebi?). Postul și-a început semnalul televiziunea digitală terestră la 1 decembrie 2003 și în iulie 2006 se va redenumi ca „Tokyo MX” ”.

Tokyo MX shut off transmisiile sale analogice pe 24 iulie 2011. A lansat transmisii de la Tokyo Skytree pe 27 august 2012 și a oprit transmisiile de la Tokyo Tower pe 12 mai 2013.

Un al doilea canal, Tokyo MX2, a început să difuzeze în aprilie 2014. Canalul funcționează pe cel de-al doilea sub-canal al Tokyo MX1 și este dedicat în principal programării alternative.

Stația a sărbătorit 20 de ani pe 1 noiembrie 2015.

Anime pe Tokyo MX[modificare | modificare sursă]

Tokyo MX este cunoscut pentru difuzarea anime-urilor cele mai târzii. Anterior, postul a difuzat doar anime-uri clasice precum Heidi, Fata Alpilor și Touch . Când posturile afiliate ale marilor rețele japoneze care deserveau regiunea Kantō au început să difuzeze mai puțin anime în noaptea târziu în 2006, postul a descoperit că un astfel de anime le va acorda mai multe ratinguri și a început să le difuzeze în octombrie. În serile din timpul săptămânii, seria Pretty Cure , care este difuzată pe TV Asahi, a fost difuzată în repetări pe Tokyo MX. De atunci, postul a difuzat numeroase hituri, inclusiv seria JoJo's Bizarre Adventure , Broken Blade, seria Love Live!, Attack on Titan și Dr. Stone. Postul a trecut, de asemenea, la reluări aeriene ale altor anime populare, cum ar fi Dragon Ball și Gundam. Întrucât Tokyo MX servește doar Tokyo, programarea lor anime se difuzează în altă parte din Japonia pe posturile membre ale Asociației Japoneze a Stațiilor de Televiziune Independente (inclusiv KBS Kyoto, Television Kanagawa, Gunma Televiziune, Sun Television și Television Saitama) din care face parte MX, JNN / TBS [[Kansai region | Kansai] ] afiliat MBS sau uneori ANN / afiliat TV Asahi Kansai Asahi Broadcasting Corporation. [3]

Programare Tokyo MX[modificare | modificare sursă]

Programare emisiuni TV[modificare | modificare sursă]

Programare dramă[modificare | modificare sursă]

Programare știri[modificare | modificare sursă]

Programare sportivă[modificare | modificare sursă]

Programare anime[modificare | modificare sursă]

Programare animată[modificare | modificare sursă]

Programare animată străină[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ TOKYO MX * 会社概要 (în japoneză) 
  2. ^ TOKYO MX * Corporate Overview (în japoneză) 
  3. ^ Harunoto (). [https: / /ddnavi.com/interview/196498/a/ „在 京 ア ニ メ フ ァ ン を 支 え る TOKYO MX に 、 気 に な る と 全部 聞 い て み た!”] Verificați valoarea |url= (ajutor) [De ce este popular anime-ul de pe Tokyo MX?]. ddnavi. com (în japoneză). Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]