This is Tom Jones Show

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

This is Tom Jones a fost o emisiune de Televiziune avându'l gazdă pe cântărețul britanic Tom JONES, transmisă de postul TV ITC (U.K.) între anii 1969-1971. S'au realizat 36 de episoade (trei serii), în care gazda cântă din repertoriul propriu solo, dar și cu muzicieni din vremea respectivă : Tina Turner, Gladys Knight & The Pips, Dionne Warwick, Donny și Mary Osmond, Stephanie Mills, etc.

În anii 2006-2007, compania lui Tom Jones, Tom Jones Enterprises a dat în judecată compania C/F International -deținătorul drepturilor de autor al show'uluim pentru a opri acordarea de licențe pentru cântecele din programul respectiv. În urma procesului s'a decis că C/F International nu deține drepturi pentru a acorda licențe decât asupra show'ului, iar asta nu include sub-licențierea fiecărui cântec din emisiune, pentru a fi incluse în alte compilații. Corolarul este că C/F International a pierdut în totalitate drepturile de distibuție asupra emisiunilor Tom Jones Show (1980), This is Tom Jones (1969) ca urmare a nerespectării contractului. Prejudiciul creat de Classic World Production -compania agreată de pârât, a fost de 1'000'000 $ iar până astăzi (2008) ramificațiile procesului sunt necunoscute.

Proprietarul și fondatorul C/F International moare în anul 2008, iar decizia Curții din 2006 nu a calculat daunele.

Darryl Payne este directorul companiei Classic World Production iar casa de distribuție actuală pentru emisiuni este Time Life