The Catcher Was a Spy

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
The Catcher Was a Spy
Rating
Titlu originalThe Catcher Was a Spy
Gendramă
film biografic  Modificați la Wikidata
RegizorBen Lewin
ScenaristRobert Rodat[*][[Robert Rodat (American film and television writer and television producer)|​]]  Modificați la Wikidata
Bazat peThe Catcher Was a Spy[*][[The Catcher Was a Spy (1994 book by Nicholas Dawidoff)|​]]  Modificați la Wikidata
ProducătorKevin Scott Frakes
Tatiana Kelly
Buddy Patrick
Jim Young
StudioAnimus Films
PalmStar Media
Serena Films
Windy Hill Productions
DistribuitorBleecker Street
Director de imagineAndrij Parekh[*][[Andrij Parekh (American cinematographer)|​]]  Modificați la Wikidata
ScenografieRobert Rodat
DistribuțiePaul Rudd
Guy Pearce
Jeff Daniels
Paul Giamatti
Sienna Miller
Premiera29 ianuarie 2018 (Sundance)
13 aprilie 2018 (SUA)
ȚaraSUA SUA
Limba originalăEngleză
Prezență online

The Catcher Was a Spy este un film american de spionaj biografic regizat de Ben Lewin și scris de Robert Rodat, bazat pe cartea cu același nume. Îl va avea în distribuție pe Paul Rudd în rolul Moe Berg, un fost jucător de baseball care s-a alăturat efortului de război în timpul celui de-al doilea război mondial și a participat la spionaj pentru guvernul S.U.A. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film Sundance din 2018.

Povestea[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Moe Berg, un jucător de baseball de 15 ani în activitate, se alătură efortului de război pentru a învinge Germania în cursa pentru construirea primei bombe atomice.

Distribuția[modificare | modificare sursă]

Producția[modificare | modificare sursă]

Proiectul a fost anunțat pe 26 aprilie 2016, iar Ben Lewin a fost angajat ca regizor, Robert Rodat a fost însărcinat cu adaptarea romanului, iar Paul Rudd a fost prezentat ca Moe Berg. PalmStar Media a produs filmul.[1]

În februarie 2017, Guy Pearce, Jeff Daniels, Paul Giamatti, Sienna Miller și Giancarlo Giannini au fost adăugați la distribuție, iar filmările au început pe 13 februarie, locațiile filmate fiind Praga și Boston.[2][3] Hiroyuki Sanada s-a alăturat distribuției în martie,[4] împreună cu Tom Wilkinson, Connie Nielsen și Shea Whigham care s-au alăturat în aprilie.[5]

Lansare[modificare | modificare sursă]

Filmul urma să aibă premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Toronto în septembrie 2017,[6] însă filmul a fost retras după ce s-a constatat că post-producția nu va fi gata la timp.[7] A avut premiera la Festivalul de Film Sundance din 2018.[8]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Fleming Jr., Mike (). „Paul Rudd Set To Star As Moe Berg In Fact-Based WWII Tale 'The Catcher Was A Spy'. Deadline (în engleză). Accesat în . 
  2. ^ Jr, Mike Fleming (). „Paul Giamatti & Jeff Daniels Join Paul Rudd In 'Catcher Was A Spy'. Deadline (în engleză). Accesat în . 
  3. ^ Jr, Mike Fleming (). „Sienna Miller, Giancarlo Giannini Join 'The Catcher Was A Spy'. Deadline (în engleză). Accesat în . 
  4. ^ N'Duka, Amanda (). „Hiroyuki Sanada Cast In 'The Catcher Was A Spy'; Talitha Bateman Boards 'Simon vs. The Homo Sapiens Agenda'. Deadline (în engleză). Accesat în . 
  5. ^ N'Duka, Amanda (). „Tom Wilkinson, Connie Nielsen & Shea Whigham Board 'Catcher Was A Spy'. Deadline (în engleză). Accesat în . 
  6. ^ „The Toronto International Film Festival unveils first slate of films for 2017”. TIFF. TIFF. Accesat în . 
  7. ^ 'The Catcher Was A Spy' Starring Paul Rudd & Guy Pearce Pulled From TIFF”. The Playlist (în engleză). . Accesat în . 
  8. ^ Debruge, Peter (). „Sundance Film Festival Unveils Full 2018 Features Lineup”. Variety (în engleză). Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]