Tauț, Arad

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Acest articol se referă la localitatea Tauț, județul Arad. Pentru alte sensuri, vedeți Tăuți (dezambiguizare).

Lua error în mw.wikibase.entity.lua la linia 34: The entity data must be a table obtained via mw.wikibase.getEntityObject. Tauț este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Arad, Crișana, România.

Așezare[modificare | modificare sursă]

Localitatea Tauț este situată în zona de contact a Dealurilor Cigherului cu Munții Zărandului, în bazinul hidrografic al râului Cigher, la o distanță de 55 km față de municipiul Arad. Are in coponenta 4 sate si anume: Minisel,Minisul de Sus(Mare),Nadas si resedinta comunei Taut.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Prima atestare documentară a localității Tauț datează din anul 1272.[necesită citare]

Economia[modificare | modificare sursă]

Economia este una predominant agrară dar cunoaște în prezent o dinamică puternică, cu creșteri importante semnalate în toate sectoarele de activitate. În ultimii ani turismul și activitățile din sectorul economic terțiar ocupă ponderi importante în spectrul economic al așezării.

Turism[modificare | modificare sursă]

Potențialul turistic al comunei este unul de excepție. Prezența lacului de acumulare "Tauț" a favorizat dezvoltarea unei zone turistice de mare valoare nu numai pentru localitate ci și pentru întregul județ. Aici s-a dezvoltat un adevărat sat de vacanță, lacul fiind pricipalul element de atracție al zonei. Investițiile mari făcute în construirea caselor de vacanță au dat startul dezvoltării turismului rural. Un alt obiectiv turistic important este cetatea medievală de la Tauț, cetate prevăzută cu valuri de apărare și datată din secolele XIII-XV.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ x indică operatorul telșefonic; 2 pentru Romtelecom; 3 pentru alți operatori de telefonie fixă

Legături externe[modificare | modificare sursă]