Takeaway.com

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Takeaway.com
Tipnaamloze vennootschap[*][[naamloze vennootschap (type of business entity in the Netherlands)|​]]  Modificați la Wikidata
Fondată  Modificați la Wikidata
Fondator(i)Jitse Groen[*]  Modificați la Wikidata
Țara Țările de Jos  Modificați la Wikidata
SediuAmsterdam
Oameni cheieJitse Groen[*][1]  Modificați la Wikidata
Industrielivrare de alimente[*]
Comerț electronic  Modificați la Wikidata
Angajați900  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
canal YouTube

Takeaway.com este un serviciu de livrat mâncare, fondat în Olanda, în anul 1999, de către Jitse Groen, cu sediul în Amsterdam, care livrează în mai multe țări. Takeaway.com dispune și de aplicație pentru telefon.[2][3]

În România, Takeaway.com a pătruns începând cu februarie 2018, când a cumpărat grupul bulgăresc Hellohungry, prezent deja pe piața de aici. În Bulgaria, grupul opera prin platforma BGMenu.bg, iar în România, prin Oliviera. Valoarea de achiziție s-a ridicat atunci la 10,5 milioane de euro. În bilanțurile depuse la ANAF, firma Hellohungry S.A. a avut pierderi ani de an, în perioada 2014-2019.

Gigantul Just Eat Takeaway a decis retragerea aplicației de pe piața românească începând cu 1 iunie 2022.[4]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ https://corporate.takeaway.com/about-us/managing-board/  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ George Groen (). „Eerste Belgisch avontuur Thuisbezorgd.nl duurde half jaar (First Belgian adventure Thuisbezorgd.nl lasted half a year)”. Het Financieele Dagblad (în Dutch). Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „Der Unternehmer Jitse Groen will mehr Potsdamer Restaurants für seine Bestellplattform gewinnen”. Märkische Allgemeine (în German). . Accesat în . 
  4. ^ „Aplicația de livrări Takeaway.com a plecat din România cu pierderi crescute. Făcuse masiv angajări aici”. www.startupcafe.ro. . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]