Tadeusz Piotrowski

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Tadeusz Piotrowski
Date personale
Născut (66 de ani) Modificați la Wikidata
Wrocław, Republica Populară Polonă Modificați la Wikidata
Cetățenie Polonia Modificați la Wikidata
Ocupațielingvist Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba poloneză Modificați la Wikidata
Activitate
OrganizațieUniversitatea din Wrocław[1]  Modificați la Wikidata

Tadeusz Piotrowski (n. 8 octombrie 1957, Wrocław) este un lingvist polonez anglicist, lexicolog și lexicograf, autor a numeroase dicționare anglo-polone și polono-engleze, precum și publicații de lexicografie și lexicologie.[2][3]

Tadeusz Piotrowski este fiul lui Edward și Helenei Piotrowski. Tată al trei copii. A terminat liceul în Wrocław (1972-1976), apoi a studiat la Institutul de Filologie Engleză a Universității din Wrocław(1976-1980). A lucrat la Filarmonica din Wrocław (1979-1982) ca traducător de publicații muzicale și pilot al soliștilor de peste graniță; ca traducător la Muzeul de Istorie Naturală din cadrul Universității din Wrocław (1980-1987); ca traducător de limba engleză al programelor festivalului muzical Wratislav Cantans (1980-1985); a lucrat la Institutul de Filologie Engleză din cadrul Universității din Wrocław, unde a fost director adjunct dar și director al Institutului, la Institutul de Filologie Engleză (1997-2011) din cadrul Universității Opole, iar în prezent la Școala Superioară de Filologie din Wrocław (din 2004) și PWSZ în Nisa(din 2004).

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Polish Science, accesat în  
  2. ^ Tadeusz Piotrowski (lingvist) în baza Oameni de știință a portalului Știință polonă - OPI
  3. ^ „prof. dr. Tadeusz Piotrowski - Școala Superioară de Filologie din Wroclaw”. Arhivat din original la . Accesat în .