Super Mario 3D All-Stars

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Super Mario 3D All-Stars este o colecție de jocuri platformer 3D lansată în 2020 pentru consola Nintendo Switch. Comemorează cea de-a 35-a aniversare a francizei Super Mario, conținând jocurile Super Mario 64 (lansat în 1996), Super Mario Sunshine⁠(d) (lansat în 2002) și Super Mario Galaxy⁠(d) (lansat în 2007).

Colecția a fost lansată pe 18 septembrie 2020 și a fost disponibilă până la 31 martie 2021, când a fost eliminată din Nintendo eShop⁠(d). A primit recenzii pozitive pentru jocurile sale, îmbunătățiri tehnice și controale, dar a fost criticat pentru prezentarea sa, lipsa conținutului suplimentar, lansarea limitată în timp și absența jocului Super Mario Galaxy 2⁠(d) (lansat în 2010). Până în martie 2021, Super Mario 3D All-Stars a vândut peste 9 milioane de copii în întreaga lume.

Conținut[modificare | modificare sursă]

Super Mario 3D All-Stars aduce împreună trei jocuri platformer 3D din seria Super Mario: Super Mario 64 (1996), Super Mario Sunshine⁠(d) (2002) și Super Mario Galaxy⁠(d) (2007). [1]

Jocurile din colecție folosesc emularea. [2] Acestea acceptă comenzile Joy-Con⁠(d) și sunt afișate la rezoluții mai mari, cum ar fi Sunshine care rulează într-un raport de aspect de 16:9. [3] Atât Sunshine, cât și Galaxy sunt afișate la 1080p în modul TV și 720p în modul portabil, în timp ce Mario 64 este afișat la 720p în ambele moduri într-un raport de aspect 4:3. [4]

Colecția include, de asemenea, un mod de redare muzicală, care compilează coloanele sonore originale ale tuturor celor trei jocuri - un total de 175 de piese. [2] Muzica poate fi redată inclusiv când ecranul este oprit. [5] [6]

Dezvoltare și lansare[modificare | modificare sursă]

Super Mario 3D All-Stars a fost dezvoltat și publicat de Nintendo pentru a comemora cea de-a 35-a aniversare a jocului Super Mario Bros. din 1985. [7] Potrivit Eurogamer, Nintendo s-a referit la colecție ca fiind Super Mario All-Stars 2 în timpul dezvoltării. [8] Scopul Nintendo a fost să păstreze „designul și spiritul original” al jocurilor incluse, cu actualizări ale rezoluțiilor și comenzilor. Potrivit lui Kenta Motokura, producătorul proiectului, dezvoltatorii au intervievat personalul original al jocurilor pentru a afla importanța fiecăruia. [7] Super Mario Sunshine din colecție folosește tehnologia de emulare GameCube dezvoltată de Nintendo European Research & Development (NERD), care a colaborat în continuare cu echipa de dezvoltare 3D All-Stars la mai multe funcții noi pentru joc. NERD a ajutat, de asemenea, cu portul Super Mario Galaxy, oferind tehnologii grafice și de emulare audio. [9]

Colecția a fost raportată pentru prima dată de Video Games Chronicle în martie 2020 [10] și coroborată de alte magazine. [11] [12] [13] Potrivit acestor rapoarte, Nintendo plănuia să-l anunțe în timpul unei prezentări pe tema Mario la E3 2020, dar aceasta a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19 . [11] [10] [14] Nintendo a anunțat colecția într-un Nintendo Direct⁠(d) special pentru cea de-a 35-a aniversare pe 3 septembrie 2020, împreună cu o dată de lansare de 18 septembrie 2020. Jocul a fost disponibil pentru achiziție pentru o perioadă limitată de timp, atât fizic, cât și digital, până la 31 martie 2021. [15] Doug Bowser⁠(d), președintele Nintendo of America, a spus că disponibilitatea limitată a jocului se datorează faptului că face parte din sărbătorirea celei de-a 35-a aniversări, o abordare pe care compania nu intenționează să o folosească pe scară largă pentru alte lansări. [16]

Percepție[modificare | modificare sursă]

Răspunsul criticilor[modificare | modificare sursă]

Potrivit site-ului web de de recenzii Metacritic, Super Mario 3D All-Stars a primit „recenzii favorabile, în general”. Criticii au fost în general de acord că jocurile în sine au rămas plăcute, dar opiniile au fost împărțite în privința prezentării, care a primit critici pentru natura simplistă și lipsa de caracteristici suplimentare, lansarea în timp limitat și absența jocului Super Mario Galaxy 2⁠(d) din 2010. [17] [18] [19]

Ian Walker de la Kotaku a spus că portul jocului Super Mario 64 „nu a introdus nicio consecință evident nefericită” și chiar a remediat unele „scăderi ocazionale de performanță” față de original și că controalele jocului au funcționat bine pe Switch.

Vânzări[modificare | modificare sursă]

Până pe 7 septembrie, precomenzile pentru Super Mario 3D All-Stars l-au făcut al doilea cel mai bine vândut joc din 2020 pe Amazon în Statele Unite, în spatele jocului Animal Crossing: New Horizons⁠(d). [20] [21]

În prima săptămână de la lansare, Super Mario 3D All-Stars a fost cel mai bine vândut joc din Marea Britanie, a fost a treia cea mai mare lansare din 2020 și al cincilea joc Switch cel mai rapid vândut din țară. [22] În Japonia, jocul a vândut peste 210.000 de copii fizice în primele trei zile de la lansare. [23] În Statele Unite, Super Mario 3D All-Stars a fost al doilea cel mai bine vândut joc din septembrie, după Marvel's Avengers, și devenise al 10-lea cel mai bine vândut joc din 2020. [24] [25] Colecția a fost, de asemenea, cel mai bine vândut joc în septembrie pentru Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Asia. [26]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Walker, Ian (). „Super Mario 3D All-Stars: The Kotaku Review”. Kotaku. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ a b Ryan, Zachary (). „Super Mario 3D All-Stars Port Analysis”. IGN. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ Jordan Rudek (). „Super Mario 3D All Stars Brings Platforming Goodness to Switch”. Nintendo World Report. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ Liam Doolan (). „Here's The Resolution Of Each Game In Super Mario 3D All-Stars”. Nintendo Life. Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ Bankhurst, Adam (). „Super Mario 3D All-Stars Announced for Switch, Includes Super Mario 64, Super Mario Sunshine, and Super Mario Galaxy”. IGN. Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ Andy Robinson (). „Super Mario 3D All-Stars has finally been revealed for Nintendo Switch”. Video Games Chronicles. Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ a b Park, Gene (). „Mario makers reflect on 35 years and the evolution of gaming's most iconic jump”. The Washington Post. Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ Phillips, Tom (). „More details emerge on Nintendo's Mario remasters”. Eurogamer. Arhivat din original la . Accesat în . 
  9. ^ „NERD Develops the Nintendo GameCube Emulation Technology Used in Super Mario 3D All-Stars”. Nintendo European Research & Development⁠(d). . Arhivat din original la . Accesat în . 
  10. ^ a b Robinson, Andy (). „Nintendo has big plans for Super Mario Bros.' 35th anniversary”. Video Games Chronicle⁠(d). Arhivat din original la . Accesat în . 
  11. ^ a b Grubb, Jeff (). „Nintendo is making 3D Mario remasters for his 35th anniversary”. VentureBeat⁠(d). Arhivat din original la . Accesat în . 
  12. ^ Romano, Sal (). „Rumor: Super Mario back catalog and several other Mario titles coming to Switch in 2020 [Update 2]”. Gematsu. Arhivat din original la . Accesat în . 
  13. ^ Phillips, Tom (). „Sources: Nintendo Switch 2020 line-up dominated by Mario games old and new”. Eurogamer. Arhivat din original la . Accesat în . 
  14. ^ Robinson, Andy (). „More details emerge on Mario Switch remasters”. Video Games Chronicle⁠(d). Arhivat din original la . Accesat în . 
  15. ^ McWhertor, Michael (). „Nintendo bringing Super Mario 64, Sunshine, and Galaxy to Switch”. Polygon⁠(d). Arhivat din original la . Accesat în . 
  16. ^ Frustick, Russ (). „Doug Bowser on Nintendo's obsession with March 31, plus Joy-Con drift and the Switch Pro rumors”. Polygon⁠(d). Accesat în . 
  17. ^ Chris Scullion (). „Super Mario 3D All-Stars Review (Switch)”. Nintendo Life. Arhivat din original la . Accesat în . 
  18. ^ Chris Carter (). „Review: Super Mario 3D All-Stars”. Destructoid. Arhivat din original la . Accesat în . 
  19. ^ „Super Mario 3D All-Stars review: a bare bones wrapper around three stone-cold classics”. VG247. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  20. ^ Ryan Craddock (). „It's Not Out Yet, But Super Mario 3D All-Stars Is Already 2020's Second Best-Selling Game On Amazon”. Nintendo Life. Arhivat din original la . Accesat în . 
  21. ^ Aernout van de Velde (). „Super Mario 3D All-Stars Already Outsold All 2020 Game Sales on Amazon Except Animal Crossing: New Horizons”. Wccftech. Arhivat din original la . Accesat în . 
  22. ^ Marie Dealessandri (). „Super Mario 3D All-Stars beats Avengers to No.1 | UK Charts”. GamesIndustry.biz. Arhivat din original la . Accesat în . 
  23. ^ Craddock, Ryan (). „Japanese Charts: Super Mario 3D All-Stars Goes Top With 210,000 Boxed Sales In Three Days”. Nintendo Life. Arhivat din original la . Accesat în . 
  24. ^ Minotti, Mike (). „Super Mario 3D All-Stars becomes a fast sales hit for Nintendo”. VentureBeat. Arhivat din original la . Accesat în . 
  25. ^ Olson, Mathew (). „NPD: Marvel's Avengers and Mario 3D All-Stars Top September's Best Sellers List”. USGamer. Arhivat din original la . Accesat în . 
  26. ^ Dring, Christopher (). „Super Mario 3D All-Stars dominates September, even without digital”. GamesIndustry.biz. Arhivat din original la . Accesat în .