Strada Siderurgiștilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Strada Siderurgiștilor
Caracteristici
LocalitateGalați
ÎnceputInelul de Rocadă
SfârșitPoarta Est a Combinatului Siderurgic din Galați
Lungimeaprox. 4,5 km m
Importanță socială
Denumire în cinsteacu ocazia Inființării Combinatului Siderurgic Galați
ObiectiveParcul ,,La Fântâni",Parcul ,,La Ceas"
Note
Strada se află în acest moment într-un amplu proces de modernizare ce va fi terminat pe 31 mai 2021. Strada conține și cel mai lung Viaduct din România.

Strada Siderurgiștilor este o stradă principală din Munincipiul Galați. Aceasta asigură drumul de la Inelul de Rocadă, care mai este denumit si Kilometrul 0 al Munincipiului Galați până în una din porțile Combinatului Siderurgic din Galați, dar intersectântu-se în Piața Energiei cu Bulevardul 1 Decembrie 1918 și cu Strada Basarabiei.

De-a lungul străzii, găsim, în ordine:

  1. De la Inelul de Rocadă la Poarta Est a Pieții Energiei din Galați: Un loc de joacă pentru copii în spațiu închis, Frizeria ,,Ultimul Leu", un Cabinet Stomatologic, Magazinul de Constructii, electrice, etc. Reno, un Magazin Staer, diverse magazine mixte, Brutaria Arcada, Orange Store, Banca Transilvania, Luca, Fornetti, BRD, o florarie, un aprozar, un plafar, mai multe magazine de electronice, Sediul Glovo, Pet Shop, Second Hand, Pizza Full House si Meri, 2 Centre de Oftamologie si alte magazine mai mici.
  2. De la Piața Energiei din Galați la Inelul de Rocadă: Luca, BRD, magazine de haine, sali de jocuri de noroc, case de Pariuri Sportive, o librarie, mai multe magazine de tip Second Hand, cabinete medicale, un coafor, un magazin de cosmetice, Digi, reprezentanta Bucuria, UniCredit si diverse farmacii(Dr. Max, Miosotys) , dar si aprozare, alimentare, dar si o patiserie si un bar si multe alte magazine de flori, jucarii, etc.

Transport public

Pe stradă găim următoarele stații: Casa Roșie, Ireg, Piața Energiei(doar în sensul dinspre Inelul de Rocadă). Si stațiile de Tramvai: Spitalul de Copii, Ireg, Piața Energiei.

Rutele de autobuz ce circulă pe stradă sunt: 11,17,18,19, 20,22,28, iar cele de tramvai dunt 7 și 39.

Circulația

Circulatia normală pe stradă e de 6 benzi de circulație, dintre care 4 pentru mașini, câte două pe fiecare sens și câte una pe sens pentru tramvaie.

Intersectii cu alte strazi principale

  1. Strada Gheorghe Asachi
  2. Strada Gheorghe Doja
  3. Strada Anghel Saligny
  4. Drumul de Centură

Lucrări de Construcție

In acest moment, pana la data de 31 mai 2020, Strada Siderurgiștilor este intr-un amplu proces de modernizare ce include, carosabilul, pistele pentru biciclisti, statiile de autobuz si de tramvai, trotuarele, dar si liniile de tramvai.