Stopping at Slowyear

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Stopping at Slowyear
Informații generale
AutorFrederik Pohl
Genștiințifico-fantastic
Ediția originală
Titlu original
Stopping at Slowyear
Limbalimba engleză Modificați la Wikidata
EditurăPulphouse Publishing[*][[Pulphouse Publishing (defunct American specialty small press)|​]] Modificați la Wikidata
Țara primei apariții Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Data primei apariții
ISBN0-553-29487-3
978-0-553-29487-3
OCLC25808833

Stopping at Slowyear - Oprire la Slowyear este un roman științifico-fantastic din 1991 al scriitorului american Frederik Pohl.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Stopping at Slowyear spune povestea unui vas de marfă interstelar care circulă între lumi ieșite din comun, în timp ce vizitează o planetă numită Slowyear după o rotație de 19 ani în jurul stelei sale.

Echipajul explorează cultura locală și găsește mai multe obiceiuri ciudate. Printre acestea se numără un fel de loterie cu moartea, ca pedeapsă pentru infracțiuni. Dacă cineva comite o infracțiune, este condamnat să ia o pastilă, care în funcție de gravitatea infracțiunii va avea o probabilitate diferită de a fi otravă letală.

Principala industrie a planetei Slowyear este creșterea oilor. În timpul izolării lor, oile au dezvoltat o formă de scrapie care este letală pentru oameni fără imunitate.

Stopping at Slowyear a abordat bolile prionice cu mai mulți ani înainte de conștientizarea publică a bolii vacilor nebune.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]