Stelian Nistor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Stelian Nistor
Date personale
Născut (65 de ani) Modificați la Wikidata
Fălticeni, Suceava, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațieactor
antreprenor Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata

Stelian Nistor (n. , Fălticeni, Suceava, România) este un actor, om de afaceri și binecunoscut mason român.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Stelian Nistor s-a născut în Fălticeni. A urmat Liceul „Ștefan cel Mare” Suceava, după care a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”. A fost distribuit in numeroase filme [1]

A fost director artistic la Teatrul Nottara din București. A avut o carieră în televiziune, făcând parte din prima echipă a postului ProTv [2].

La inceputul anilor 2000 a parasit lumea teatrală și a pătruns în lumea afacerilor. În prezent este parte a unuia dintre cele mai importante proiecte de marketing politic online românești acoperind clienți din întreaga lume, cu birouri în Washington, Rio de Janeiro, San Salvador, Manila, Tokyo, Accra (Ghana).

Activitate masonica[modificare | modificare sursă]

În septembrie 2015 a fost ales Suveran Mare Comandor al Supremului Consiliu de grad 33 și Ultim al Ritului Scoțian Antic si Acceptat din România. Într-una din primele sale apariții publice după alegeri a acordat un amplu interviu revistei Forum Masonic [3]. În decembrie 2016 Supremul Consiliu [4] a hotărât să-i acorde distincția Grand Cross a Curții de Onoare. Are o importantă activitate de reprezentare a vieții masonice din România atât pe plan regional [5], cât și european [6] sau chiar mondial[7]. În 2021 într-un interviu la televiziunea ALEPH NEWS a oferit un moment inedit rostind jurământul depus de membrii Ritului Scotian Antic si acceptat la orice activitate comună [8]

Filmografie[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Filme cu Stelian Nistor”. Cinemagia. Accesat în . 
  2. ^ Alexandra Constanda (). „18 ani cu PRO TV. Producțiile care au scris istoria: de la „Chestiunea zilei" și „Abracadabra" la „Vocea României" și „Dansez pentru tine". Adevarul. Accesat în . 
  3. ^ Nistor, Stelian (). „INTERVIU ACORDAT DE P.P. & IL. FR. STELIAN NISTOR, 33 REVISTEI FORUM MASONIC” (Interviu). Interviu cu Claudiu Ionescu. București: Masonic Forum Magazine. Accesat în . 
  4. ^ Ritul Scoțian Antic și Acceptat
  5. ^ „RESURRECTION GREETINGS OF THE BALKAN CHRISTIAN ORTHODOX SOVEREIGN GRAND COMMANDERS”. Supreme Council 33 for Greece of the Ancient and Accepted Scottish Rite. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ „The 52nd Conference of the Sovereign Grand Commanders from Europe and Associated Countries, October 2016, Bucharest” (PDF). Supreme Council 33 for Greece of the Ancient and Accepted Scottish Rite. . Accesat în . 
  7. ^ Bogdan Solomon (). „Cine este Stelian Nistor, românul care conduce masoneria lumii”. Fanatik. Accesat în . 
  8. ^ Nistor, Stelian (). „Stelian Nistor: „Masoneria, mai aproape de adevăr" (Interviu). Interviu cu Bogdan Nicolae. București: emisiunea ,,InSecuritate” - Aleph News. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]