Steins;Gate: Fuka Ryōiki no Déjà vu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Steins;Gate: Fuka Ryōiki no Déjà vu
劇場版 シュタインズ・ゲート 負荷領域のデジャヴ
Gekijōban Shutainzu Gēto: Fuka Ryōiki no Dejavu
Afișul filmului
Afișul filmului
Titlu original劇場版 シュタインズ・ゲート 負荷領域のデジャヴ
Genanime
film SF
film de mister
film thriller
film de dragoste
film romantic
ScenaristJukki Hanada
Bazat peSteins;Gate (anime)  Modificați la Wikidata
StudioWhite Fox
DistribuțieSaori Gotô
Kana Hanazawa
Asami Imai
Premiera20 aprilie 2013
Durata90 de minute
Țara Japonia
Limba originalăjaponeză
Disponibil în românădublat sau subtitrat
Bugetmilioane $
Încasărimilioane $
Precedat deSteins;Gate
Website oficialSite web oficial
Prezență online

Steins;Gate: Fuka Ryōiki no Déjà vu (劇場版 シュタインズ・ゲート 負荷領域のデジャヴ Gekijōban Shutainzu Gēto: Fuka Ryōiki no Dejavu?, lit. Steins;Gate the Movie: Burdened Domain of Déjà vu) este un film SF, de mister, japonez de animație din 2013 regizat de Kanji Wakabayashi după un scenariu de Jukki Hanada.

Filmul a avut premiera în cinematografele japoneze la 20 aprilie 2013 și a fost lansat pe BD/DVD la 13 decembrie 2013.[1][2][3]

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Filmul are loc în august 2011, la un an după evenimentele din serialul TV anime omonim. După ce a trecut printr-o călătorie obositoare de-a lungul a mai multor "Lumi Linii", datorită invenției "D - Mail", mesaje text care pot fi trimise înapoi în trecut, Rintaro Okabe a aterizat în Lumea Linie "Steins Gate". Doar aici el a fost capabil să prevină moartea atât a lui Mayuri Shiina cât și a lui Kurisu Makise și, de asemenea, a prevenit apariția unui viitor condus de către SERN datorită neinventării mașinii timpului în această lume. La 3 august, Kurisu sosește în Japonia pentru o conferință de presă și reunește la un loc pe toți membrii Future Gadget Laboratory. Între timp, Rintaro începe să aibă efecte secundare severe datorită călătoriilor sale prin timp și începe să aibă viziuni despre o Lume Linie pe care nici măcar nu a mai întâlnit-o înainte. A doua zi, la 4 august, un vizitator misterios apare în hotelul lui Kurisu, spunându-i să-și amintească trei lucruri: un telefon mobil, un cuptor cu microunde și SERN. Mai târziu în acea zi, în timp ce Kurisu vorbește cu Rintaro despre modul în care propriile experimente de déjà vu ar putea fi similare cu capacitatea lui Rintaro 'Reading Steiner' de a-și aminti lucruri din alte "Lumi Linii", Rintaro dispare dintr-o dată din fața ochilor lui Kurisu. Mai mult decât atât, nimeni nu pare să-și mai amintească că Rintaro a existat vreodată, iar Kurisu păstrează doar o amintire slabă a cuiva.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Actori de voce

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Steins;Gate Science-Fiction Game/Anime Franchise Gets Film (Updated With Teaser)”. Anime News Network. . Accesat în . 
  2. ^ Steins;Gate Film to Open in 17 Theaters”. Anime News Network. . Accesat în . 
  3. ^ Steins;Gate Film Slated for April 20”. Anime News Network. . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]