Steffen Hamann

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Steffen Hamann
Date personale
Născut (42 de ani)
Rattelsdorf, Germania de Vest
Cetățenie Germania Modificați la Wikidata
Ocupațiebaschetbalist[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba germană Modificați la Wikidata
Activitate
Înălțime191 cm  Modificați la Wikidata
Premii* No. 6 retired by Bayern München

Steffen Hamann (n. , Rattelsdorf, Republica Federală Germania, Germania; numele complet: Steffen Ewald Hamann) este un fost jucător german de baschet. Începând cu sezonul 2010-2011, a activat la clubul FC Bayern München. A fost un component de bază al echipei naționale de baschet a Germaniei.

Cariera[modificare | modificare sursă]

Steffen Hamann a început să joace baschet de la vârsta de 9 ani. Ca junior, a practicat acest sport la cluburile de profil din Rattelsdorf, Kemmern, Bamberg și Breitengüßbach. La începutul sezonului 2006-2007 s-a transferat la clubul Climamio Bologna (Italia). Cu echipa din Bamberg a obținut titlul de campion național în anii 2005 și 2007.

Din luna iunie 2008 a devenit component al echipei ALBA Berlin.

În anul 2010 a semnat un contract pe 3 ani cu clubul FC Bayern München, în cadrul căruia și-a dobândit statutul de vedetă.

A debutat la echipa națională de baschet în data de 22 ianuarie 2003, în partida disputată contra Macedoniei la Koblenz. Sub culorile naționalei a susținut 131 de meciuri, dintre care 75 au fost victorii ale Germaniei. Cel mai mare succes înregistrat cu naționala acestei țări este locul 5 obținut la Campionatul European de Baschet care a avut loc în anul 2007.

Diverse[modificare | modificare sursă]

Este bun prieten cu Bastian Schweinsteiger, fotbalist emblematic al grupării bavareze FC Bayern München, cunoscut și pentru veleitățile sale baschetbalistice.

Legături externe[modificare | modificare sursă]