Sport electronic

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Desfășuarea unei competiții electronice în Katowice, Polonia

Sporturi electronice (prescurtat e-sports) este termenul care definește acțiunea de a practica la un nivel competițional și profesionist jocuri pe calculator. În prezent e-sportul Românesc a început să progreseze cu ajutorul unor organizații gen Electronic Sports League(ESL), Professional Gamers League(PGL), Arena Cyber League(ACL).

Clanuri[modificare | modificare sursă]

Jucătorii profesioniști sunt împărțiți în general în clanuri sau clanuri multigaming. Un clan multigaming are în componență echipe sau jucătorii pentru mai multe jocuri, de exemplu Counter Strike, League of Legends, DOTA, Warcraft 3, Fifa sau Team Fortress 2.

Cele mai populare jocuri video pentru pariurile eSports[modificare | modificare sursă]

Este greu de spus când au început pariurile pe e-sports, dar Starcraft este cel care i-a făcut pe unii celebri. Cel mai vizionat joc acum este League of Legends. Acesta este inspirat din Dota, dar într-o versiune mai simplificată, cu o grafică animată care îi atrage pe jucătorii online. Dota 2 este jocul aflat pe lista de pariuri care oferă cele mai mari plăți, cu premii de milioane de dolari. La joc participă 10 concurenți în 2 echipe de câte cinci, încercând să distrugă baza oponenților. Counter-Strike: Global Offensive este un alt joc e-sport foarte popular. Jucătorii încearcă să finalizeze diferite obiective pentru a câștiga jocul. Pariurile pe aceste meciuri se pot face înainte de începerea kickstart-ului.

Counter Strike ca sport olimpic[modificare | modificare sursă]

În anul 2008 la olimpiada de la Beijing, Counter-Strike-ul a fost propus comisiei olimpice pentru introducerea acestuia ca sport olimpic, unde a fost și acceptat, iar Counter-Strike-ul a fost sport olimpic și la olimpiada din 2012 desfășurată în Londra, Marea Britanie.

Dietă[modificare | modificare sursă]

Datorită faptului că se petrec multe ore în fața monitorului, fie în scopul antrenării, fie în turnee oficiale, jucătorii profesioniști au nevoie de un regim special care să conțină mâncăruri cât mai sănătoase, de asemenea, exercițiul fizic nu trebuie neglijat. Excesul de antrenament fără un regim special poate duce către nenumărate boli.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături[modificare | modificare sursă]