Sport electronic

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Desfășuarea unei competiții electronice în Katowice, Polonia

Sporturi electronice (prescurtat e-sports) este termenul care definește acțiunea de a practica la un nivel competițional și profesionist jocuri pe calculator. În prezent e-sportul Românesc a început să progreseze cu ajutorul unor organizații gen Electronic Sports League(ESL), Professional Gamers League(PGL), Arena Cyber League(ACL).

Clanuri[modificare | modificare sursă]

Jucătorii profesioniști sunt împărțiți în general în clanuri sau clanuri multigaming. Un clan multigaming are în componență echipe sau jucătorii pentru mai multe jocuri, de exemplu Counter Strike, League of Legends, DOTA, Warcraft 3, Fifa sau Team Fortress 2.

Counter Strike ca sport olimpic[modificare | modificare sursă]

În anul 2008 la olimpiada de la Beijing, Counter Strike-ul a fost propus comisiei olimpice pentru introducerea acestuia ca sport olimpic, unde a fost și acceptat, iar Counter Strike-ul a fost sport olimpic și la olimpiada din 2012 desfășurată în Londra, Marea Britanie.

Dietă[modificare | modificare sursă]

Datorită faptului că se petrec multe ore în fața monitorului, fie în scopul antrenării, fie în turnee oficiale, jucătorii profesioniști au nevoie de un regim special care să conțină mâncăruri cât mai sănătoase, de asemenea, exercițiul fizic nu trebuie neglijat. Excesul de antrenament fără un regim special poate duce către nenumărate boli.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături[modificare | modificare sursă]