Sorin Ioniță

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sorin Ioniță
Date personale
Născut (57 de ani)
Ploiești, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiepolitolog
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Activitate
EducațieUniversitatea Politehnică din București, Universitatea București (filozofie), Central European University, Georgetown University (Fulbright fellow)
Alma materUniversitatea Politehnica din București
Universitatea Central-Europeană
Universitatea Georgetown  Modificați la Wikidata
OrganizațieExpert Forum
Prezență online

Sorin Ioniță (n. 1966, Ploiești) este un analist si comentator român liberal, expert în politici publice si dezvoltare locala. A fost director al think tank-ului Societatea Academică din România (fiind și membru fondator). În prezent este președinte al think tank-ului Expert Forum.[1] Este membru în Grupul pentru Dialog Social.[2]

A cooperat în calitate de consultant regional cu Consiliul Europei, United Nations Development Programme și Banca Mondială.[3] Ioniță a publicat opinii si analize în jurnale tiparite sau online precum Evenimentul Zilei.[4], revista 22, platforma Contributors.

În 1991 a absolvit cu titlul de inginer Universitatea Politehnică din București. În 1996 și-a luat licența în filozofie la Universitatea București. A urmat un master la Central European University (CEU) din Budapesta, absolvit în 1997 si a obtinut un doctorat in stiinte politice la SNSPA în 2007. A fost Oxford Fellow la colegiul Nuffield, Oxford University, pentru un trimestru in 1999; si Fulbright fellow în 2000-2001 la Institutul de politici publice al Georgetown University din Washington DC.

Publicații[modificare | modificare sursă]

Cărți
Articole
  • Alina Mungiu-Pippidi și Sorin Ioniță. "Interpreting an Electoral Setback-Romania 2000." East European Constitutional Review 10 (2001): 86.
  • Ionită, Sorin. "Halfway There: Assessing Intergovernmental Fiscal Equalization in Romania." Dilemmas and Compromises: Fiscal Equalization in Transition Countries (2003): 34.
  • Ionită, Sorin. "Money for our people? Decentralisation and corruption in Romania: the cases of the equalisation, infrastructure and pre‐university education funds." Public Administration and Development 25, nr. 3 (2005): 251-267.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Pagina de internet a Expert Forum
  2. ^ Grupul pentru Dialog Social, „Membri”, Site oficial, arhivat din original la , accesat în  
  3. ^ „Sorin Ionita (Romania)”, Maastricht School of Management, accesat în  
  4. ^ Editoriale în ediția electronică a Evenimentului zilei

Legături Externe[modificare | modificare sursă]