Sophie Lancaster

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Sophie Lancaster (n. 26 noiembrie 1986; d. 11 august 2007) a fost o tanara britanica din Bacup, Lancashire. Tanara, adepta a stilului Goth, impreuna cu iubitul sau Robert Maltby, de asemenea gother, au fost atacati de un grup de 5 tineri in timp ce se indreptau spre casa. In urma atacului, Sophie a intrat in coma si a murit 13 zile mai tarziu, iar Robert a fost in coma timp de o saptamana. Se pare ca atacul a fost provocat de apartenenta celor doi tineri la cultura Goth.

Despre[modificare | modificare sursă]

Sophie urmase liceul Haslingden High School si planuia sa urmeze colegiul Accrington and Rossendale College. Ea si Robert erau impreuna de 3 ani. Familiile celor doi ii descriu ca fiind inteligenti si sensibili, copii care nu provocau probleme, insa care mai fusesera implicati in diverse conflicte din cauza stilului lor Mama lui Sophie spunea: "The thing that makes me most angry is that it is seen as an isolated incident, maybe the seriousness of what happened to Sophie is isolated, but attacks are far from isolated. Just because you follow a different culture you are targeted; you are seen as easy pickings." (Lucrul care ma enerveaza cel mai tare este faptul ca este vazut ca un incident izolat,poate gravitatea a ceea ce i s-a intamplat lui Sophie e izolata, dar atacurile sunt departe de izolat. Doar pentru urmezi o cultura diferita esti o tinta; esti vazut ca o tinta usoara)

Atacul[modificare | modificare sursă]

In timp ce se intorceau spre casa, in jurul orei 1:00 a.m., Sophie si Robert treceau prin parcul Stubbylee. Atacatorii, 5 la numar, au tabarat pe Robert fara ca cei doi sa-i fi provocat, lasandu-l inconstient, apoi au inceput s-o loveasca pe Sophie, care incerca sa-l protejeze pe Robert. Cei 5 au plecat, lasandu-i intr-o balta de sange. Cativa adolescenti care au asistat la intreaga scena au chemat ambulanta. Robert si Sophie fusesera batuti atat de rau, incat cei de la ambulanta nu si-au putut da seama care era femeie si care era barbat. Robert a scapat cu viata dupa o saptamana de coma. Din nefericire, Sophie a murit dupa 13 zile de la atac, timp in care a fost in coma.

Arestarea[modificare | modificare sursă]

Politia din Lancashire a retinut 5 suspecti. Doi dintre ei, Ryan Herbert si Brendan Harris, au fost condamnati la inchisoare pe viata pentru uciderea lui Sophie Lancaster. Ceilalti trei au fost de asemenea inchisi.