Sister's Slam Dunk

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sister's Slam Dunk
GenReality show
ActoriSeason 2:
Kim Sook
Hong Jin-kyung
Kang Ye-won
Han Chae-young
Hong Jin-young
Minzy
Jeon So-mi
Season 1:
Ra Mi-ran
Kim Sook
Hong Jin-kyung
Min Hyo-rin
Jessi
Tiffany
Țară de origineCoreea de Sud
Limbă(i)Coreeană
Nr. de sezoane2
Nr. de episoade49 (as of 26 mai 2017)
Producție
Producător(i)Park In-seok
Hwang Min-kyu
Park Seon-hye
Chae Seung-woo
LocSeul
Perioadă de difuzare140 minutes
Difuzare
Canal originalKBS 2TV[*][[KBS 2TV (South Korean television channel)|​]]  Modificați la Wikidata
Format imagine1080i (HDTV)
Format audioStereo
Difuzare originală  (2016-04-08) –
present
Cronologie

Sister's Slam Dunk (Hangul: 언니들의 슬램덩크; RR: Eonnideurui Seullaemdeongkeu) este o emisiune din Coreea de Sud ce a fost difuzată în fiecare vineri pe programul de televiziune KBS 2TV, începând din 8 aprilie până pe 2 decembrie 2016. Distribuția primului sezon al emisiunii a fost formată în totalitate din femei. Acestea au fost: Ra Mi-ran, Kim Sook, Hong Jin-kyung, Min Hyo-rin, Jessi și Tiffany,ce trebuiau să-și ducă la îndeplinire visurile, încadrându-se într-un buget de ₩2,196,000 sau aproximativ $2,000.[1]

Starurile coreene au format o trupă numită "Unnies" (Hangul:언니쓰; RR: Eonnisseu) și au lansat o melodie numită "Shut Up" ce a fost produsă de Park Jin-young, avându-l ca și colaborator pe You Hee-yeol, în iulie 2016.[2][3][1] 

Cel de-al 2-lea sezon s-a axat mai mult pe proiectul întemeierii trupei, vis ce a aparținut lui Min Hyo-rin în primul sezon. Subiectul emisiunii urmărește evoluția noii generații a trupei "Unnies" formată din Kang Ye-won,Han Chae-young,Hong Jin-young, Minzy, Jeon So-mi, Kim Sook și Hong Jin-kyung produsă de Kim Hyeong-seok (mentorul lui Park Jin-young). Îndeplinirea visurilor fiecărei membre au devenit proiecte secundare ale programului TV. Numele fan clubului rămâne "DongSaengs" (aceasta însemnând frați și surori mai mici) și salutarea oficială, sugerată de Heo Kyung-hwan, este "Shoot! Shoot! Shoot!, Bună! Noi suntem Unnies!", expresie ce pune accentul pe imitarea mișcării aruncării mingii de baschet în timp ce spun "Shoot".

Conținut[modificare | modificare sursă]

Sister's Slam Dunk urmărește formatul genului de "Real Variety Show", unde conținutul acestuia este în mare parte fără scenariu. De asemenea, nu există segmente prescrise în cadrul emisiunii, concentrându-se astfel doar pe finalizarea unui singur obiectiv pe parcursul a mai multor episoade. Asemăn'ându-se cu un reality show, dar totodată cu un documentar, fiecare episod prezintă activitățile la care participă membrele trupei dar și relațiile dintre acestea. În primul sezon, tema centrală a emisiunii este îndeplinirea visurilor fiecărei membre. Fiecare episod se concentrează pe îndeplinirea a câtorva sarcini ce vor duce la realizarea acelor vise. În ordine cronologică visurile celor 5 sunt: 

  1. Kim Sook - Să obțină permis de conducere categoria D. Subiectul central al acestor câteva episoade gravitează mai ales în jurul lui Kim Sook și a lui Jessi. Acestea învață să conducă un autobuz având ca scop final participarea la un examen pentru a putea obține permisul. La finalul examenului doar Kim Sook reușește să obțină permisul de conducere pentru autobuz.
  2. Min Hyo-rin - Să facă parte dintr-o trupă. Pentru îndeplinirea acestui vis membrele se antrenează, atât în ceeea ce privește cântatul cât și dansul pentru a putea debuta ca și o trupă de cântărețe. Acestea formează o trupă, numită "Unnies" și cântă o melodie produsă de către Park Jin-young, fondatorul companiei JYP Entertainment. Ultima etapă în realizarea visului este participarea la KBS Music Bank
  3. Jessi - Să-i îndeplinescă trei dorințe tatălui ei: să mănânce un fel de mâncare gătit de fiica lui, să meargă împreună la o plimbare cu mașina și să o vadă cântând pe șcenă. Pasul final pentru îndeplinirea visului este de a crea o nuntă falsă pentru Jessi.
  4. Hong Jin-kyung - Să producă o emisiune care să se numească Hong Jingyeong Show. Pentru îndeplinirea acestui vis membrele emisiunii filmează un film de scurt metraj având ca etapă finală înscrierea acestuia într-un festival de film. 
  5. Mi-ran - Să construiască un restaurant, să aibă o ședință foto și să compună o colindă de Crăciun. Pentru îndeplinirea acestui vis, membrele emisiunii renovează o clădire părăsită transformând-o într-un restaurant și își antrenează vocile pentru a putea înregistra o colindă. 

În sezonul 2, formatul emisiunii rămâne același, fără scenarii și urmărește activitățile membrelor de-a lungul câtorva zile. Cu toate acestea, tema centrală a emisiunii se concentreză pe continuarea proiectului ce se referă la trupa de fete "Unnies". Episoadele cuprind în conținutul lor drumul fiecărei membre către lansarea melodiei și pregătirea pentru a cânta și dansa pe scenă. Asemănător cu sezonul 1, fiecare episod documentează activitățile fetelor pentru câteva zile și felul în care interacționează una cu cealalta. [4] 

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Sezonul 1[modificare | modificare sursă]

  • Ra Mi-ran, actriță născută în 1975[5]
  • Kim Sook, comedian născută în 1975 [5]
  • Hong Jin-kyung, model și prezentatoare TV născută în 1977 [5]
  • Min Hyo-rin, actriță născută în 1986[6]
  • Jessi, cântăreață născută în 1988
  • Tiffany, cântăreață născută în 1989 (se retrage din emisiune în august 2016 în urma unei controverse)[7]

Sezonul 2[modificare | modificare sursă]

Episoade[modificare | modificare sursă]

An Episoade Difuzat inițial
Prima difuzare Ultima difuzare
2016 33 8 aprilie 2016 2 decembrie 2016
2017 TBA 10 februarie 2017 TBA

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b „KBS's new variety show revives woman stars”. The Korea Times. Accesat în . 
  2. ^ '언니들의 슬램덩크' 언니쓰 'shut up' 공개, 데뷔는 뮤직뱅크 "최고령 걸그룹". Busan Ilbo (în coreeană). . Accesat în . 
  3. ^ Lee Sang-won (). 'Unnie's Slam Dunk' reveal filming set of music video”. K-Pop Herald. Accesat în . 
  4. ^ [1]
  5. ^ a b c „Hong Jin Kyung and Kim Sook to be the only original members to return to 'Unnies' Slam Dunk 2'. Allkpop. . 
  6. ^ „Jessi and Min Hyo Rin won't be joining 'Unnies' Slam Dunk' season 2”. Allkpop. . Accesat în . 
  7. ^ [2]
  8. ^ [3]
  9. ^ [4]
  10. ^ '슬램덩크2' 김숙·홍진경·강예원·한채영·홍진영·공민지·전소미 7人확정(공식)”. . 
  11. ^ [5]
  12. ^ [6]
  13. ^ [7]
  14. ^ [8]