Silvio Fernández (scrimer născut în 1979)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Silvio Fernández
Silvio Fernandez Masters epee 2012.jpg
Informații personale
Născut(ă) (42 de ani)
Caracas, Venezuela
Loc de reședințăBerna, Elveția
Înălțime1,9 m
Greutate80 kg
ȚarăVenezuela Venezuela
Armăspadă
Mânădreptaci
Antrenor naționalRuperto Gascón
ClubFC Berna
Clasamentul FIEcurent

Silvio Fernández Briceño (n. 9 ianuarie 1979, Caracas) este un scrimer venezuelan specializat pe spadă. A participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice.

Este fiul scrimerului Silvio Fernández, care a participat la Jocurile Olimpice din 1968 de la Ciudad de México.[1] Primele sporturi au fost fotbal și natație. S-a apucat de scrimă la vârsta de zece ani.[2] În 2000, a mers la Paris pentru să urmeze studii de drept administrativ și să se pregătească sub îndrumarea maestrului francez Daniel Levavasseur. În momentul respectiv, nu vorbea franceză: s-a prezentat la clubul Racing Lagardère cu o hârtie pe care era scris „Pot veni să mă antrenez?”[2]

S-a calificat la Jocurile Olimpice din 2004 de la Atena și a ajuns în sferturile de finală. A fost învins de elvețianul Marcel Fischer, care a cucerit titlul olimpic în cele din urmă. La Beijing 2008, a pierdut în tabloul de 16 cu maghiarul Gábor Boczkó. La Londra 2012, a ajuns din nou în sferturile de finală, unde a fost bătut de americanul Weston Kelsey.

S-a căsătorit în anul 2009 cu spadasina elvețiană Sophie Lamon. Împreună au o fată, Celeste, născută în octombrie 2012. Avocat de formație, lucrează ca prim secretar la ambasada venezuelană de la Berna.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „La fortaleza mental de Silvio Fernández será vital en su debut en Londres” (în spaniolă). Noticias 24. . 
  2. ^ a b „JO: l'épéiste vénézuélien Silvio Fernandez au cœur français” (în franceză). Reuters. 31 septembrie 2008.  Verificați datele pentru: |date= (ajutor)

Legături externe[modificare | modificare sursă]