Serious Sam

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Ssfebox.jpg

Serious Sam este titlul unei serii de jocuri FPS create de croații de la Croteam. Original a fost lansat doar pentru PC, dar cum popularitatea jocului creștea Serious Sam se simțea nevoit să se lanseze pe o serie de multe alte console cum ar fi: Microsoft Xbox, Nintendo GameCube și Sony PlayStation 2. Seria urmărește aventurile unui erou numit Sam "Serious" Stone în lupta lui împotriva forțelor extraterestre și lordului Notorious Mental care vrea sa distrugă omenirea.

Seria este compusă din jocurile: Serious Sam: The First Encounter, Serious Sam: The Second Encounter, Serious Sam: Gold Edition, Serious Sam (Xbox), Serious Sam: The Next Encounter, Serious Sam II, versiunile High-Definition pentru primele doua jocuri și Serious Sam 3: BFE.

Personajul principal este Serious Sam, acesta avand misiunea de a salva lumea, dar de fiecare data fiind teleportat de amicii săi, pentru a-și pregati singur arsenalul, pentru a ucide fiecare extraterestru din fiecare joc.

In primele doua jocuri, Sam lupta in Egiptul Antic, fiind teleportat inapoi in trecut pentru a putea salva lumea. In serious sam the second enconter sam lupta in America De Sud in Persia si in Europa Medievala. serious sam 3 este o versiune anterioara in care sam foloseste time lock-ul pentru a se intoarce in timp