Schalch (Chiemsee)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Schalch (Chiemsee)
Schalch im Chiemsee von Südosten, 3.jpeg
Insula Schalch văzută de pe Fraueninsel
Geografie
Pozițielacul Chiemsee
MareChiemsee  Modificați la Wikidata
Coordonate47°52′29″N 12°25′25″E / 47.8747°N 12.4236°E
Suprafață2,2 × 10-5 km²
Lungime0,0047 km
Lățime0,0047 km
Țară
Germania Germania
LandBavaria
Demografie
Populație0

Schalch este o mică insulă pe lacul Chiemsee. Aceasta este situată la 66 m vest de Fraueninsel și la 50 de metri de cel mai apropiat traseu naval. Planul său este un pătrat cu latura de 4,7 m lungime, colțurile sunt aliniate în direcția punctelor cardinale. Suprafața insulei este de 22 m².

Insula a fost, probabil, creată în mod artificial pentru a evidenția un banc de nisip mai mare, care se extinde la aproximativ 40 de metri spre sud și vest, și a atenționa un pericol pentru circulația vapoarelor. Malul este fixat cu ziduri din piatră de zidărie. Insula a fost plantată în 1935 de către comunitatea artistică de pe Fraueninsel cu o salcie înaltă de aproximativ 6 m pentru a o face mai vizibilă pentru marinari. În timpul unei sărbători comunitatea artistică a "botezat-o" insula Sahara. Salcia a fost în ultimii ani victimă a unei furtuni și a fost înlocuită cu o salcie tânără.

Spre deosebire de Fraueninsel ce se află în apropiere, Schalch nu aparține municipalității Chiemsee, ci este ca și lacul o zonă neîncorporată.

Bibliografie[modificare | modificare sursă]