Scandal (cântec Queen)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Scandal
Copertă nedisponibilă
de Queen
Față B"My Life Has Been Saved"
Lansare9 October 1989
Format
Înregistrare1988
GenRock, electro-rock (12" extended version)
Durată* 4:43 (Album version) * 6:23 (12" extended version)
Casă de discuriParlophone, EMI, Capitol
TextierBrian May  Modificați la Wikidata
CompozitorBrian May  Modificați la Wikidata
Limba originarălimba engleză  Modificați la Wikidata
ProducătorQueen and David Richards
Cronologie – Queen
The Invisible Man  Modificați la Wikidata Scandal The Miracle  Modificați la Wikidata

"Scandal" este un cântec al trupei britanice de muzică rock Queen. A fost lansat ca cel de-al patrulea single din albumul din 1989 The Miracle și a ajuns pe locul 25 în Marea Britanie.[1] Single-ul a fost lansat în Statele Unite, dar nu a reușit să ajungă in topuri.

Compoziție[modificare | modificare sursă]

"Scandal", scrisă de Brian May, dar creditat cu Queen, este vorba de atenția nedorită a lui May și a solistului Freddie Mercury ce au primit-o din partea presei, la sfârșitul anilor 1980, care implică divorțul lui May de prima lui soție, Chrissie Mullen, și relația lui cu actrița Anita Dobson și speculațiile în creștere din mass-media despre starea de sănătate a lui Mercury. Mercury a fost testat pozitiv pentru HIV în 1987, și nu a anunțat că suferă de virus până la o zi înainte de moartea sa, în noiembrie 1991, dar schimbările în aspectul său, în special pierderea în greutate, a ajutat speculațiile că el a fost grav bolnav.[2]

Înregistrare[modificare | modificare sursă]

May a înregistrat clapele si chitara intr-o singură dată. Vocea lui Mercury a fost inregistrată, de asemenea, o singură dată .

Videoclipul[modificare | modificare sursă]

Videoclipul pentru piesa a prezenta trupa cântând pe o scenă concepută pentru a arata ca un ziar - acesta a fost filmat la Studiourile Pinewood , în septembrie 1989, și este notabil pentru aspectul "slab" al lui Mercury.

În comentariul audio inclus cu videoclipul în Queen: Greatest Video Hits 2, Roger Taylor a declarat: "Nu este una dintre melodiile mele preferate. Una dintre cele mai plictisitoare videoclipuri pe care le-am făcut vreodată."

Fața B[modificare | modificare sursă]

Versiunea originală a piesei "My Life Has Been Saved" a fost prezentată pe Fața B a single-ului, înainte ca May, Taylor, Deacon și Richards să-l refacă pentru cel de-al cincisprezecelea album de studio Made in Heaven. Versiunea din 1995 înlocuiește originalul intro de chitară cu sintetizatoare ce au fost cântate de basistul John Deacon.

Personal[modificare | modificare sursă]

Performanțe în clasament[modificare | modificare sursă]

Graficul (1989) Poziție maxima
Dutch Singles Chart[3] 12
Irish Singles Chart[4] 14
UK Singles Chart 25

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Queen - Full Official Chart History”. Official Charts Company. Accesat în . 
  2. ^ „Scandal - Queenpedia”. Queenpedia.com/. Accesat în .  Mai multe valori specificate pentru |lucrare= și |work= (ajutor)
  3. ^ „Queen - Scandal - Dutchcharts”. Hung Medien. Accesat în . 
  4. ^ The Irish Charts - All there is to know, www.irishcharts.ie