SCAEP Giurgiu Port

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Scaep Giurgiu Port)
Sari la navigare Sari la căutare

SCAEP Giurgiu Port este un operator portuar din România. Înainte de 1990 compania a aparținut grupului de exploatare flotă și porturi (GEFP) NAVROM - Giurgiu[1]. În 1990 acest grup devine Compania pentru Navigație Fluvială GIURGIU NAV - societate comercială pe acțiuni cu sediul principal in Giurgiu[1]. În 1991 această companie este divizată în trei societăți: CNF "GIURGIU NAV" SACN "APDF" SA GIURGIU — și SCAEP GIURGIU PORT SA - societate comercială pe acțiuni pentru exploatare portuară cu capital integral privat[1].

Deși inițial a fost înființată ca o societate de exploatare portuară, SCAEP Giurgiu Port SA și-a completat în timp domeniul de activitate cu: transport fluvial de mărfuri, extracție nisipuri și pietrișuri, depozitare cereale în silozuri[1].

În structura acționariatului Giurgiu Port se regăsesc firmele Theos Enterprises, cu 30,76% din titluri, White Sands International din Del Mar din SUA, care controlează 30%, și Turquise Waters, cu o participație de 16,08%[2].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d Istoric, giurgiu-port.ro, accesat la 8 martie 2010
  2. ^ Giurgiu Port a cumparat de la Astra Romana active de 2 milioane de euro, 26.01.2010, zf.ro, accesat la 8 martie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]