Sara Carbonero

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sara Carbonero
Date personale
Nume la naștereSara Carbonero Arévalo Modificați la Wikidata
Născută3 februarie 1984
Corral de Almaguer, Castilia-La Mancha, Spania Modificați la Wikidata
Căsătorită cuIker Casillas () Modificați la Wikidata
Cetățenie Spania Modificați la Wikidata
OcupațiePrezentatoare TV
Limbi vorbitelimba spaniolă Modificați la Wikidata
Activitate
OrigineToledo, Spania
StudiiUniversitatea Complutense din Madrid  Modificați la Wikidata
Ani de activitate2006-prezent

Sara Carbonero Arévalo (n. , Corral de Almaguer, Castilia-La Mancha, Spania), cunoscută ca Sara Carbonero, este o jurnalistă sportivă spaniolă.

Este editor și prezentator al rubricii sport la Telecinco, prezentator la postul italian, specialzat pe fotbal, Premium Calcio și colaborator al emisiunii Deportes Cuatro ( al canalului de televiziune Cuatro) și al ziarului sportiv Marca.

Biografia[modificare | modificare sursă]

În anul trei de licență în jurnalism, la Universitatea Complutense din Madrid, a intrat ca practicant la Radio Marca⁠(es)[traduceți] și șase luni mai târziu a fost angajată.

Și-a abandonat studiile universitare, a acoperit toate tipurile de evenimente sportive pentru post, a colaborat la matinalul Balón desastre și a prezentat emisiunea muzicală SuperMarca.

După o scurtă trecere pe la Cadena SER⁠(en)[traduceți] ( o rețea de radio spaniolă), în mai 2007 a intrat în lanțul de televiziune LaSexta, unde s-a ocupat de știrile sportive din cadrul programelor inforative, a urmărit îndeaproape selecționata Spaniei la Campionatul European de Baschet Masculin, EuroBasket 2007⁠(en)[traduceți] și a făcut parte din echipa emisiunii Minuto y resultado. A condus, de asemenea, 6º Nivel, o emisiune sportivă de aventură și risc.

În aprilie 2009, a fost angajată de Telecinco ca editor și prezentator sportiv, iar prima ei sarcină era să acopere ca reporter Cupa Confederațiilor FIFA din Africa de Sud. Ulterior a fost desemnată și prezentator sportiv în cadrul primei ediții a Informativos Telecinco ( emisiunea de știri a postului).

În iulie 2009 a fost aleasă, de ediția nord-americană a revistei FHM, cel mai sexy reporter sportiv din lume.

În timpul Campionatul Mondial de Fotbal din 2010, unde a lucrat ca reporter pentru Telecinco, a fost supusă unei atenții mediatice mondiale, sugernâdu-se de către cotidianul britanic ''The Times'' că ar exista o legâtură între înfrăngerea echipei naționale a Spaniei în primul meci al campionatului și relația ei cu jucătorul Iker Casillas, portarul selecționatei spaniole în timpul competiției.

Odată terminat mondialul, în aceeași lună iulie, a fost anunțat că jurnalista va colabora în perioada 2010/11 cu platforma italiană de televiziune digitală cu plată, Mediaset Premium, ocupându-se de informațiile cu privire la dezvoltarea Ligii Spaniole de fotbal (la Liga) și în special de traiectoria lui José Mourinho la Real Madrid. Colaborarea sa a început pe 28 august.

Din martie 2011 își împină sarcinile de la Informativos Telecinco și Mediaset Premium cu colaborarea la secțiunea de sport din cadrul Noticias Cuatro ( buletinul de știri al canalului Cuatro) și emisiunile speciale sportive ale postului Energy ( precum „Balonul de Aur 2012”).

În martie 2012 s-a alăturat rețelei mexicane de televiziune Televisa pentru a colabora în cadrul emisiunii sportive La Jugada și a transmite informații legate de Liga Spaniolă, Champions League, Campionatul European de Fotbal și Jocurile Olimpice de la Londra din acel an.

Premii și recunoașteri profesionale[modificare | modificare sursă]

  1. Antena de Oro 2010, la secțiunea televiziune;
  2. Nominalizată pentru cea mai bună prezentatoare de știri, TP de Oro⁠(en)[traduceți], 2011.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Sara Carbonero”, Internet Movie Database, accesat în