Sant'Elena

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pentru orașul italian cu același nume, vedeți Sant'Elena (Padova).
Sant'Elena

Biserica din Sant'Elena
Geografie
PozițieLaguna Venețiană
Ocean/MareLaguna Venețiană  Modificați la Wikidata
Coordonate45°25′39″N 12°21′46″E ({{PAGENAME}}) / 45.4275°N 12.3629°E
Țară
Italia
RegiuneVeneto
ProvincieProvincia Veneția

Sant'Elena este o insulă din cadrul orașului italian Veneția. Ea se află în capătul estic al grupului principal de insule și face parte din sestiere of Castello. Insula era inițial separată de Veneția printr-un braț al Lagunei Venețiene și avea în centru Biserica Sant'Elena și mănăstirea sa, construită inițial în secolul al XII-lea și reconstruită în secolul al XV-lea.

Insula a fost extinsă de atunci pentru a umple canalul și este legată de Veneția prin trei poduri. Ea conține Parcul Rimembranze, un colegiu naval și un stadion de fotbal, Stadio Pierluigi Penzo, în afară de zonele rezidențiale și clădirile dedicate Bienalei de la Veneția. Turnul clopotniță are un inel de 6 clopote în B.

Situație[modificare | modificare sursă]

Sant'Elena face parte din sestiere Castello al orașului italian Veneția, a cărei extremitate estică este. Ea este separată de centrul istoric al Veneției prin rio dei Giardini pe malul său vestic și de insula San Pietro prin rio de Quintavale pe malul său nordic. Partea sa estică este ocupată de stadionul Pierluigi Penzo al Veneției, de care este separată prin rio de Sant'Elena, precum și de darsena și Școala de marină militară Francesco Morosini.

Origine[modificare | modificare sursă]

Numele insulei provine de la Biserica Sant'Elena, unde sunt păstrate relicvele mamei împăratului Constantin cel Mare, cu mănăstirea augustiniană anexă, care au fost închise ambele în epoca napoleoniană (1810). Insula a rămas separată de oraș până la sfârșitul secolului al XIX-lea. Integrarea insulei în structura urbană a fost proiectată în 1905 și realizată între 1920 și 1930. Biserica a fost resfințită.

Imagini[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]