Sabina de Bavaria

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Sabina de Bavaria
Sabine of Bavaria-Munich.jpg
Căsătorit(ă) cu Ulrich, duce de Württemberg
Urmași Christoph, duce de Württemberg
Anna de Württemberg
Casa regală Casa de Wittelsbach
Tată Albert al IV-lea de Bavaria-Munich
Mamă Kunigunde de Austria
Naștere 24 aprilie 1492
Deces 30 august 1564

Sabina de Bavaria-Munich (24 aprilie 149230 august 1564) s-a născut ducesă de Bavaria, devenind ulterior soție a lui Ulrich, duce de Württemberg. Sabina a fost fiica lui Albert al IV-lea, duce de Bavaria și a soției acestuia, Kunigunde de Austria, fiica lui Frederic al III-lea, Împărat al Sfântului Imperiu Roman și a Eleonorei a Portugaliei.

Viața[modificare | modificare sursă]

Sabina a fost fiica lui Albert al IV-lea, duce de Bavaria și a soției acestuia, Kunigunde de Austria, fiica lui Frederic al III-lea, Împărat al Sfântului Imperiu Roman și a Eleonorei a Portugaliei.

Sabina a fost promisă la vârsta de șase ani din motive strategice chiar de unchiul ei, regele Maximilian I, lui Ulrich de Württemberg, cu care s-a măritat 15 ani mai târziu. Acest mariaj a fost nefericit datorită tendințelor violente ale lui Ulrich, astfel Sabina a fost forțată în cele din urmă să fugă din Württemberg, fără cei doi copii ai ei și căutând adăpost la frații ei din Munich.

Când în 1551, fiul ei, Christoph, a moștenit tronul Württembergului, Sabina mutându-se la Nürtingen. Acolo, ea a condus o instanță mică și de a fi o femeie educată, s-a transformat într-un loc de întâlnire pentru protestantismului Württembergului.

Urmași[modificare | modificare sursă]

Cu Ulrich de Württemberg, Sabina a avut doi copii:

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]