SCORM

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Sharable Content Object Reference Model (SCORM) este o colecție de standarde și specificații pentru instruirea asistată de calculator (e-learning). Această colecție de standarde este definită de Advanced Distributed Learning (ADL), o organizație din cadrul Departamentului Apărării al Statelor Unite.

Componente[modificare | modificare sursă]

Specificațiile SCORM sunt definite în trei documente principale:

  • SCORM Content Aggregation Model (Modelul SCORM de agregare a conținutului) definește cerințele de asamblare și împachetare a conținutului, cerințe aplicabile editoarelor de conținut, astfel încât orice pachet ce respectă aceste cerințe să poată fi încărcat pe orice platformă de e-learning și rulat în aceasta.
  • SCORM Run-Time Environment (Mediul de rulare SCORM) definește cerințele de rulare a conținutului, aplicabile atât unui LMS (software de administrare a procesului de învățare), cât și obiectelor de conținut.
  • SCORM Sequencing and Navigation (Secvențare și navigare SCORM) definește cerințe privind ordinea în care diferitele obiecte de conținut sunt livrate studentului și privind felul cum această ordine poate fi controlată de o serie de evenimente de navigare generate de student sau chiar de conținut.

Legături externe[modificare | modificare sursă]