Să râdem cu Mickey!

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Logo-ul Să râdem cu Mickey! în limba română

Să râdem cu Mickey! (Have a Laugh!) este un serial de animație produs de Walt Disney Company. Emisiunea este alcătuită atât din din desene animate clasice Disney (Curățătorii de ceasuri, Fantome singuratice și Mickey și foca), cât și din versiuni scurte ale acestora.

Serialul este difuzat în toată lumea, pe canalele Disney, incluzând Disney Channel, Disney XD și Disney Cinemagic. În România, serialul a avut premiera în luna octombrie a anului 2010 și este difuzat în fiecare zi pe Disney Channel România.

Istorie[modificare | modificare sursă]

De peste șase ani, Disney Channel a ignorat personajele clasice, cum ar fi Mickey Mouse, Donald Duck și Goofy (cu excepția serialului pentru preșcolari Clubul lui Mickey Mouse) pentru a face loc în grila de programe serialelor pentru publicul tânăr, cum ar fi Hannah Montana, Zack și Cody, ce viață minunată sau Magicienii din Waverly Place. Acest lucru a cauzat multe controverse, iar canalul a început să îi readucă pe sticlă pe "Mickey și Prietenii".

Serialul beneficiază de versiuni lungi și scurte ale desenelor animate clasice, remasterizate digital. În Statele Unite, versiunile scurte au fost re-dublate de actorii curenți, care înregistrează vocile pentru Clubul lui Mickey Mouse, cum ar fi Bret Iwan, Tony Anselmo, Jim Cummings și Bill Farmer.

În ciuda faptului că este unul scurt, serialul este de succes, Disney Channel hotărând chiar să difuzeze Albă ca Zăpada și cei șapte pitici în 2010.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Personaj Voce originală Voce în limba română
Mickey Mouse Wayne Allwine, mai târziu Bret Iwan Ștefan Aruxandrei (Eugen Morcov)
Goofy Bill Farmer Bogdan Tudor
Pluto Bill Farmer Mihai Bisericanu
Minnie Mouse Russi Taylor Adina Lucaciu
Donald Duck Tonny Anselmo Valentino Tiron
Chip și Dale Tress MacNeille Andreea Bibiri și Mihai Bisericanu/Petre Lupu
Daisy Duck* Tress MacNeille Antoaneta Zaharia
Pete* Jim Cummings Valentin Teodosiu
Huey, Dewey și Louie* Tony Anselmo

Persoanjele care nu au fost, încă, introduse în serial sunt marcate cu (*).

Legături externe[modificare | modificare sursă]