Romradiatoare

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
ROMRADIATOARE S.A.
Tip Societate pe Acțiuni
Fondată 1926
Sediu Brașov, România
Oameni cheie Dir. General Dipl.Ing. Oliviu NICULESCU
Industrie auto, producție de utilaje agricole și forestiere, utilaje construcții, echipamente industriale, petrolieră, extractivă, producție utilaje pentru procese chimice, pentru generare și co-generare de energie electrică, echipamente feroviare și maritime, aplicații militare.
Produse radiatoare vehicule, radiatoare industriale, piese și structuri metalice
Servicii proiectare, execuții după model, reparații
Angajați 205
Slogan Experți în schimb termic
Prezență online
www.romradiatoare.com

Istoric[modificare | modificare sursă]

Istoria ROMRADIATOARE incepe in 1926, anul in care grupul "Industria Sarmei S.A” infiintează in Brasov o fabrica cu numele de “Ancora Romana”, avand ca obiect de activitate productia de cabluri de tractiune din otel si mai tarziu, de cabluri conductoare din aluminiu.


Productia de radiatoare incepe in 1961, prin preluarea sectorului de radiatoare al Uzinei de Tractoare Brasov (UTB), ocazie cu care denumirea de “Ancora Romana” este schimbata in “Fabrica de Radiatoare si Cabluri Brasov”. Fabrica incepe sa furnizeze radiatoare pentru intreaga industrie constructoare de masini din Romania, echipand automobile, camioane, autobuze, tractoare, locomotive Diesel, instalatii de foraj sau grupuri stationare, din care mare parte erau destinate exportului. Dupa transferul integral al productiei de cabluri in 1980 catre Intreprinderea Mecanica Bistrita, societatea continua asimilarea de noi tipuri si tehnologii de radiatoare, ajungand in 1989 la o capacitate de productie de peste 7000 tone de radiatoare anual.


In 1991 societatea isi schimba denumirea in ROMRADIATOARE. Tot in aceasta perioada incepe asimilarea de radiatoare ca piese de schimb pentru export, pentru diverse marci de autoturisme. Gama de produse si aplicatii incepe sa se diversifice dupa 1994, incluzand, pe langa produsele traditionale, instalatii de aer conditionat si calorifere. In 1995, ROMRADIATOARE este privatizata, prin vanzarea actiunilor catre salariati.


In 2008 SIF Transilvania S.A. devine actionar majoritar la ROMRADIATOARE, sustinand, prin investitii in tehnologie, noile directii de dezvoltare ale societatii.


Principali actionari[modificare | modificare sursă]

S.I.F. TRANSILVANIA Brasov : 76,6%

Infiintata la 1 noiembrie 1996, Societatea de Investitii Financiare Transilvania este un fond inchis de investitii autoadministrat si cu capital integral privat romanesc, detinand un capital social de 109 milioane lei si active administrate in valoare de aproximativ 1500 milioane lei, constand in participatii in aproximativ 270 de societati comerciale de pe teritoriul Romaniei.

Lucescu Mircea: 16,5%

Mircea Lucescu este un jucator si antrenor de fotbal roman. Ca jucator, a activat in principal la echipa Dinamo intre 1964 si 1977 si a castigat 6 titluri in campionatul roman. Ca antrenor a condus printre altele echipa nationala a Romaniei, precum si echipele Corvinul Hunedoara, Dinamo Bucuresti, Brescia, FC Rapid, Internazionale Milano, Galatasaray, Beșiktaș si Shaktior Donețk si a castigat Cupa UEFA in anul 2009 cu echipa sa Shaktior Donețk.

Altii: 6,9%

Angajatii si fostii angajati detin de asemenea o mica parte din capitalul social al societatii.


Legături externe[modificare | modificare sursă]