Robert Patrick

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Robert Patrick
Date personale
Nume la naștereRobert Hammond Patrick Modificați la Wikidata
Născut (65 de ani)
Marietta, Georgia, USA
Frați și suroriRichard Patrick[*][[Richard Patrick (American rock musician)|​]] Modificați la Wikidata
Căsătorit cuBarbara Patrick
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațieactor de film
actor
actor de voce[*]
actor de televiziune[*]
jucător de fotbal american[*]
producător[*]
producător de film Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză Modificați la Wikidata
Alma materBowling Green State University[*][[Bowling Green State University (public university in Bowling Green, Ohio, United States)|​]]
Bay High School[*][[Bay High School (high school in Ohio, United States)|​]]
Farmington High School[*][[Farmington High School (high school in Michigan, United States)|​]]
Ani de activitate1986-prezent
Alte premii
Saturn Award for Best Actor on Television[*][[Saturn Award for Best Actor on Television (award)|​]] Modificați la Wikidata
Prezență online

Robert Patrick (n. 5 noiembrie 1958) este un actor american de film și televiziune. Cele mai cunoscute roluri ale sale includ John Doggett în The X-Files, Ray Cash în Walk the Line, Brigadier General Thomas Ryan în The Unit și T-1000 în Terminatorul 2: Ziua Judecății.

Aspecte din viața personală[modificare | modificare sursă]

Patrick, cel mai mare dintre cei 5 frați ai săi, s-a născut în Marietta, Georgia sub numele de Robert Patrick Jr., fiul lui Nadine și Robert Patrick, un bancher. Și-a petrecut tinerețea în Bay Village, o mică suburbie din Cleveland, Ohio. A absolvit liceul Farmington din Farmington, Michigan în 1977. A fost atlet și fotbalist la universitatea statală de bowling (joc de bile).

Patrick este căsătorit cu actrița Barbara Patrick, care a apărut în câteva filme cu el. Împreună au un fiu pe nume Samuel și o fică pe nume Austin. Patrick este frate cu Richard Patrick, chitaristul formației Nine Inch Nails și liderul formațiilor rock Filter și Army of Anyone.

Cariera[modificare | modificare sursă]

Actorul Robert Patrick se adresează oaspeților la Gala USO de la Marriott Wardman Park din Washington, D.C., 7 octombrie 2009.

Patrick a ajuns faimos prin rolul său dinn Terminatorul 2: Ziua Judecății în 1991 alături de Arnold Schwarzenegger. Acesta a interpretat personajul T-1000, un robot din metal lichid ce poate lua formă umană. Personajul T-1000 a mai fost folosit în alte 4 proiecte. În februarie 2009, regizorul filmului Terminatorul: Salvarea i-a spus lui Patrick că într-o anumită formă, va juca în filmul următor. În 2000, Patrick a apărut în câteva episoade din The Sopranos interpretând personajul David Scatino. Acesta a devenit cunoscut și pentru rolul său din ultimele 2 sezoane ale serialului X-Files între 2000 și 2002, fiind primul său rol în care era protagonist. În 2004, și-a făcut o apariție în episoadele pilot ale serialului Stargate Atlantis.Între 2005 și 2008 a mai apărut în Law & Order: Special Victims Unit, episodul Demons; în The Unit; Lonley Street; The Marine în octombrie 2006și în We are Marshall. Robert Patrick este povestitorul serialului Disorderly Conduct: Video on Patrol de pe canalul Spike Tv. Acesta a mai apărut de asemenea în videoclipul Meat Loaf's "Objects in the Rear View Mirror" alături de Will Ester.

Filmografie[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]