Roșu și Negru (formație)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Roșu și Negru
Date personale
OrigineBucurești
Ani de activitate1963–2005
Foști membri
Nancy Brandes, Radu Constantin, Constantin Crișu, Dinu Rădescu, Bondy Stentzler, Vintila Dabija, Emil Trocan, Florin Marcovici, Daniel Ciornea, Nicolae Dorobanțu, Ovidiu Lipan, Liviu Tudan, Ion Câmpeanu, Iovan Ion, Bubu Viski, Geza Baranyi, Sorin Tudoran, Nicolae Enache, Mihai Muncioiu, Mircea Vlad, Puiu Pavel, Florin Ochescu, Ion Cristian, Dumitru Bădilă, Dan Bădulescu, Nuțu Olteanu, Dorel Vintilă-Zaharia, Perin Boian, Liviu Hrișcu, Adrian Ordean, Gabriel Nacu, Mircea Marcovici, Dan Creimerman, Marty Popescu, Cornel Cristei, Valentin Stoian, Titi Herescu, Florin Ionescu, Cristian Marinescu, Laur Sîmniceanu, Emanuel Gheorghe, Cristi Ilie, Sorin Dănescu, Emil Laghia, Toni Șeicărescu, Adrian Constantinescu, Lucian Cioargă, Cezar Zavate, Dan Lică, Adrian Ciuplea , Constantin Cornel

Roșu și Negru a fost o formație românească de muzică beat și rock (progresiv, glam, pop), fondată în 1963 la București, mutată ulterior la Iași, unde a cunoscut și consacrarea. Este una dintre cele mai apreciate formații rock din România, în special de către publicul contemporan cu perioada ei de glorie (deceniile 1970 și 1980). Componența grupului a fost deosebit de fluctuantă de-a lungul anilor, incluzând mulți muzicieni valoroși: Nancy Brandes, Ovidiu Lipan, Florin Ochescu, Dan Bădulescu ș.a. Însă membrul care a influențat cel mai mult evoluția formației este, de departe, basistul și cântărețul Liviu Tudan.

La finele anilor șaptezeci, Roșu și Negru formează un supergrup alături de Progresiv TM și lansează albumul conceptual Puterea muzicii (1979). În vreme ce compozițiile anilor 1960–1970 nu sunt cunoscute publicului tânăr, mult mai familiare sunt șlagărele în stil pop rock din anii 1980: „Pseudofabula” (1984), „Alfabetul” (1986) ș.a. Pentru multă vreme, formația a activat pe două paliere: cântând muzică apropiată de genul pop și cu versuri accesibile (la Electrecord sau la Televiziune) pentru a se putea întreține financiar, iar în concerte activând ca formație de rock progresiv, cu o sonoritate total diferită. De aceea, discurile imprimate de formație sunt, din păcate, foarte puțin reprezentative față de imaginea ei în epocă, întreținută de spectacole.

Activitate[modificare | modificare sursă]

La început, formația îi are ca soliști vocali pe Mirabela Dauer (pe atunci, Bela Scorțaru), Dan Mutașcu și Anda Călugăreanu. Apoi, formația se mută la Iași, odată cu fondatorul ei, Nancy Brandes (claviaturi), care părăsește Bucureștiul și își continuă studiile la Conservatorul din Iași.

În vara anului 1967, Brandes întâlnește pe litoral orchestra Gaudeamus, condusă de Bondy Stenzler (atunci absolvent al Liceului de muzică din Galați). Brandes cânta la un local în spatele Cazinoului din Eforie Sud, alături de o formație de greci, Chromatic; de vreme ce programul lor se încheia mai repede, Brandes îi însoțea apoi pe scenă pe Gaudeamus. Pe lângă Bondy Stenzler, formația îi mai cuprindea pe: Emil Trocan (chitară solo), Florin Marcovici (chitară armonie), Moby (chitară bas) și Ernest (orga electronică), iar solistă vocală era o bulgăroaică, Krasi Borisova. În toamna aceluiași an, Bondy il coopteaza pe Nancy si ii preda bagheta . Formația își schimbă denumirea în Roșu și Negru, titulatură care, în ciuda aparentei aluzii la romanul lui Stendhal, era în fapt inspirată de costumația de scenă a membrilor grupului (cămăși roșii și pantaloni negri). În următorii doi ani, formația concertează, participă la reuniuni studențesti, emisiuni la Radio Iași și au o primă apariție televizată într-o emisiune în aer liber impreuna cu muzicianul,solist vocal Florin Iepurica.In anul 1968 Bondy se casatoreste si in toamna paraseste formatia iar in locul lui vine Ovidiu Lipan (Tandarica)

Aflat în formula Nancy Brandes (claviaturi), Nicky Dorobanțu (chitară, voce), Florin Marcovici (chitară armonie), Dumitru Grigoraș (flaut), grupul îl cooptează pe Liviu Tudan, muzician de geniu, fost membru Sideral, mutat disciplinar de la Conservatorul din București la cel din Iași. Tudan devine basist și solist vocal al formației Roșu și Negru. Tot la Iași se alătură formației bateristul Ovidiu Lipan Țăndărică, care avea numai 13 ani.

La primul Festival Club A (1969, București), Roșu și Negru obține toate marile premii: trofeul Club A, premiul I la categoria solist vocal și pentru concepția unui spectacol rock, premiul II pentru chitară bas.

După plecarea lui Brandes în Israel, în 1975, Liviu Tudan devine liderul grupului, alături de Liviu Tudan fiind Nicky Dorobanțu (chitară solo, voce), Mihai Muncioiu (chitară), Nicolae Enache (claviaturi), Puiu Brec (tobe), plus un pachet de suflători (două trompete Mihai Sercaianu si Hermann Werner și un trombon Elvir Tatomir). Astfel, vor prezenta opera-rock Meșterul Manole, din păcate needitată pe vreun disc. Totuși, vor înregistra la Radio piese care vor apărea pe Single-ul Flori de timp/Vrei și mai târziu, pe LP-ul Culori.

În 1976, se formează supergrupul Roșu și Negru–Progresiv TM, din care fac parte Florin Ochescu (chitară electrică), Liviu Tudan (chitară bas, voce), Dumitru Bădilă tobe, Harry Coradini (voce) și Loți Herdina(chitară). Proiectul durează un an și jumătate. Ulterior apare la tobe Ion Cristian "Călare" (Solaris, Sincron, Sfinx) iar în această formulă se înregistrează LP-ul Puterea muzicii.

În 1978, Roșu și Negru devine trio, avându-i ca membri pe Liviu Tudan (lider, solist vocal, chitară bass), Florin Ochescu (chitară) și Dorel Vintilă-Zaharia (tobe). Astfel, vor înregistra piesele Alfabetul, Hai acasă, Miracolul suprem și Copilul și soarele. Puțin mai târziu, Florin Ochescu trebuie să plece în armată, fiind înlocuit de Dan Bădulescu. La clape este cooptat Nicu Enache (Odeon, Metronom, Sfinx). În această componență se va înregistra piesa Lumea basmelor. Nicu Enache părăsește după câteva luni fromația ce rămâne în formulă de trio, în care înregistrează piesele Oglinda, Aleargă și Pasărea iubirii (varianta de pe LP-ul Pseudofabula va fi definitivată în 1981).

În februarie 1980, li se alătură chitaristul solo Nuțu Olteanu (plecat de la Iris), alături de care vor înregistra piesele Nufăr alb și Nea Marin. În această componență, vor apărea videoclipurile Oglinda și Miracolul Suprem. Ceva vreme mai târziu, Dorel Vintilă-Zaharia se hotărăște să cânte cu contract în străinătate și este înlocuit de Nelu Dumitrescu, adus în trupă de la Iris, de colegul său Nuțu.

În 1981, Dan Bădulescu va părăsi o vreme grupul, fiind înlocuit de Alex Perin Boian (chitarist în trupele Pro Musica și Betta), Nelu Dumitrescu se întoarce la Iris, unde va rămâne până în prezent, fiind înlocuit de toboșarul Liviu Hrișcu (ex-Mondial, Semnal M, Sens Unic, Academica). Perin Boian reușește să emigreze în Germania, după care Dan Bădulescu se întoarce în Roșu și Negru.

În noiembrie 1981, Nuțu Olteanu se va întoarce în Iris, fiind înlocuit de Adrian Ordean (Stereo, Riff, Compact B, Schimbul 3). Puțin mai târziu, Dan Bădulescu va pleca la Iris, unde îl va înlocui pe Adrian Ilie, plecat alături de Minculescu pentru a înființa un nou grup, Voltaj. În locul lui Dan Bădulescu, revine Florin Ochescu.

În martie 1982, Florin Ochescu va pleca să formeze formația Monolit. În locul acestuia, sosește Gabriel Nacu (ex-Harap Alb). Puțin mai târziu, Liviu Hrișcu emigrează în SUA și revine Dorel Vintilă-Zaharia.

Astfel, se vor face multe înregistrări și filmări TV.

La începutul lui 1983, Gabi Nacu pleacă pentru o vreme la Voltaj. Grupului i se alătură bassistul Dan Creimerman, ca în iunie acesta să plece la Star 2000. Mai târziu, la bass va veni Mircea Marcovici(ex-Post Scriptum)

În 1984, se reîntoarce Florin Ochescu. În formula cu Liviu Tudan (vocal), Adrian Ordean (chitară solo), Florin Ochescu (chitară), Gabi Nacu (bass) și Dorel Vintilă-Zaharia (tobe) ei vor participa la Festivalul de șlagăre de la Dresda. După întoarcere, Gabriel Nacu este înlocuit de Dan Creimerman.

În mai 1985, apare LP-ul Pseudofabula cu varii înregistrări radio din perioada 1979-1984 editat de Electrecord fără a se consulta cu formația.

Spre sfîrșitul anului, Florin Ochescu decide să părăsească grupul și să plece la Sfinx. Între timp, se va face un videoclip pentru piesa Iubirea cere pace planetară, în formula: Liviu Tudan (vocal), Adrian Ordean (chitară), Mircea Marcovici (bass), Cornel Cristei (clape) și Dorel Vintilă-Zaharia (tobe). În afara unui scurt turneu în URSS, în anul 1985, în toată perioada 1982-1987, Roșu și Negru efectuează exclusiv turnee naționale, alături de Dida Drăgan, Ilie Stoian și actorul Alexandru Basarabeanu, apelând, în perioada 1985-1987 și la Mircea Baniciu.

În 1986, apare LP-ul Culori, cu multe înregistrări radio din perioada 1976-1984, urmat de un turneu în China.

În 1987, este cooptat Valentin Stoian la claviaturi. În aceeași perioadă, ei vor face multe turnee în țară și în străinătate (Bulgaria și Norvegia). Vor avea și o filmare pentru Revelion '88, la TVR (piesa Joc în doi)

În 1988, după ultima deplasare în Norvegia, se sparge trupa: Adrian Ordean pleacă la Compact, Valentin Stoian la Krypton, Dorel Vintilă-Zaharia emigrează în Suedia, iar Cornel Cristei se angajează ca dirijor al orchestrei teatrului din Oradea. Tot atunci, se lansează LP-ul Semnul tău.

În 1989, Liviu Tudan reîncepe munca alături de noi membri: Cristi "Porta" Marinescu - chitară solo (ex-Harap Alb, Riff, Voltaj), Laurențiu Simionescu - chitară ritm (ex-Sui-Generis), Emanuel Gheorghe "Fisă" - keyboards (ex-Sui-Generis) și Florin Ionescu "Dog" - tobe, voce (ex-Icar, Voltaj '88). Astfel, se vor face trei înregistrări: Val de mare (versuri: George Stanca), La țărmul unei amintiri (versuri: Eugen Dumitru) și Imagini de vis (versuri: Stelian Tănase).

În 1990, trupa va lansa o piesă nouă: Crăciun însângerat (versuri: George Stanca), în memoria eroilor Revoluției din 1989, însoțită și de un videoclip în regia lui Anghel Mora (folkistul Mihai Diaconescu).

În 1991, Roșu și Negru susțin un concert la festivalul Rock '91, în formula: Cristian Ilie - voce (ex-Voltaj), Cristian Marinescu - chitară solo, Liviu Tudan - chitară bass, voce, Sorin Dănescu - keyboards (ex-Asterisc) și Florin Ionescu - tobe.

Puțin mai târziu, Florin Ionescu va părăsi grupul pentru Direcția 5, pentru ca mai apoi să cânte alături de Laura Stoica.

În 1993, Roșu și Negru va susține la festivalul Rock '93, în deschiderea grupului Asia, ultimul lor concert, în formula: Liviu Tudan (solist vocal, chitară bass), Cristian Marinescu (chitară solo), Florin Ochescu (chitară), Cornel Cristei (keyboards) și Ovidiu Lipan (tobe).

În 1996, Liviu Tudan și Cristian Marinescu pun la cale o revenire a grupului. Tot atunci se va realiza și piesa Lumea ca o pradă (apărută pe discul Tribut lui Liviu Tudan), care va beneficia și de un videoclip prezentat pentru prima oară în primele zile ale anului 1997, în cadrul emisiunii TVR De la Egal la Egal.... Amical!, al cărei producător era însuși Liviu Tudan.

În 2001, în formula: Liviu Tudan (vocal, chitară bass), Cristian Marinescu (chitară), Cezar Zavate (chitară), Lucian Cioargă (tobe), se vor realiza 4 înregistrări: Val de mare (remix), care va beneficia și de un videoclip, Noaptea în oraș, Titi duru și Viața e mișto. Din păcate, înregistrările și posibila revenire sunt împiedicate de starea de sănătate a lui Liviu Tudan, care nu-i permitea.

Pe data de 27 mai 2005, Liviu Tudan a decedat.

În februarie 2007, s-a lansat albumul Tribut lui Liviu Tudan - Roșu și Negru.

Discografie[modificare | modificare sursă]

Componențe[modificare | modificare sursă]

1968:

Nancy Brandes - orgă, lider

Emil Trocan - chitară solo

Florin Marcovici - chitară armonie

Daniel Ciornea - chitară bas

Ovidiu Lipan - tobe

1969:

Nancy Brandes - orgă, lider

Nicolae Dorobanțu - chitară, vocal

Florin Marcovici - chitară

Liviu Tudan - bass, vocal

Ovidiu Lipan - tobe


1971:

Nancy Brandes - orgă, lider

Nicolae Dorobanțu - chitară, vocal

Florin Marcovici - bass, vocal

Ovidiu Lipan - tobe

Dumitru Grigoraș - flaut


1972:

Nancy Brandes - orgă, lider

Nicolae Dorobanțu - chitară, vocal

Geza Baranyi - bass

Ovidiu Lipan - tobe


1972-1973:

Nancy Brandes - orgă, lider

Nicolae Dorobanțu - chitară, vocal

Bubu Viski - bass

Ovidiu Lipan - tobe


Vara 1974:

Nancy Brandes - orgă, lider

Sorin Tudoran - chitară

Sorin Movileanu - bass

Ovidiu Lipan - tobe


1974-1975:

Nancy Brandes - orgă, lider

Sorin Tudoran - chitară

Liviu Tudan - bass, vocal

Ovidiu Lipan - tobe


toamna 1976:

Liviu Tudan - vocal, bass

Nicolae Dorobanu - chitară, vocal

Mihai Muncioiu - chitară

Ovidiu Lipan - tobe

Herman Werner - trompetă

Mihai Șercăianu - trompetă

Elvir Tatomir - trombon


1977:

Liviu Tudan - vocal, bass

Florin Ochescu - chitară

Dumitru Bădilă - tobe


1978:

Liviu Tudan - vocal, bass

Florin Ochescu - chitară

Ion Cristian - tobe


final 1978:

Liviu Tudan - vocal, bass

Florin Ochescu - chitară

Dorel Vintilă Zaharia - tobe


Iunie 1979:

Liviu Tudan - vocal, bass

Dan Bădulescu - chitară, vocal

Dorel Vintilă-Zaharia - tobe

Nicu Enache - clape(colaborator)


Februarie 1980:

Liviu Tudan - vocal, bass

Ion Olteanu - chitară, voce

Dan Bădulescu - chitară, vocal

Dorel Vintilă-Zaharia - tobe


Vara 1980:

Liviu Tudan - vocal, bass

Ion Olteanu - chitară, voce

Dan Bădulescu - chitară, vocal

Nelu Dumitrescu - tobe


Februarie 1981:

Liviu Tudan - vocal, bass

Ion Olteanu - chitară, voce

Alexandru Perin Boian - chitară

Dorel Vintilă-Zaharia - tobe

Nicu Enache - clape


Vara 1981:

Liviu Tudan - vocal, bass

Ion Olteanu - chitară, voce

Nelu Dumitrescu - tobe


Octombrie 1981:

Liviu Tudan - vocal, bass

Ion Olteanu - chitară, voce

Dan Bădulescu - chitară, voce

Liviu Hrișcu - tobe


Noiembrie 1981:

Liviu Tudan - vocal, bass

Dan Bădulescu - chitară, vocal

Adrian Ordean - chitară, voce

Liviu Hrișcu - tobe


martie 1982:

Liviu Tudan - vocal, bass

Adrian Ordean - chitară, voce

Gabriel Nacu - chitară

Liviu Hrișcu - tobe


noiembrie 1982:

Liviu Tudan - vocal, bass

Adrian Ordean - chitară, voce

Gabriel Nacu - chitară

Dorel Vintilă-Zaharia - tobe


ianuarie 1983:

Liviu Tudan - vocal, clape

Adrian Ordean - chitară, voce

Dan Creimerman - voce, chitară bas, vioară

Dorel Vintilă-Zaharia - tobe


mai 1983:

Liviu Tudan - vocal, clape, bass

Adrian Ordean - chitară, voce

Dorel Vintilă-Zaharia - tobe


iunie 1983:

Liviu Tudan - vocal, clape

Adrian Ordean - chitară, voce

Mircea Marcovici - bass, voce

Dorel Vintilă-Zaharia - tobe

iunie-august 1984:

Liviu Tudan - vocal, bass

Adrian Ordean - chitară, voce

Gabriel Nacu - chitară

Dorel Vintilă-Zaharia - tobe

septembrie 1984:

Liviu Tudan - vocal

Adrian Ordean - chitară, voce

Florin Ochescu - chitară

Gabriel Nacu - chitară bass

Dorel Vintilă-Zaharia - tobe


mai 1985:

Liviu Tudan - vocal

Adrian Ordean - chitară, voce

Florin Ochescu - chitară

Dan Creimerman - chitară bass, voce

Dorel Vintilă-Zaharia - tobe


1986:

Liviu Tudan - vocal

Adrian Ordean - chitară, voce

Mircea Marcovici - chitară bass, voce

Dorel Vintilă-Zaharia - tobe


1987(vara):

Liviu Tudan - vocal, chitară bass

Adrian Ordean - chitară, voce

Cornel Cristei - clape

Dorel Vintilă-Zaharia - tobe


1987(Norvegia):

Liviu Tudan - vocal, chitară bass

Adrian Ordean - chitară, voce

Cornel Cristei - clape

Valentin Stoian - clape

Dorel Vintilă-Zaharia - tobe


1987-1988:

Liviu Tudan - vocal

Adrian Ordean - chitară, voce

Cornel Cristei - clape

Valentin Stoian - clape

Dan Creimerman - bass, clape

Dorel Vintilă-Zaharia - tobe


1989:

Liviu Tudan - lider, bass, vocal

Cristian Marinescu - chitară solo

Laurențiu Sâmniceanu - chitară

Emanuel Gheorghe - clape

Florin Ionescu - tobe, voce

1990-1991:

Liviu Tudan - lider, chitară bass

Cristan Marinescu - chitară

Emil Laghia - chitară

Emanuel Gheorghe - clape

Florin Ionescu - tobe


1991(Rock 91):

Liviu Tudan - lider, chitară bass

Cristian Ilie - vocal

Cristian Marinescu - chitară

Sorin Dănescu - clape

Florin Ionescu - tobe


1992("Doi Cocoși"):

Liviu Tudan - lider, bass

Toni Șeicărescu - vocal

Cristian Marinescu - chitară

Emanuel Gheorghe - clape

Narcis Dumitrache - tobe


1993(Rock 93):

Liviu Tudan - lider, chitară bass, vocal

Cristian Marinescu - chitară

Florin Ochescu - chitară

Cornel Cristei - clape

Ovidiu Lipan - tobe

1996-1997(doar înregistrări):

Liviu Tudan - lider, bass, clape

Cristian Marinescu - chitară solo

Adrian Constantinescu - chitară

1999-2000(înregistrări):

Liviu Tudan - bass, vocal, lider

Cristian Marinescu - chitară

Cezar Zavate - chitară

Dan Lică - clape

Lucian Cioargă - tobe

Piese de succes aflate în topuri[modificare | modificare sursă]

Indexul pieselor Roșu și Negru

Topul Flacăra:

 • Oameni de zăpadă(24 februarie - 13 aprilie 1973): #4(10-30 martie 1973)
 • Pastorală(perioada 21 iulie - 14 decembrie 1973): #1(22-28 septembrie 1973)
 • Pădurea l-a gonit(perioada 4 mai - 2 august 1974): #5(11-17 mai 1974)

Topul Săptămîna:

 • Ploaia, vântul(1971) - #1
 • Cadranele(1971) - #1
 • Pădurea l-a gonit(perioada 19 aprilie - 26 iulie 1974) - #1(31 mai - 6 iunie 1974)
 • Hai, acasă(1979) - #9
 • Copilul și soarele(perioada octombrie-decembrie 1979): #1
 • Lumea basmului(perioada februarie-mai 1980): #1
 • Nufăr alb(perioada în top: septembrie - 23 octombrie 1980, cea mai înaltă poziție: #1 - 12-18 septembrie 1980)
 • Când mă privești: #8
 • Pasărea iubirii(cu titlul "Ca o vrajă", perioada iunie-august 1980): #3
 • Voinicul(perioada noiembrie 1980 - ianuarie 1981, cea mai înaltă poziție: #1 - , dar și #7 în Referendum Săptămâna Top '81 - melodia anului),
 • Amurgul(perioada în top: 27 martie - 18 iunie 1981), cea mai înaltă poziție: #1 - 1-14 mai 1981)
 • Zbor(perioada în top: 9 aprilie - 10 iunie 1982, cea mai înaltă poziție: #1 - 7-13 mai 1982)
 • La modă(perioada 1 iulie - 30 septembrie 1982): #1
 • Timpul (perioada 1982 - 28 ianuarie 1983, cea mai înaltă poziție: #1( decembrie 1982)
 • Promisiuni(perioada în top: 1 aprilie - 19 mai, cea mai înaltă poziție: #1 - 29 aprilie - 12 mai 1983)
 • Iubirea cere pace planetară(perioada 28 octombrie - 29 decembrie 1983): #6(25 noiembrie - 15 decembrie 1983)
 • Pseudofabula(perioada 16 martie - 26 iulie 1984): #1(20 aprilie - 10 mai 1984)
 • Aripi de pace(perioada 27 iulie - 4 octombrie 1984): #4(23-30 august 1984)
 • Semnul tău(1986)
 • Gîndul meu liber(1987) - #1
 • Să cerem soarelui lumină(1987) - #1
 • Joc în doi(1987) - #2
 • Val de mare - #1(10-24 noiembrie 1989)
 • În zadar, tu n-ai să vii(1989) - #2(decembrie 1989)

Înregistrări needitate[modificare | modificare sursă]

1963–1969[modificare | modificare sursă]

 • De dragul tău eu cânt(1964)
 • Somnoroase păsărele
 • Miorița

1970–1979[modificare | modificare sursă]

 • Tăcerea (1970)
 • Amurgul (adaptare după melodia omonimă scrisã de George Grigoriu, 1970-1971)
 • De ce nu-mi vii (pe versuri de Mihai Eminescu, 1971)
 • Soare și vânt (după Paul Revere & The Raiders - Let Me, 1971) a apărut pe DVD-ul Timpul chitarelor (filmarea piesei)
 • Haide, hai (preluare Blood, Sweat & Tears - Hi-De-Ho, 1971)
 • Iar și iar (preluare Blood, Sweat & Tears - More and More, 1972)
 • Și dacă (pe versuri de Mihai Eminescu, 1972)
 • Hei, hei, hei, pădure (Muzica si versurile Nicolae Dorobanțu, 1972)
 • Vis și culoare (1976)
 • Cîntec nepieritor de țară (1976)
 • Privire spre viitor (1976)
 • Retrospectivă (1976)
 • Apel (1976)
 • Insula misterioasă (muzica si versurile: Dan Bădulescu, 1979)

1980–1989[modificare | modificare sursă]

 • Gândul meu (1980)
 • Aleargă (1980)
 • Nea Mărin (1980)
 • Mă întorc acasă (muzica și versurile Nuțu Olteanu, 1980)
 • Cântec pentru viteazul de mâine (muzica și versurile Dan Bãdulescu, 1981)
 • Sub cer (1982)
 • Timpul (muzica: Adrian Ordean, 1982)
 • Vis de copilărie (1982)
 • Floarea de cenușă (1983)
 • Veniți cu noi (1986)
 • La țărmul unei amintiri (1989)
 • Val de mare (1989)
 • Imagini de vis (1989)

1990–2005[modificare | modificare sursă]

 • Maximă (1997)
 • Val de mare (remix) (2001)
 • Noaptea în oraș (2001)
 • Titi duru' (2001)
 • Viața e mișto (2001)

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]