Renault 18

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Renault 18
Renault 18 (vert) en Espagne.jpg
MarcăRenault  Modificați la Wikidata
ProducătorRenault  Modificați la Wikidata
Perioadă producție2 028 964
PredecesorIKA-Renault Torino[*]  Modificați la Wikidata
SuccesorRenault 21[*]  Modificați la Wikidata
MotorizareEssence, diesel
Renault 18 Turbo
Renault 18 break

Renault 18 este un automobil de dimensiuni medii, fabricată de producătorul francez Renault intre anii 1978-1986.

Designul său a fost creat de stilistul Gaston Juchet.

Renault 18 a fost produs în Franța la fabrica Renault din Flins, lângă Mantes, în departamentul Yvelines.

Pe baza predecesorului său Renault 12, modelul 18 preia motorul longitudinal cu arbore de came lateral acționat de lanț și puntea spate rigidă. Renault 18, care păstrează barele de protecție clasice, este mai rotunjit și arată mai mare. Luminozitatea sa relativă, în ciuda unei lățimi bune și a profilului său aerodinamic, îi permit o viteză maximă bună. Pe de alta parte, suspensiile s-au imbunatatit semnificativ cand un nou set generalizat pentru 1983 a declarat offsetul negativ lansat la Renault 20 a scazut zdrobirea suspensiei fata la franare, asociat cu noile legi de amortizare si rigidizare a articulatiilor a trenului din spate.

Renault 18 a fost proiectat destul de repede, întârzierea dintre designul său inițial și lansarea sa reală a fost doar optsprezece luni. Deși modelul Renault 12 a fost fabricat în multe țări, 18 a fost primul Renault care urma să fie montat cu ușurință pe alte continente. În plus, sloganul publicitar va fi "Renault 18: o cerință internațională". În afara Franței, mașina a continuat să fie produsă în Argentina, Australia, Columbia, Coasta de Fildeș, Mexic, Maroc, Spania, Uruguay și Venezuela.

La începutul anilor 1980, Renault 18 este cel mai bine vândut automobil de familie din Franța. După lansările Renault 9 și Peugeot 305 Series 2, sfârșitul carierei va fi mai dificil. În 1986, modelul Renault 18 a fost înlocuit cu 21. Cu toate acestea, datorită exportului continuu de modele de benzină de 2 litri, producția se va opri abia în 1989 în Franța.

Coupe-ul Fuego este strâns legat de modelul Renault 18, care include platforma și motoarele diesel de 1,4 litri, 1,6 litri, 2 litri și 2,1 litri. Modelul a fost prezentat la TIB '78, și se dorea ca model urmaș al seriei 1300. Totodată se dorea reînnoirea licenței, dar conducerea de stat a refuzat. Acest model este în mare parte identic cu Renault 12, dar cu multe îmbunătățiri. Au fost livrate de către Renault un număr mic de modele sub format CKD pentru a fi asamblate local. Deși destinate publicului larg, multe exemplare au ajuns la serviciile statului sau la familiile celor ce aveau legături cu aparatul de stat.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ jusqu'en 1989 pour l'exportation

Legături externe[modificare | modificare sursă]