Reebok

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Reebok
Tipcompanie publică  Modificați la Wikidata
Fondată  Modificați la Wikidata
Fondator(i)Joseph William Foster[*]  Modificați la Wikidata
Țara Statele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
SediuBoston, 25 Drydock Ave, Suite 110E, 02210, Statele Unite ale Americii
Industrieindustria textilă[*]
sport industry[*][[sport industry (industry focused on sports)|​]]  Modificați la Wikidata
Produseechipament sportiv[*]  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
canal YouTube

Reebok International Ltd. este o companie americană de îmbrăcăminte și încălțăminte care operează ca filială a Adidas[1] din 2005.[2][3] Reebok produce și distribuie echipament de fitness, alergare și articole sportive de CrossFit, inclusiv haine și încălțăminte. Este sponsorul oficial pentru încălțăminte și îmbrăcăminte pentru Ultimate Fighting Championship, CrossFit, Spartan Race și Les Mills.[4]

În 1958, Reebok a fost înființat ca filială a J.W. Foster and Sons, fondată în 1895 în Bolton, Greater Manchester, Anglia.[5] Din 1958 până în 1986, îmbrăcămintea Reebok avea un drapel Union Jack. [6]

Reebok Pump original din 1989

Oficii[modificare | modificare sursă]

Reebok este parte a companiei Adidas, cu sediul în Herzogenaurach, Bavaria, Germania. Sediul mondial Reebok este în Boston, Massachusetts, SUA. Reebok EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa) își are biroul regional în Amsterdam, Olanda. Compania are, de asemenea, birouri regionale suplimentare situate în orașul Panama (Reebok Latin America), Shanghai (Reebok Shanghai International Commerce Center), Singapore, Taikoo Shing și Toronto. Reebok a intrat pentru prima dată pe piața sud-coreeană în 1987 și de atunci a obținut venituri substanțiale în Coreea de Sud. Se arată că este al treilea, cel mai popular, brand sportiv din Coreea de Sud. Prin fuzionarea și achiziționarea Adidas International, Reebok nu mai este listată ca corporație în Coreea de Sud.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Our Brands – adidas group”. Adidas-group.com. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Berman, Dennis K.; Kang, Stephanie; Karnitsching, Matthew (). „Adidas Nears Deal to Buy Reebok In Effort to Gain Ground on Nike”. The Wall Street Journal. Accesat în . 
  3. ^ Stuart Elliot (). „Adidas's Reebok Purchase Sets a Challenge for Nike”. The New York Times. Accesat în . 
  4. ^ Julie Cruz (). „Reebok Turns to 'Race From Hell' to Revive Former Glory”. Bloomberg. Accesat în . 
  5. ^ Rourke, Elizabeth; Hedblad, Edna; Salamie, David (). International Directory of Company Histories: "Reebok International Ltd.". 
  6. ^ „Reebok unveils new 'delta' logo as the sportswear company moves from professional athletes to fitness buffs”. Daily Mail. . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Reebok